מה זה עושה בצלחת שלי?


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
מועדון הזהב

ד"ר אורי צ'יזיק בסדרת הרצאות מרתקת במועדון הזהב כפר ורדים.

כפרניק  ציזיק 1 מה זה עושה בצלחת שלי?

במועדון הזהב התקיימה סדרת הרצאות על המזון, מפי אורי מאיר צ'יזיק, ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל.

 

סדרת ההרצאות עסקה בשאלות שאנחנו שואלים את עצמינו: האם יכול להיות שרוב הבעיות הבריאותיות שלנו נובעות מתזונה שלא מתאימה לנו? מהם המזונות החיוניים לנו ואילו מזונות מזיקים ואפילו מרעילים אותנו?

בהרצאות אלו פרש ד"ר צ'יזיק לפנינו יריעה רחבה של יידע על המזון שאנו אוכלים, קיבלנו סקירה על ההיסטוריה המרתקת של המזון מתקופת הלקטים-ציידים עד ימינו, כלכלת המזון מאז ועד היום ועוד.

אורי עשה לנו סדר בצלחת.

שמענו על ההיסטוריה המרתקת של המזון. היסטוריה שלא נשארה בעבר אלא חיה ומתקיימת היום בגוף של כל אחת ואחד מאיתנו.

ההרצאות היו בנושאים הבאים:

הבשר והאבולוציה של אכילת מזון מהחי. מתי התחלנו לצרוך בשר? איך עשינו את זה? כמה בשר צרך האדם הקדמון? איך משפיע הבשר על הבריאות שלנו? האם אנחנו אמורים לאכול בשר?

לחם וחיטה – המהפכה החקלאית והשפעותיה על גוף האדם ועל תזונתו. ממתי צורכים בני האדם חיטה ודגנים? האם הגוף שלנו מתאים לצריכת חיטה וקמח? מה הדרך הנבונה ביותר לאכול מוצרי חיטה?

ההתססה, האבולוציה של מערכת החיידקים וההיסטוריה של צריכת חלב. מהי מהפיכת מוצרי המשנה? מתי התחלנו לצרוך חלב? איך נצרכו מוצרי חלב לאורך ההיסטוריה? האם מתאים לנו לאכול מוצרי חלב? מה תפקידם של החיידקים במערכת העיכול? באיזה אופן חיידקים הם מסוכנים לבריאות שלנו?

הסוכר והאוכל מקומי – איך הופך רעל למוצר כל וכיצד הוא פועל בגופנו? למה אנחנו אוכלים סוכר? מה היתרונות של סוכר לגוף שלנו? מה הוא עושה לנו?

ד"ר צ'יזיק וצוותו מובילים גם שינוי בריאותי ותזונתי מקיף במוסדות חינוך, בקיבוצים, במועצות אזוריות ובעיריות. בכל מקום לפי הצרכים, האפשרויות והתנאים של הקהילה המקומית.

מה מציע האגף לבריאות קהילתית?

כולנו צריכים לאכול בריא ולנוע. עבור כל אחד מאיתנו המשמעות של הצורך הזה היא שונה. אנחנו רוצים לעזור לכם לחזק את הבריאות בקרב הקהילה בה אתם חיים ופועלים.

אנחנו מציעים כלים ליצירת שינוי קהילתי ולתמיכה בקהילה בריאה, חזקה ומחזקת.

כל קהילה יכולה לבחור מתוך ארגז הכלים שלנו את דרכי הפעולה המתאימות לה ביותר – החל מהרצאות בלבד ועד שינוי תזונתי ובריאות מקיף וכולל.

1.  מיפוי של צרכי הקהילה, החוזקות שלה והגורמים שיכולים להוביל שינוי.

2. הרצאות וסדנאות עם ד"ר צ'יזיק ומומחים אחרים בתחום התזונה והבריאות.

3. עבודה משותפת לשיפור הבריאות במטבחים מוסדיים.

4. יצירת קבוצות עבודה קהילתיות לפיתוח התחומים השונים – מודעות בריאותית, קבוצות תמיכה, יצירת אזורים שמזמינים פעילות, קבוצות ספורט וכו'.

5. פיתוח גינות קהילתיות.

6. פיתוח צרכנות מקומית ותמיכה ביצרנים ויוצרים בתוך הקהילה, או קרובים לסביבתה.

7. בניית תנור אדמה קהילתי.

8. סיוע ביצירת מערך קומפוסט וטיפול אקולוגי בשיירי מזון.

 

ד"ר צ'יזיק כתב 2 ספרים:

דברים שאוכלים מכאן / ספר מקיף על מקורות המזון המקומי. עמוס בסיפורים, מתכונים ותמונות מההיסטוריה והפולקלור של האוכל המקומי. מכיל ידע רב על מסורות התזונה המקומיות, על ההיסטוריה של האוכל באיזורנו ועל מתכונים ושיטות התקנת מזון.

 

צמחי בר למאכל. בספר 30 מסלולי טיול וליקוט צמחי בר למאכל ברחבי הארץ כולל תצלומים ואיורים והסברים של כ-60 צמחים מתכונים בריאים וטבעיים הנרקחים בשדה או בבית המתבססים על הצמחים שלוקטו.           

ב-11.12.14 יתקיים סיור ליקט של עשבי בר, הכרות עם העשבים שצומחים לידינו והכנת ארוחה בשטח מהיבול שליקטנו.

תודה לציבור הרחב שהגיע למועדון הזהב לשמוע ולהחכים.

 

סדרת ההרצאות הבא תהיה על רציפות הישוב היהודי בארץ ישראל.

כל האירועים במועדון הזהב–באתר שלנו. http://moadonhazahav-kv.com

בחוברת שחולקה בתיבות הדואר, על לוח המודעות במרכז המסחרי וכמובן שבאתר כפרניק.

 

להזכירכם, למועדון הזהב יכולים כו…לם לבוא.

כל מי שבא-ברוך הבא.

 

ועד מועדון הזהב

תגובות פייסבוק


0 תגובות

  1. עליזה כ. הגב

    מה זה עושה בצלחת שלי?
    בעקבות ההרצאות נהייתי מודעת יותר למה שאני אוכלת ומכניסה לפה.
    כדאי לבדוק את מקור המזון שאנו קונים . להמעיט בבשר, להימנע ממוצרי חלב פרה, ולהתרחק ממוצרים המכילים סוכר.
    שרק נהיה בריאים !

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן