האמנים על פרשת דרכים


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
רינה סטרוד

מי מתנדב לועד החדש? האם הצריף הירוק מספק? איך רותמים את המועצה?

כפרניק  הירוק 005 האמנים על פרשת דרכים

סיכום הישיבה הכללית של אמני כפר ורדים

 

הישיבה התקיימה בתאריך 29 לנובמבר 2012, בספריית בית ספר "קשת" שברח' אשכר, כפר ורדים.

 

לקחו חלק בישיבה:

האמנים: אסתי כץ, בני-הזוג מצליח, יצחק יורש, מרגיט שפטלוביץ, דברה מידן, אבי רייך, משה ברם, אברהם שחר, אהרון פריאל.

 

חברי הועד: דיקלה גרציאני, אבנר רביב, רינה סטרוד, נורית לשד, צמרת וכנהאוזר. חברת הועד דינה שחר נעדרה עקב פטירתה של אמה.

 

הנושאים שהועלו בישיבה:

 

סיכום פעילותו של הועד בתקופת כהונתו:

 

דקלה סיכמה את הפעילויות והמיזמים שקידם הועד במהלך תקופת כהונתו:

 

·        אצירת תצוגות מתחלפות מיצירותיהם של אמני הכפר בגלריה הצריף הירוק.

·        פסטיבל הקרמיקה.

·        תערוכת "לחם" בגלריה טל.

·        ירידי אומנות.

·        מיזמי הימים הפתוחים.

·        סיורים מאורגנים של מבקרים מכל רחבי הארץ בבתי האמנים ובצריף הירוק.

 

לקחים שנלמדו / תוכניות ליישום עתידי

 

בנושא פרוייקט "הבתים הפתוחים": עקב הריבוי באירועים דומים באזור, והעובדה שמרבית המבקרים מעדיפים לבקר את האמנים הממוקמים בקרבת המרכז. מוצע להמשיך ולשלב את אירועי הבתים הפתוחים במסגרת אירועים יישוביים מרכזיים (חג הישוב, פסטיבל הקרמיקה), במטרה להגדיל את מספר המבקרים בהם. התצוגה תתבצע במשותף ותתרכז בבתי אמנים הסמוכים למרכז המסחרי.

 

בנושא "תערוכות קבוצתיות סביב נושא מוגדר":

תערוכת "לחם" ב"גלריה טל" זכתה להצלחה רבה ולמספר מבקרים רב. בעקבותיה מתוכננת תערוכה תקופתית נוספת, בנושא "אדמה" (הנושא עדיין לא סגור) שתאצר על ידי נגה מגדל. מועד התערוכה המתוכנן: בין חג העצמאות לחג השבועות.

 

במקביל: הועלתה הצעה לצמצם את מספר התערוכות התקופתיות ולאצור תערוכה אחת לשנה.

התערוכה תמוקם בגלריית אמני הכפר (צריף הירוק). דקלה הדגישה שכרגע אין תחליף למיקום הנוכחי וההצעות שהתקבלו מן המועצה אינן מתאימות בשל תנאי החלל ו/או התאורה במבנים המוצעים. הודגש שהועד אינו זוכה בתמיכת ממשית מטעם המועצה ביוזמות שהוא מנסה לקדם.

בשל מיעוט המשתתפים בישיבה, לא התקבלה החלטה איזו משתי האפשרויות להעדיף. מייל שיסכם את הישיבה ישלח לכלל האמנים ובו יתבקשו לציין את העדפתם בנושא.

מיקומים אפשריים לייצוג קבוצתי של אמני היישוב

צוין שהצריף הירוק אינו נותן מענה מספיק לצרכי קהילת האמנים בכפר. הועלתה הצעה לקיים תערוכות קבוצתיות גם באזור המרכז (בתל אביב), בנוסף לתצוגה בצריף וזאת למרות העלויות הגבוהות (אסתי כץ),  דקלה ציינה שמתקיימים מגעים לשיתוף פעולה עם המרכז לאמנויות במעלות כמיקום אפשרי לתצוגה קבוצתית של אמני הכפר. גם הצעות אלה יובאו להחלטתם של אמני הכפר.

 

מיזמים הנמצאים בטיפול:

 

נושא הפרגולה:

התקנת פרגולה למבנה הצריף הירוק. בעיות אדמיניסטרטיביות ביישום המיזם.

 

אישור לתליית דגלים:

יוזמות לפרסום מיקומה של הגלריה באמצעות הצבת דגלים קשיחים בכניסה לגלריה עם הכותרת "גלריית אמני כפר ורדים", או שינוי המיקום של לוח הזכוכית המוצב בקרבת הגלריה לא יושמו עדיין והן ממתינות לקבלת אישור מהמועצה.

 

נושא התורנויות בצריף:

במהלך פגישה הועד עם האמנים המציגים בצריף שהתקיימה בתאריך 12 לנובמבר, בנושא מערך הנוכחות בגלריה, הוחלט שיש מקום לבחון את פתיחתה של הגלריה גם בבקרים, פעם או פעמיים בשבוע, בנוסף לימי התורנות בימי שישי-שבת.  כל אמן יקיים תורנות פעם בחודש. הודגש שתהיה התחשבות באמנים אשר עובדים במהלך השבוע. אבנר וצמרת ציינו שלשם כך יש צורך בצוות המונה 20 אמנים לפחות ועוד 4-5 תורנים נוספים שיתפקדו כממלאי-מקום. ההצעה תיושם לאחר שתתוגבר מצבת התורנים.

 

הצעה נוספת שהועלתה: לפתוח את הגלריה בעת הצורך (כאשר מגיעות קבוצות מאורגנות לביקור ביישוב). בתגובה הדגישה דקלה שניתן לפתוח את הגלריה למבקרים בכל עת, לאחר תיאום עם אחד מחברי הועד.

 

 

הצעה של יצחק יורש למיצוב מחודש של הצריף הירוק

 

על פי הצעתו של יורש, יש לשנות את ההגדרות על פיהן פועל הצריף הירוק ולמצב אותו כ"מרכז מידע" ובנוסף, גם כגלריה (כשהדגש הוא על ההגדרה הראשונה). צורת הצגה זו תצדיק את קיומו מול המועצה ותבטיח את תמיכתה וסיועה, וכמו-כן, תגדיל את מספר המבקרים בצריף. יורש רואה את קידומו של הצריף כמרכז מידע יישובי כאינטרס של כפר ורדים ולא רק של האמנים.

 

בנוסף, ציין יורש שישנה קבוצה גדולה של אמנים שאינה מיוצגת בצריף. הוא הציע להקים ברחבה הסמוכה לגלריה מתקן תצוגה יעודי ("ויטרינה") שבו ירוכז מידע על אמני הכפר ויצירתם ואשר ישרת את כלל קהילת האמנים. ההצעה גובשה במשותף עם אבי רייך (פרטים נוספים על הפרוייקט –  בדפים המצורפים). כמו-כן ניתן להציב מתקן דומה נוסף במרכז המסחרי.

במהלך הרצאתו של יורש הועברו לנוכחים דפי-מידע ופוסטרים המציגים את הדרך שבה יראה המתקן כשהוא מוצב ברחבת הצריף. כמו כן הוצג דגם מוקטן של המתקן עצמו.

 

 

היבטים נוספים של יישום התוכנית:

·        הודגש שלצורך ישום התוכנית יש צורך באישור המועצה. – יורש הודיע שהוא מוכן לסייע במגעים מול המועצה לקידום הפרוייקט.

·        אבי רייך הציע שהאמנים יתרמו את חלקם לקידום הפרוייקט באמצעות תשלום חד פעמי של 150-200 ש"ח. סכומים אלה ייסייעו לשדרג את המתקן/מתקנים ולהוסיף תאורת לילה.

 

במהלך הדיון שהתקיים בתגובה להצעתו של יורש העלתה דקלה את האפשרות שבעקבות הצעתו של יורש ינטשו חלק מהאמנים המציגים בה. לכן יש צורך לחשוב על מתכונת אחרת של נוכחות בצריף. האמנים במיוצגים בויטרינה יצטרכו לקיים גם תורנות.

 

בתגובה טען אבי רייך שהצורך לקיים תורנות ירתיע את האמנים מלהצטרף למיזם הויטרינה. לדעתו הצריף מיצה את יעודו וללא סיוע מהמועצה לא ניתן יהיה להמשיך ולפתח את הפעילות בו ולקדם את מטרות האמנים. לדעתו המקום הולך ודועך והנוכחות בו הולכת ופוחתת – וזאת (כך הדגיש) למרות מאמציהם של המארגנים העושים מעל ומעבר על מנת לקדם אותו – ובהתנדבות.

רינה הציעה שלא לוותר ולצלוח את השנה שנותרה עד לבחירות במועצה תוך שמירת הפורמאט הקיים. לדעתה, מועד הבחירות המתקרב יסייע לאמנים לקדם את דרישותיהם. כמו כן הציעה לתמוך בכל מועמד לתפקיד ראש המועצה שיתמוך במטרותיה של קהילת אמני הישוב. את הנוכחות המופחתת בגלריה, את ההאטה במכירות ומספר המבקרים המועט היא יחסה למצב הכלכלי .

דקלה סוברת שיש בכל זאת לקדם את הרעיון של יורש ולא לחכות עד לבחירות. יש לנסות לפעול כבר עתה מול המועצה ולקדם את עניני האמנים ולגייס את עזרתם של חברי המועצה התומכים ביוזמה.

מרגיט הציעה לדבר עם סיוון במועצה ולהדגיש את נושא ההתנדבות והתרומה של ועד האמנים. לאחרונה מודגש נושא זה ואף מתארגן ערב הוקרה למתנדבי היישוב.

 

סיום תפקידו של הועד

דקלה ציינה שהועד הנוכחי מכהן בתפקידו כבר כשנתיים וחצי והדגישה את הצורך לרענן את הרכב הצוות ולהזרים אליו כוחות חדשים. היא ציינה שלאנשי הועד עיסוקים נוספים שהם חייבים להתפנות אליהם (משפחה, עבודה ומרחב פנאי ליצירה אמנותית) וכי תרמו כמיטב יכולתם לקידום עניינים של אמני היישוב.

 

היא דווחה שבישיבת הועד האחרונה  – הוחלט שהועד – כגוף אחד – יסיים את תפקידו בחודש ינואר הקרוב.

דיקלה ציינה שמפגשי ועד האמנים נועדו לגיבוש כיווני פעולה, רעיונות ופרוייקטים שמטרתם לקדם את מטרותיה של קהילת אמני כפר ורדים וסקרה את מערך התפקידים הנוכחי של הועד. היא הדגישה שיתכן וחברי הועד הנכנס יעדיפו חלוקת תפקידים שונה.

 

מערך התפקידים הקיים:

 

דקלה גרציאני– יו"ר הועד ומתאמת מול המועצה.

אבנר רביב– גזבר.

צמרת וכנהאוזר– ניהול לוח התורנויות ורישום פרוטוקולי הישיבות.

רינה סטרוד– פרסום וקידום מטרותיה של קהילת האמנים, ארגון אירועי שבתות האמנים.

דינה שחר – מתאמת ומסייעת בקידום וניהול הפרויקטים השונים שיוזם הועד.

נורית לשד– חברת-ועד מייעצת.

 

דקלה הדגישה שאם אנשים לא יאותו "להרים את הכפפה" נישאר ללא ועד. היא הבטיחה שהועד הנוכחי ילווה את חברי הועד החדשים בדרכם ויסייע בכל מה שידרש על מנת שחילופי התפקידים יתבצעו בצורה חלקה ויעילה.

 

·        נוגה מגדל תמשיך לאצור את התערוכות שיתקיימו בצריף.

·        דיקלה תיידע גם את המועצה על חילופי התפקידים בועד.

 

בעקבות דבריה של יו"ר הועד הוחלט על הצעדים הבאים:

 

·        לפרסם כתבות בעתוני היישוב המיידעות את התושבים על חילופי התפקידים בועד ולקרוא למועמדים (גם כאלה שאינם אמנים) להציג את מועמדותם לועד

·        בשל מיעוט המשתתפים בישיבה, הוחלט להפיץ "קול קורא" (באמצעות המייל) בקרב אמני הכפר ולהזמינם להציג את מועמדותם כחברים בועד.

 

 


0 תגובות

  1. תושבת הכפר הגב

    הרחבת הכפר כ”כפר אומנים”
    לכו ראו את הישוב אניעם והרחוב שבנו למען האומנים. גם בכפר צריך רחוב כזה כדי למשוך אנשים להגיע ולבקר כאן ולהפיץ את הכפר כמענין ומושך

  2. איל הגב

    ל- 1
    זה מה שסיון הבטיח לפני הבחירות וגם כפר תיירות …….. אז הבטיח …….

  3. ישעיהו הגב

    כפר אומנותי
    גם בקיבוץ עין כרמל ישנו מתחם של אומנים.
    השאלה הגדולה היא אם אנחנו נשארים עם הצהרות בלבד.
    או מאחורי ההצהרות יש כוונות אמיתיות.רק להתבונן בתערוכת “לחם” ולראות את מספר היוצרים בכפר- חגיגה לעיניים.
    נכון שאין תקציב. אבל מנהיגי הכפר לא מספיק “רעבים” או לא מעונינים לקדם את האומנות בכפר.לכן נשארים בגדר הצהרות ולא רק באומנות אלא בעוד תחומים.בבחירות הבאות אנשים כבר לא יהיו מוכנים לקבל ההבטחות באוויר ולהאמין לכל מילה שהמועמדים יוציאו מפיהם.

  4. אניעם הגב

    תודה לל1 נכנסתי לקישור של אניעם ולא האמנתי איזה יופי-סיוון הכנס
    הקישור
    http://www.koa.co.il/

  5. י.ש. הגב

    הצריף
    כשהיה עיצוב מחדש, היה נראה לרגע או שניים שהצריף השתפר.
    במשך הזמן שוב נראה שהוא קופא על שמריו ושוב הכל נראה בדיוק אותו דבר. אין גיוון, אין עבודות חדשות. אפילו כשמחליפים את העבודות, האמנים הם אותם אמנים שעושים בדיוק אותן עבודות. אז אין פלא שכבר לא נכנסים.

  6. גליה הגב

    חיפשתי קשר בין העטיפה לבין התוכן
    בתוך הצריף – עבודות איכותיות, יפות ובסגנון מסוים מאד שמדבר לקהל מסוים מאד (גם אם לא תסכימו ותגידו שכל אחד ימצא מה לקנות כאן). יצירות האמנות כמו שמוצגות שם – נמצאות גבוה על כן וקצת קשה ‘להגיע’ אליהן.
    והעטיפה של ה’צריף’ ממש לא מדברת את התוכן הזה. אין קשר בין פנים לחוץ. עבודות כאלה, לדעתי, צריכות להיות מוצגות במקום אחר, בנוי ומעוצב כך שייצג אותן נאמנה. הצריף – מעצם שמו ומראהו ה’דל’, חד פעמי, זמני (במובן החומרי-מושגי של המלה) -מתאים להציג בתוכו תוכן אחר, אולי להיות סדנאי באופיו. אולי אפשר לפתוח סדנאות אמן לקהל הרחב, כדי לקרב את האמנות לאנשים שחושבים שאין להם שום קשר אליה, ולגרות כל אחד ליצור דווקא דרך התנסות. לזה הצריף כן יכול להתאים. והיותו ליד בית ספר ועל הכביש הראשי – מיקום אידאלי להפצת היצירה והעשייה לכל העוברים שם. תארו לכם שהמקום רוחש עשייה ופעילות כל היום ורוב היום, רואים שם אנשים יוצרים בפנים ובחוץ, אנשים בסינורים, מכחולים, עם כני ציור, מול הנוף, אנשים עם כלי עבודה ומפסלים בחומרים שונים – מי לא היה נכנס אפילו רק להציץ ואולי להתחבר מהמקום הכי פשוט – לעשייה הזו?

  7. סימה הגב

    תהיו יצירתיים ותבקשו ממר יחיאלי חדר לאמנים במארג – בטוח שיסכים
    חבל שאינכם פונים לראש המועצה כמו שהגברת מרגי שפטלוביץ הציעה.
    ברור לי שהוא יסכים.

  8. Alan הגב

    zssdbbNgJIOr
    You have shed a ray of susnhine into the forum. Thanks!

  9. Tiffany הגב

    iNjtgafofReK
    A bit surprised it seems to simple and yet uesufl.

השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן