ניחוח בינלאומי


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
נועה תבור

גלעד דוברצקי, נגן כלי ההקשה העולמי וחבר ילדות של ראובן מלאך, התארח במרכז המוזיקה.

כפרניק dov1 ניחוח בינלאומי

גלעד דוברצקי, נגן כלי ההקשה העולמי וחבר ילדות של ראובן מלאך, התארח במרכז המוזיקה.

 

כזכור, העשור האחרון היווה תור זהב בהתפתחות המרכז למוזיקה בכפר ורדים, בהגיעם של נושאי שם מוכשרים, ביניהם גבריאל באטלר, עמיקם קימלמן, יוני רכטר, דני רובס ועוד. אין ספק כי המפגש בין מוזיקאים מנוסים לבין תלמידים למוזיקה הוא פורה ביותר, וחותם אצל התלמידים זיכרון מיטיב של הרפתקה, וזו בדרך כלל נעשית במסגרת של סדנת אמן.

סדנאות אמן נושאות אופי ייחודי, שכן הן מועברות בידי אומנים שונים בכל פעם; אמנים אלו הם לרוב בעלי אוריינטציה שונה, גם אם מדובר בתחום מוזיקלי דומה. אין תחרות למעיין הידע שלאמנים יש להציע, אך בעקבות מסגרת הזמן הדחוסה, יש להתמקד בתחום ספציפי.

ראובן מלאך, מנהל מרכז המוזיקה, מכיר את גלעד דוברצקי מאז שהיו ילדים. גלעד וראובן גדלו יחד במרכז המוסיקה העירוני בנהריה, ניגנו יחדיו בתזמורת ונותרו חברים טובים וקרובים למעלה מ-40 שנה. היה מרגש לפגוש את גלעד וראובן יחדיו, אשר שכחו לרגע שעומדים הם מול כיתת תלמידים והפליגו אל זיכרונות העבר והילדות, צחוקים, חוויות ועוד.

נכון להיום, דוברצקי הוכתר כאחד מ-8 מתופפי הג'אז הטובים בעולם, לפי מגאזין הג'אז היוקרתי "Jazziz". מילדותו הצנועה בנהריה הפך למתופף ענק בעל שם בניו יורק, והופיע עם המוזיקאים מאריה קארי, אל דמיולה, ריצ'רד בונה, בראד מלדאו והרשימה לא נעצרת כאן. בגיחותיו לארצנו, מנגן דוברצקי עם שרית חדד, שלמה גרוניך, אריה וולניץ ועוד רבים אחרים. על כך התלוצץ ראובן: "בארץ הוא כמו במילואים". בקיצור – לא ניתן לדבר בסופרלטיבים על כשרונו גלעד.

אל גלעד פנינו כבר בקיץ, בכדי לשריין מקום לסדנא. לאחר מספר ביטולים והרבה מאוד מיילים, הצלחנו להביא את הנגן העסוק אל מרכז המוזיקה בחודש הקודם. והמטרה, ללא ספק, קידשה את האמצעים. גלעד העביר סדנא בת שעתיים, שיועדה לתלמידי מגמת המוזיקה של תיכון "אמירים". בסדנא למדו התלמידים אודות כלי הקשה שונים, ואין מדובר בתוף מרים ומצלתיים – אלא כלים אותנטיים שגלעד הביא עמו, כגון תופי קונגה, בונגוס, קאמפאנה, קלאווה ועוד. הז'אנרים העיקריים בהם התמקד גלעד היו מוזיקה אפריקאית ומוזיקה קובנית, ואף נגיעה בתיפוף ברזילאי – אשר לו עולם ומלואו. הסדנא הייתה כיפית ומלאת אנרגיות, והתלמידים למדו המון. בסיום הסדנא, הגיעו התלמידים יחד עם גלעד אל אולם התזמורת, והפגינו מול הרכב ב' של מרכז המוזיקה (תזמורת הנגנים הצעירים מכיתות ד' – ז') את אשר למדו.

חיוכם של התלמידים, הצחוק הגדול, האושר וההנאה שנבעה מן המפגש, יחד עם האווירה הלימודית, גורמים לכל החוויה להיות שווה. היא שווה בעיניי, שווה בעיני המורים והעובדים במרכז המוזיקה, ובטח בעיניו של ראובן, שיזם את המפגש המבורך מלכתחילה. הפוריות שיוצרת האינטראקציה בין האמן לתלמיד, היא זו שמביאה את מרכז המוזיקה לקדם את קיום סדנאות מסוג זה. אוכל לומר, כי כבר בינואר צפוי להגיע אל מרכז המוזיקה אמן נוסף, הפעם מברזיל – הסקסופוניסט מישל נירנברג, שיקיים סדנת מוזיקה ברזילאית לנגני התזמורת.

לא תמיד צצות הזדמנויות כמו אלה, בהן לילדים אין צורך "לשבור את החזיר" בכדי להשתתף, ובטוח להגיד כי היוזמה של אירועים מסוג אלו תמשיך להתקיים עוד זמן רב.


השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן