הקנס: 32,000 ₪

בית המשפט הרשיע את אסף אטדגי בגין הפרת חוק שמירת הסביבה החופית בחוף סוקולוב נהריה


 

השופטת טל תדמור-זמיר, סגנית הנשיאה בבית משפט השלום בחיפה, הרשיעה את אסף אטדגי ואת “אטדגי יזמות ונכסים בע”מ” בהפרת חוק שמירת הסביבה הימית – וזאת לאחר שהפעיל בחוף סוקולוב בנהריה מתחם בלתי חוקי ובו מסעדת “הטרסה”; ובסמוך בר עם מקומות ישיבה, גשר תאורה, רמקולים ועוד. המתחם היה כעשרה מטר מקו המים.

ההרשעה היתה במסגרת הסדר טעון, בו הודו הנאשמים בעובדות בכתב האישום המתוקן.

 

כפרניק 5-scaled הקנס: 32,000 ₪
מסעדת הטרסה חוף סוקולוב נהריה

 

“בהתייחס לביצוע העבירות, הנאשם נטל אחריות מלאה לביצוען, הביע חרטה על מעשיו והסביר כי  ברקע לביצוע העבירות עמד רצונו לאפשר מרחב ישיבה מרווח על חוף הים עבור לקוחותיו”, נכתב בפרוטוקול גזר הדין. “הנאשם  מסר כי הוא פירק את הבמה ביום 31.7.17 , בהתאם להסדר שאליו הגיע עם עיריית נהריה והביע דעתו כי תלונה של בעל עסק מתחרה היא שהובילה להליך המשפטי נגדו, בעוד שכנגד בעלי מסעדות שהקימו 24 במות דומות לא התנהלו הליכים משפטיים”.

בהמשך הפרוטוקול נכתב עוד: “לחובת הנאשם יש לזקוף את עברו הפלילי, שכולל הרשעה משנת 2008 בעבירה זהה, אז יוחסה לנאשם בלבד הקמת במה בשטח של 160 מ”ר והוא נדון לקנס בסך 10,000 ₪, לצד התחייבות כפולה. מהתדפיס ע/ 2 עולה כי בעברו הרחוק יותר של הנאשם לא מעט עבירות שעניינן איכות הסביבה, הגם שהתדפיס אינו מפרט את סוג העבירה”.

 

כפרניק 6-scaled הקנס: 32,000 ₪
בית המשפט גזר קנס על אסף אטדגי, מפעיל מתחם לא חוקי בחוף סוקולוב נהריה

 



 

 

בסופו של דבר גזרה סגנית הנשיאה, השופטת טל תדמור-זמיר, קנס של 20 אלף ₪ על “אטדגי יזמות ונכסים בע”מ” ועוד 12 אלף ₪ על הנאשם אסף אטדגי.

הקנסות יהיו לטובת “הקרן לשמירה על הניקיון”.

בנוסף, נקבעה התחייבות על החברה בסך של 40,000 ₪, להימנע במשך 3 שנים 6 מלעבור עבירה שבה היא הורשעה. והתחייבות אישית בסך של 24,000 ₪ להימנע במשך 3 שנים מלעבור עבירה שבה הוא הורשע.

 

כפרניק 1-scaled הקנס: 32,000 ₪

 

רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה: “בתיק זה נתפסו מי שהקימו באופן לא חוקי במת עץ בחוף תוך התעלמות מהוראות החוק, וכך פגעו בנכסי טבע וגזלו שטח חוף מהציבור לטובת עשיית רווחים. חופי הים הם משאב טבע לאומי וייחודי ויש צורך לשומרו לתועלת הכלל ולמנוע את הפקעתו מידי הציבור ולמנוע שימוש בהם לצורכי הפקת רווחים עבור יחידים.”

את המשרד להגנת הסביבה ייצגה בהליך עו”ד קארין בן סימון.

 

צילום: גידי בטלהיים, המשרד להגנת הסביבה

 




השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן