גירעון, מיחזור, טקסים, שפנים וכלבים


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
עודד שלומות

 

חסרים חצי מיליון ₪, אירועים מוצלחים, אשפה ירוקה, דילול שפנים ונביחת כלבים

כפרניק  מועצה 6 במאי 2012 027 גירעון, מיחזור, טקסים, שפנים וכלבים

המועצה:

 

2011: גירעון של חצי מיליון ₪

מיחזור: לקראת הפרדה יבש/רטוב במקור

כלבים ושפנים: אכיפה ודילול

שלטים: סכנה לציבור

טקסים: הצלחה ושיפור

 

 

לא מתרגשים מהגירעון

 

בישיבת מועצת כפר ורדים שנערכה בתחילת השבוע הציג גזבר המועצה, רו"ח אילן עמרם, את תמצית הדו"ח הכספי של שנת התקציב 2011.

השנה שעברה הסתיימה בגירעון תקציבי של כחצי מיליון ₪. לדברי עמרם, למרות יתרת גביה של כ-200 אלף ₪ מהארנונה (ע"פ התכנון) ותקבולים של 450 אלף ₪ רזרוות שר הפנים, נוצר הגירעון בעיקר בשל אי קבלת החזר מתוכנן על הלוואת הביוב ועליה חדה בהוצאות החינוך המיוחד, כמו גם שינויים בהסכמים קיבוציים של מגזרים שונים בין עובדי המועצה שחייבו הגדלת שכר/תשלומים.

לדברי עמרם, באחת השנים שעברו והסתיימו בגירעון דומה, כבר קיבלה המועצה פרס על ניהול תקציבי תקין, כך שהגירעון בהחלט לא נעים, אבל נסבל וסביר.

בנוסף, ציין עמרם כי המועצה מתנהלת באופן אחראי וכי עומס המלוות של המועצה ירד ב-2011 במיליון וחצי ש"ח.

 

בדיון הקצר שנערך, הביע מאיר גרינפלד חשש כי שנת 2012 תסתיים בגירעון גדול, בין היתר בשל הכנסה "צפוייה" בתקציב מהשכרת גגות לייצור חשמל סולארי, דבר שטרם התקדם לביצוע.

יחיאלי השיב כי יש להמתין לשיווק המגרשים בשכונה ד', דבר שיאפשר בחינה יותר מדויקת של התקציב.

 

 

כפרניק  מועצה 6 במאי 2012 027_0 גירעון, מיחזור, טקסים, שפנים וכלבים

 

**

הפרד ומשול

 

בתחילת הישיבה הציגה מיכאלה פולנסקי מחברת "אורבניקס" תוכנית להפרדה במקור של אשפה רטובה/יבשה בכפר ורדים. פולנסקי הסבירה כי לאחר הצטרפות ישראל ל-OECD, התחייבה המדינה להימנע מהטמנת פסולת אורגנית לא מטופלת. פסולת זו, במידה ומוטמנת, מתפרקת בתהליך אנארובי (ללא חמצן. בניגוד לתהליך קומפוסטציה טבעי) הגורם לגזי חממה ולזיהום הקרקע ומי התהום.

בנוסף, במטרה להפחית את הפסולת המוטמנת, העלתה המדינה את היטל ההטמנה באופן מדורג: מ-80 ₪ לטון השנה ועד ל-120 ₪ ב-2015. רוב המטמנות בצפון לקראת התמלאות ובעתיד הקרוב מעבר להיטל ההטמנה, יישאו הרשויות בעלות הובלת האשפה למטמנות בנגב.

הסוכריה: חוק האריזות החדש הקובע כי על היצרן לטפל באריזות. כך שאיסוף והפרדת אריזות, ביחד עם הפחתה משמעותית בפסולת האורגנית, יכולים לתת פיתרון סביבתי וכלכלי מאוזן.

 

במרכז התוכנית (רעיונית. לא לביצוע מיידי) שהציגה פולנסקי, הפרדת הפסולת האורגנית במקור, על ידי התושבים, שיפנו את האשפה לשני מיכלים שונים: אורגני/יבש.

הבעיה המרכזית שהוצגה היה הצורך לפנות את האשפה האורגנית פעמיים בשבוע בימי הקיץ, להקטנת מפגעי זבובים וריח, בשעה שכיום מפונה האשפה (הכללית. לא מופרדת) אחת לשבוע.

לדברי פולנסקי, כפר ורדים זו הרשות היחידה בארץ בתדירות פינוי אחת בשבוע. לדבריה, גם משקל האשפה שתושבי כפר ורדים מייצרים, 1.1 ק"ג ליום לאדם, והטיפול המצוין בגזם – מציבים את הכפר במקום מעולה בהשוואה לישובים אחרים.

על מנת ליעל את האיסוף נבחנו חלופות שונות של שיתוף פחים בין משפחות: לכל שתי משפחות שכנות יהיה פח משותף לאורגני ופח משותף לפסולת יבשה, או הוצאת הפחים מהבתים לריכוזים שכונתיים.

בסיכום הדיון אמר יחיאלי כי יש לחשוב על פתרון שייתן מענה לאיכות הסביבה, לאיכות החיים, לאסתטיקה ולעלויות. כן אמר, כי פינת המיחזור ברחוב כרמל (זו "שהחליפה" את הפינה ליד כיכר 8) מהווה מפגע סביבתי וכי המועצה מחפשת אלטרנטיבה.

 

**

בטיחות: המועצה אישרה הגדלת תב"ר בטיחות בדרכים של כ-23 אלף ₪, רוב המימון מהרשות לבטיחות בדרכים.

**

אורנה: המועצה אישרה את מינויה של אורנה מאיר כנציגת ציבור בועדות בחינה התואמות את השכלתה וניסיונה.

**

פסח: המועצה אישרה את בקשתו של מאיר גרינפלד כי תיזום, בשיתוף מועדון הזהב ו/או קתדרה, סדר פסח ציבורי.

**

כלבים: חבר המועצה יוסי מילוא העלה לדיון נוסף, בעזרתו של עו"ד בוב חן, את הטיפול במטרד כלבים נובחים. הנושא נדון בעבר, אולם לא גובש נוהל מוסכם. יחיאלי הבהיר כי הפקח (ולא הווטרינר) הוא אשר יטפל במפגע ויבדוק אותו, ובמידת הצורך יזהיר את בעלי הכלב הנובח, בתחילה בע"פ ואחר כך בכתב. בכל מקרה, הסמכות לבטל רישיון אחזקת כלב תישאר בידי הווטרינר.

**

שלטים: מילוא ביקש גם לדון בשלטי החוצות בכיכרות 1, 6 ו-8. לדבריו, שלטים אלו מסיחים את דעת הנהגים, בכלל ובפרט האותיות הקטנות. הוא ציין כי הכיכרות מוקפות ברשת מעברי חציה ולכן השילוט מסכן את הולכי הרגל.

דבירה גזית אמרה כי המיקום בכיכר יוצר חשיפה גדולה מכל כיווני הנסיעה ויש צורך בפרסום חוצות בישוב חי ותוסס.

אלי מלין (נוכח בישיבה. אינו חבר מועצה) הציע להגדיל את האותיות ולהסתפק במסרים קצרים.

יחיאלי ביקש להעביר את הנושא להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

[כמובן שמי שרוצה מידע עדכני, שימושי וזמין על האירועים בכפר ורדים – מוזמן לעשות שימוש באתר כפרניק בכלל, ובלוח האירועים העדכני (שמאל למעלה) בפרט.]

 

**

 

עוד בישיבה דיווח יחיאלי בקצרה על הנושאים הבאים:

 

ענת: יחיאלי בירך את ענת מינסטר, מנהלת הלשכה החדשה שהחליפה את קרן דרוקמן אדיב שמונתה למבקרת המועצה ולאחראית פניות הציבור.

*

אירועים: יחיאלי ציין כי אירועי השואה/זיכרון/עצמאות זכו להשתתפות גדולה ושבחים רבים. לדבריו, למרות מזג האוויר הקריר, היו בטקס יום הזיכרון מעל 2,000 איש וביום העצמאות מעל 4,000 איש. נוכחות זו מראה כי הציבור צמא לאירועים קהילתיים. יחיאלי הודה שוב לכל הצוות ובמיוחד לתושיה סוחריאנו ולתזמורת הנוער בניצוחו של ראובן מלאך.

יחיאלי אמר כי התוכנית המקורית הייתה לערוך את יום העצמאות ברחוב כרמל, אולם המשטרה סירבה לסגירת רחוב חוחית, באופן החוסם כל גישה לרחוב. גם האפשרות של רחוב אשכר, בו נערך מדרחוב מוצלח בעבר, נפסלה, בשל גדר הבטיחות שאיננה מאפשרת מעבר חופשי מצד לצד. לדברי יחיאלי, גם המרכז המסחרי איננו מספיק גדול ויש לחשוב על מקום מתאים וראוי לטקסים קהילתיים.

אסנת עקירב שיבחה את מגוון הפעילות לנוער ובמיוחד את המכונית המתהפכת. היא ביקשה ליזום בעתיד בימה של הרכבים מוזקליים מתושבי המקום (יחיאלי: "פנינו לנוער ולא רצו"). עקירב לקחה על עצמה ארגון בימת מוזיקה מקורית בשנה הבאה.

**

שפנים: יחאלי דיווח כי המועצה פנתה לרשות שמורת הטבע והגנים בבקשה כי תטפל בדילול השפנים הפוגעים בגינות ומהווים מפגע תברואתי (נושאים טפילים. בין היתר את מחלת הלשמניה/שושנת יריחו).

**

 

ראו ידיעה נפרדת על אישור הלוואה של 700 אלף ש"ח להשלמת אולם ההתעמלות בית ספר קשת, ודחיית הלוואה לסיום בית הכנסת

 

 

 

 

 


0 תגובות

  1. עזבתי את קדימה ואת סיוון הגב

    קשור לסיוון ולמועצה
    שאול מופז האיש מ”קדימה” שסיוון תלה בו תקוות “ירק לי ישר לעין”.

  2. אורח/ת הגב

    עודד נוריאל לא התנגד???
    איזה מוזר, הוא באופוזיציה והוא בד” מתנגד לשם ההתנגדות ללא קשר האם ההצעה טובה או לא טובה.

  3. עודד הנודד הגב

    עודד נוראל
    מה עם תביעת הדיבה שלך כנגד סיוון?

  4. מתנגד לרעיון הגב

    סדר פסח ציבורי
    אם המועצה מארגנת צעדות, אירועים קהילתים כמו יום העצמאות וערבי זיכרון. למה להפיל את סדר פסח ציבורי על קתדרה ? מה קשור ? למה להפיל על ועד מועדון הזהב ? מה קשור ?
    זה התפקיד של המועצה ולשכת הרווחה ולא של קתדרה ושל מועדון 50+. אני לא יודע כמה מתנדבים בקתדרה? (אולי 1 )
    במועדון 50+) הנשים שם עובדות מספיק קשה בהתנדבות.
    לא צריך להפיל עליהם עוד תיק. ה

  5. אשתתף הגב

    מסכים עם 4 – על המועצה לארגן זאת
    כך לפחות יש כתובת לפניות, וסיכוי שזה גם יתממש. יש רבים שישמחו על כך, כדי שלא יצטרכו להשתתף בסדר של החרדים.

  6. נהגת הגב

    ככר 8 “הכיכר האדומה”
    ככר 8 הפכה לככר אדומה (על משקל כבישים אדומים) והסכנות התעבורתיות שם הולכות וגוברות, ביחוד עם תוספת המאר”ג וריבוי הארועים וההתקהלות באזור.
    נהגים נוהגים שלא בזהירות, מורידים ומעלים נוסעים בצורה לא חוקית, חוסמים את הכביש, וחונים בצורה שעוברת על החוק.
    ריבוי מכוניות אמנם זה ברכה למאר”ג – סימן שרבים הבאים לתרום למקום, אך לא נתנו את הדעת על הסכנה התעבורתית ועל פתרונות לחנייה שלא תציף את רח’ מירון – דבר שכשלעצמו יוצר עומס תנועה והסחת דעת מסוכנת לנהגים, ולהולכי הרגל החוצים את הכביש, באין אף מעבר חצייה מוגדר שם.
    שלטים בכל האזור הזה מוסיפים עוד הסחת דעת לנהגים. מיותר. ממילא, מי שרוצה להתעדכן, יכול לקרא פרסומים בככר כפר ורדים תרשיחא.
    כתיבת הארוע, תאריך שעה ומקום – מספיק גדול – מפחית עיכוב הנהגים על הקריאה ומונע עיכוב התנועה וסכנת תאונות.
    זה לא קרה, אבל למה לחכות שיקרה?

  7. רותה הגב

    סדר פסח לבודדים-הגיע הזמן שהמועצה תתחיל לעהסיק עובדת סוציאלית
    זה פתקיד של מחלקה רווחה

  8. לירון הגב

    לרותה של מס 7 הרבה שלומות
    לכפר יש עובד סוציאלי בשם מיכאל ברק.

  9. גבי מלוטם הגב

    דילול שפנים
    בין רח לוטם לארבל יש מגרש מוזנח בו התרבו השפנים מזוג לפני 12 שנה לכמאה הם הורסים לנו את הגינות וכמעט נכנסים לבית המועצה עדיין לא עשתה דבר ולכל יפי הנפש אני מציע שתתנו פתרון הריבוי מדהים

השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן