הילדה מרום מציגה תערוכת יחיד במוזיאון וילפריד ישראל בקיבוץ הזורע
הילדה מרום מציגה תערוכת יחיד במוזיאון וילפריד ישראל בקיבוץ הזורע
אוצרת התערוכה: שיר מלר ימגוצ’י.
פתיחה: מוצ"ש, 24.04.10, בשעה: 20:00 מוזיאון וילפריד ישראל, קיבוץ הזורע.
אחדות ההפכים הוא נושא מרתק ומשמעותי לכל רובד בחיים ומצוי בעומק המסורות הרוחניות השונות. התערוכה של האמנית הילדה מרום נעה בין הניגודים והיחסים ביניהם, דרך החומר היא מנסה להגיע לאנלוגיה של המציאות היומיומית ולהצית את הראייה לעומק דרך התחושה שלא ניתן לשים לב לדבר אילו היפוכו לא היה ניצב לצדו. היצירות הן נקודת המגע בו הניגודים נפגשים, מזדווגים, מתבטלים ושוב יוצאים אל מסע חדש.
התערוכה של האמנית הילדה מרום מכפר ורדים עוסקת בפרדוקס "אחדות הפכים" אשר מצוי בעומק המסורות הרוחניות השונות ותמיד צופן סוד גדול. סוד זה נמצא בעומק של ראשית כל הדברים, של כל יצירה וגם של כל קיום. תהליך היצירה של הילדה בקרמיקה מתחיל באדמה חרסיתית שמעוצבת לכדי חפץ ועוברת תהליך של שריפה בתנור. כל יצירה טומנת בחובה מגוון טכניקות שונות של יישום משלב העיבוד ועד לשלב השריפה אשר מתבצע בשלל אופנים ותנורים ובטמפרטורות מתחלפות. הילדה מתמקדת בטכניקת הסאגאר (SAGGAR) הלקוחה משיטת שריפה מהמזרח הרחוק: יפן, קוריאה וסין העתיקה שהתבצעה בתוך מיכל לשימור הכלים מפני האפר. במסגרת טכניקה זו היא משלבת בתוך העבודות חומרים אורגניים כמו אצות ים, צדפים, קליפות פירות, גפת ועוד. הטקסטורה והצבעוניות המתקבלת יוצרת כלים בעלי אופי מיוחד ומראה עתיק.
בתערוכה זו יש ניסיון להביא את "אחדות ההפכים" לחומר האדמה, דבר שאפשר לחוש ולגעת בו באמצעות חומרים אורגניים וטכניקות שריפה בלהבה. הילדה מנצלת את האיכויות המיוחדות והדרמתיות שטכניקות השריפה מאפשרות על מנת לבטא בצורה חזקה ביותר את מהות נושא התערוכה. התערוכה היא תוצר של התבוננות מעמיקה בסובב אותה – בטבע, באנשים, במערכות יחסים, בתכונות של חפצים, מרקמים, אסתטיקה ורגשות שהמשותף להם הוא הניגודים וההשלמה ביניהם.
התערוכה תהיה מורכבת מ-20 עבודות שאחת מהן תהיה מוצגת כמיצב בשילוב אמצעים וחומרים שונים. העבודות הן בצורות אבנים המורכבות במרקמים מנוגדים: מאוד חלקים ומאוד מחוספסים, כאשר בשתיים מן העבודות ניתן יהיה במגע יד קל להרגיש תחושות שונות של מסע ניגודים הפוגשים זה את זה – מרכות לקושי, מחלק למחוספס. העבודות יהיו מסודרות במוזיאון בהתפתחות הדרגתית המתחילה העבודות סגורות לגמרי בצורתן עד ליצירות פתוחות ובזרימה באופן המאפשר את חוויית הרצף שבין הפרדוקס שמרכיבים הקצוות. את התערוכה תלווה מוסיקה עם מיצגים וצילום ווידאו. בסיום המסלול שעובר המבקר בתערוכה צפויה הפתעה, מיצב המסכם את מהות התערוכה.
"הילדה מירום חושפת אט אט את פנים האבן בסדרה של פסלים מחומר שיצרה בשלושת השנים האחרונות" אומרת שיר מלר ימגוצ’י, אוצרת התערוכה. "היא יוצרת טרנספורמציה צורנית וחומרית שמתחילה מצורה סגורה דמוית אבן טבעית גולמית, אשר נוצר בה בהדרגה שקע ההולך ומעמיק, המזמין אותנו להיכנס פנימה עד שהוא נפתח כחלון אל המרחב. לעומת פסלי האבן המחוספסים בגוונים משתנים, עוטף זיגוג לבן קטע מהפסלים שיש בהם שקע. הקטע שנותר חשוף מעיד על התהליכים האינסופיים המתרחשים מתחת לפני השטח מיליוני שנים".
0 תגובות
השארת תגובה
אוהבת את עבודותיך מאד מאד.
אוהבת את עבודותיך מאד מאד. גבוה מופשט ומתרחק
מהחומר בתפיסה פיסולית שאוהבת… בהצלחה. מקוה להגיע.עד מתי התערוכה תוצג?
הילדה, אמנית משכמה ומעלה
כל הכבוד!