טבע בשתי תערוכות


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
מערכת כפרניק

שדות הצבע: אבי הירשפילד במוזאון לצילום בתל-חי. בתערוכה נוספת מציגים גם יותם תמנה ורותי דוייטשר.

כפרניק  לשמאל- סיון יחיאלי ראש מועצת כפר ורדים, חיה אור אוצרת התערוכה, אבי הירשפילד צלם, אורי אמיתי מהנהלת המוזיאון-001 טבע בשתי תערוכות

שדות הצבע: אבי הירשפילד במוזאון הפתוח לצילום בתל-חי. בתערוכה נוספת מציגים גם יותם תמנה ורותי דוייטשר.

 

המוזאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי מציג תערוכת צילומי טבע חדשה – "שדות הצבע" – של הצלם אבי הירשפילד.

נעילה: 30.12.15 / אוצרת: חיה אור.

 

בתערוכה באים לידי ביטוי הקשר והחיבור של הירשפילד לגליל, לנופיו עוצרי הנשימה, לבעלי החיים בכלל ובעלי הכנף בפרט שמהווים חלק בלתי נפרד מהטבע הגלילי הייחודי.

הקשר של הירשפילד לגליל נוצר בעיקר דרך עדשת מצלמתו, באמצעותה הוא מנציח רגעים קסומים שנבחרים בקפידה, לעתים לאחר שעות של הקשבה, התבוננות וחיבור אל הטבע, החי והדומם המצויים באחד האזורים היפים בארץ.  הירשפילד משתמש רבות גם במסתור ומסווה בטבע בכדי ללמוד על מושא צילומו, בטרם מכוון את עדשת המצלמה. הוא מקדיש שעות רבות, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות ללמידה והתבוננות מהצד, אינו מפריע לאורח החיים של החי לצידו ומתמקד בתיעוד נפלאות הקיום בטבע.

"ישנם מקרים בהם לאחר מספר שעות של 'תחקיר', הטבע 'מגיע' אלי", מציין הירשפילד. "הטבע מאוד סקרן וכל שנדרש הוא זמן וסבלנות והפלא פשוט קורה. לפעמים זה לוקח זמן רב ולפעמים זה עניין של כמה שניות עד שמתקבל הפריים המבוקש שמצליח להעביר את הקסם אותו אני מזהה בשטח".

הירשפילד ידוע בעקשנותו ובנחישותו לחתור ולהשיג מטרות ויעדים שהוא מציב לעצמו. כמו באורח החיים שהוא  מנהל, כך גם כשהוא יוצא לצילומים. הוא לא מרים ידיים ולא מוותר עד שהיעד מושג.

עבור הירשפילד, הצילום הוא השקט הנפשי. הנקודה בה הוא מתחבר לטבע, לעצמו. התחום שממלא אותו ומעשיר את עולמו בחוויות מצולמות.

בתערוכה מוצגים צילומי הטבע של הירשפילד המנסים לגשר בין הציפייה להנכיח שדות צבע במובנן הקלאסי המובהק: תנובת האדמה, משטחי צמחייה, טבע-חי, לבין המושג הרווח באמנות – "שדות הצבע" בו מושם דגש על מרחבים וקומפוזיציות מופשטים, שימוש בכתמי צבע וטקסטורות מתוך שאיפה לגעת ב"מה שמרגישים" ולאו דווקא ב"מה שיודעים".

אבי (ברם) הירשפילד- נולד ב-1953 וגדל בדרום אפריקה שם עוצבה אהבתו הגדולה לטבע ולרצון לחקור ולהתחקות אחר בעלי חיים ותופעות הטבע. לישראל עלה ב-1978. כיום גר בכפר ורדים ועוסק בצילום ובהדרכת צילום. התחיל לצלם בגיל 16 בדרום אפריקה ושילב את אהבתו לספורט מוטורי תוך צילום מכוניות מרוץ.

טיולים ארוכים בחיק הטבע מגיל צעיר, ובמיוחד לספארי ולמרחבים הגדולים, טיפחו בו את חיידק אהבת הטבע. עם הגעתו לישראל גר בקיבוץ רמת רחל למשך כ-10 שנים. בתקופה זו פיתח את תחביב הצילום תוך לימודים בקמרה אובסקורה בתל אביב. מ- 1988 עוסק בצילום מקצועי. תיעד את פועלו של טדי קולק ופועלה של קרן ירושלים ברחבי העיר,  מתעד פרויקטים שונים של קק"ל ברחבי הארץ, צלם של הסוכנות היהודית למטרת תיעוד אירועים בארץ ובעולם ועוד.

 

 

כפרניק IMG_6180_(2)  אבי הירשפילד או בשפה צילומית - אור ! בגדול טבע בשתי תערוכות

 

**

במוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי, בשיתוף קק"ל והרשות לפיתוח הגליל, נפתחה תערוכה חדשה "כנפיים 2", של צילומי עופות נודדים וטבע (במקביל לתערוכותו של הירשפילד במוזיאון). בתערוכה משתתפים 48 צלמים חובבים מכל רחבי הארץ, ביניהם רותי דוייטשר ויותם תמנה מכפר ורדים. התערוכה מציינת את שיא עונת הנדידה, בה מגיעים מעל 500 מיליון עופות, מארצות הקור לעמק החולה.

חיה אור, אוצרת התערוכה: "הצלמים בעלי התבוננות ייחודית על הטבע, מנציחים בעדשת המצלמה רגעים חולפים וקסומים, אותם הם לוכדים לצילום עוצמתי אחד. כולם חמושים במצלמות איכותיות, בעלי עדשות מקצועיות, חלקם משתמשים במסווה ומסתור, מתבוננים באין מפריע בחיי הבר. התערוכה נועדה לעודד ולתת ביטוי והערכה לשוחרי צילום וטבע, התורמים להעלאת המודעות לחשיבות קיומו של טבע חי ולשמירה על ערכי הסביבה. ארבעים ושמונה הצלמים נבחרו לאחר מיון של אלפי צילומים שהוגשו לתחרות למוזיאון. הצילומים מתייחסים, כל אחד בדרכו, אל הטבע ובעיקר אל בעלי הכנף ועונת הנדידה. הצופים נחשפים באמצעות התערוכה לשונה והשווה הקיים בין הצלמים, המאפשרים הצצה אל הטריטוריה של בעלי הכנף מנקודת מבטם הם, כשוחרי צילום וטבע."

ראש מועצת כפר ורדים, סיון יחיאלי, כיבד בנוכחותו את פתיחת התערוכות במוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי. כן היה אורי אמיתי, חבר הנהלת המוזיאון.

 

המוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי, הינו מרכז תרבותי אזורי, היחיד בארץ המוקדש כולו לצילום ומוצגות בו תערוכות מתחלפות של טובי הצלמים בארץ ובעולם. המוזיאון מייצג את תפיסתו של התעשיין סטף ורטהימר, מיסד גן התעשייה תל חי, הדוגלת בחשיבות היצירה באמנות, בתעשייה, בחינוך ובתרבות לצד יצירה בתעשייה.

שעות פתיחת המוזאון: ב'-ה' 16:00-08:00; שבת וחג 16:00-10:00; א', ו' וערבי חג – סגור.

מחיר כניסה למוזאון: מבוגר-20 ₪, ילד/סטודנט-16 ₪, פנסיונר-11 ₪, חיילים במדים-חינם.

המוזאון הפתוח לצילום, גן התעשייה תל-חי- 04-6816702, www.omuseums.org.il


0 תגובות

  1. אורלי הגב

    מכון שפילמן לצילום – SIP – בתל-אביב
    מכון שפילמן לצילום, מיסודו של שלום שפילמן, הוא מיזם של איש, שעשה הכל בכספו הפרטי. כך שהמוזאון בתל-חי אינו המרכז היחידי בארץ שעוסק אך ורק בצילום.

  2. פזית הגב

    יופי, אז גם מכון שפילמן מוזמן
    יופי, אז גם מכון שפילמן מוזמן להציג את העבודות המדהימות של אבי הנעות בין המימדים של טבע ואמנות לשמה.

השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן