מליאת מ.מ. כפר ורדים: 50 אש”ח לתכנון פארק המשפחה * 160 אש”ח לבית הספר למחול * 200 אש”ח לריבוד רחוב לוטם
אדם רנוב
בישיבת מליאת מ.מ. כפר ורדים שנערכה בשבוע שעבר אושרו פה אחד שלושה ת”ברים (תקציבים מיוחדים):
ראש המועצה, אייל שמואלי, ביקש את אישור חברי המליאה לתב”ר על סך 50,000 ₪ לטובת הקמת פארק משפחה, התנעת תהליך התכנון, במימון קרנות הרשות.
מיקום הפארק אמור להיות מתחת למארג ושכונת מעלה השמורה לכיוון נחל יחיעם ושלב ג’. מטרת הפארק, בין היתר, ליצור רצף וחיבור בין חלקי הכפר השונים ולתת מענה לבילוי למשפחות צעירות וילדים.
חבר המועצה, איתן היימן, שאל האם קיימת הערכה לעלות כלל הפרויקט. שמואלי השיב כי העלות תהיה בין שמונה לעשרה מיליון שקל ומדובר בפרויקט שעוד צריך להיבחן, במסגרתו אמור גם להיסלל שביל הליכה של כשני קילומטר המחבר את שלב ג’ לחלק הנוכחי של הכפר. הכסף לפרויקט יוקצה ברובו ממקורות חיצונים כמו מפעל הפיס, משרדי ממשלה, ההסתדרות הציונית, קק”ל, תרומות וכו’.
יואב ניצב הדגיש כי בהיקף העלויות, זה אמור להיות “ה-פרויקט” בכפר ורדים בשנים הקרובות והמליץ כי יתחבר גם לוואדי הקסום ולשביל המייסדים.
חברי המועצה יורם איילון ועופר חלה אמרו שצריך לבחון סדרי עדיפויות ותכניות קודמות של המועצה. בעבר תוכנן ללהקים במקום קריית ספורט.
שמואלי הוסיף כי רשות שמורות הטבע והגנים מבקשת להכריז על חלק מהשטח האמור כשמורת טבע, והמועצה מתנגדת לכך; אבל תשמח למצוא פתרונות ושיתופי פעולה עם הרשט”ג לטובת הקמת הפארק. ראש המועצה הוסיף כי מדובר בשלב ראשוני מאוד לבחינת היתכנות בלבד.
התב”ר אושר פה אחד.
**
שמואלי הביא למליאה את הצעתו לאישור הגדלת תב”ר “פרויקטים קהילתיים” ב-160,000 ₪ לטובת קליטת ביה”ס למחול והעברת פעילותו למתנ”ס: 60,000 ₪ לתקציב 2,019 ועוד 100,000 ₪ ל-2,020.
יו”ר המרכז הקהילתי, חבר המועצה עופר חלה, הציג במליאה את הנושא. לדבריו, בית הספר למחול, בו גם להקת הייצוג כפר ורדים, הנו גוף פרטי הפועל כ-15 שנה והכשיר תלמידות ותלמידים רבים. לבית הספר למחול מוניטין רב והוא תרם רבות לקהילת כפר ורדים לאורך השנים. כיום בית הספר ולהקת הייצוג מונה כ-15 מורים ו-150 תלמידות. לפני כחודש החליטה מנהלת בית הספר והבעלים, רבקה נתן, לסגור את בית הספר לאלתר משיקולים כלכליים ואחרים.
לאחר פנייתה, שמואלי וחלה בחנו כיצד ניתן להמשיך את פעילות בית הספר. במסגרת הבחינה, הובן כי לא ניתן להמשיך ולהפעיל את בית הספר במתכונתו הנוכחית ללא הגעה למתווה מוסכם בו בית הספר יועבר להפעלת המרכז הקהילתי תוך הבטחת פרק זמן סביר לייצובו התפעולי. הוסכם על מתווה בו בית הספר יופעל וינוהל במסגרת המרכז הקהילתי בהנחייתה המקצועית של רבקה נתן וצוות מורי בית הספר.
המתווה יאפשר להשתמש בידע, במקצועיות בציוד ובניסיון שנצברו בבית הספר באופן מיידי לקראת פתיחת שנת הפעילות. לצורך הפעלת המתווה וקליטת בית הספר, יש צורך לתקצב את הפעילות ב-160 אלף ש”ח בשנה וחצי.
חברי הסיעה הירוקה, טוביה ארז ויואב ניצב, טענו, ולא בפעם הראשונה, כי יש לבחון את פעילות המרכז הקהילתי בכל הנוגע לעלויות הפעילות, השכרת המבנים, תקורות ועוד. חלה השיב כי המרכז הקהילתי פועל בשקיפות תקציבית.
שמואלי ציין כי הקמת המתנ”ס התקבלה פה אחד במועצה הקודמת. עוד הוסיף כי הפעילות לבית הספר למחול תתוקצב מתוך סעיף “העמלה הגלובלית” של פיתוח שלב ג’, וכי המשך פיתוח הכפר חיוני לתקצוב פרויקטים קהילתיים.
סוכם כי בית הספר למחול ייקלט למרכז הקהילתי לשנה וחצי; וחברי המועצה, איתן היימן ועופר חלה, יבדקו האם יש היתכנות להמשך הפעלתו במתכונת זו. היימן הדגיש כי מדובר בהחלטה ערכית ולא כלכלית.
התב”ר אושר פה אחד.
**
שמואלי ביקש מחברי המליאה לאשר תב”ר על סך 200,000 ₪ לטובת ריבוד הכביש ברחוב לוטם, במימון קרנות הרשות. לדבריו, תאגיד המים מעיינות זיו מבצע מספר עבודות תשתית בכפר, וכרגע הפרויקט בעיצומו ברחוב לוטם – כאשר התאגיד מחויב להחזיר את המצב לקדמותו בתום העבודות.
מכיוון שישנה תכנית במועצה לרבד את רחובות לוטם, ארבל, חצב וחלק ממירון – סוכם עם התאגיד כי במסגרת סיום העבודות בלוטם, ירובד הרחוב מחדש בעלות של 320 אש”ח, כאשר מתוך זה תשקיע המועצה 200 אש”ח והיתרה ע”ח התאגיד.
התב”ר אושר פה אחד.
שמואלי ביקש לציין כי חבר המועצה עופר כהן, שנעדר מהישיבה, ביקש לגבות את כל החלטות המועצה שהועלו בישיבה.
עוד בישיבה:
תגובה אחת
השארת תגובה
[…] פרטית של רבקה נתן להפעלה במסגרת ובבעלות המרכז הקהילתי, וזאת על פי החלטת המועצה. חלה דיווח כי חודשו החוזים עם המורים וכי נרשמו כבר 131 […]