‏רעש, קרינה, בנייה וחתולים


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
יעקב זיו
הועדה לאיכות הסביבה: הרעש ברחוב תבור, הקרינה הסלולרית ועוד
כפרניק זיו_1 ‏רעש, קרינה, בנייה וחתולים

 

 
 סיכום ישיבת הועדה לאיכות הסביבה שנערכה בשבוע שעבר
 
נוכחים
חברי וועדה: סיון, מאיר, דורית, מוטי, אהרון, עדנה, טוביה, ציון ויעקב.
אורחים: יצחק דרור
 
נושאים על סדר היום:

1. רעש בשכונה הוותיקה ושכונת אלון מהתנועה ברחוב תבור (המשך רחוב אשכר: מכיכר 6 למטה דרך כיכרות 7 ו-8):

הצטברו תלונות של תושבי השכונות, כאשר דיונים והבטחות נמשכות החל מתקופתו של אריה ברן כראש מועצה והמצב הולך ומחמיר. רמות הרעש בתוך הבתים, הגובלים ברחוב תבור, עולות על המותר בחוק. עד היום לא בוצעה אף פעולה להקלת המטרד.
מתוך 8 דרישות שהגישו התושבים, שיעזרו בהורדת רמת הרעש, 5 ניתנות למימוש בעתיד הקרוב:
• חיבור רחוב מירון עם כביש ינוח. מותנה בהתחלת שיווק המגרשים בשלב ד’.
• המועצה הגישה בקשה לאישור מעגל תנועה בצומת ארבל ואי תנועה לאורך רחוב תבור, מצומת ארבל עד כיכר 7. מותנה כנ"ל.
• ציפוי רחוב תבור באספלט שקט מול שכונת אלון והשכונה הוותיקה. מותנה כנ"ל.
• הגבלת מהירות תנועה.
• אכיפה ע"י המשטרה.
עם התחלת הבניה בשלב ג’ יסללו צירי תנועה ראשיים שיעקפו את רחוב תבור.
 
2. פרויקט דיור מוגן:

הפרויקט אמור לקום בצידו המערבי של כביש ינוח, מול בית בחורש. הפרויקט כולל 40 בתים צמודי קרקע ומבנים מרכזיים המיועדים למגורים ושירותים לדיור המוגן (היזם מר בנייהשוילי). סיון בקש מהוועדה לחוות דעתה על הפרויקט המתוכנן.

הוועדה קיבלה לעיון רק תנוחה של המיזם שאינו מאפשר גיבוש של חוות דעת מקצועית. לביצוע המשימה מבקשת הוועדה למסור לה את המסמכים והתוכניות הבאות:
• תכניות חזיתות וחתכים.
• הדמיה.
• תכניות ומסמכים שיבהירו כיצד המיזם משתלב בנוף הסביבתי.
• התחייבות לבניה לפי תו תקן בניה ירוקה.
• שילוב של יועץ נגישות בתכנון, גם למבנים לכבישים ורחובות והבהרות כיצד יתבצע הקשר בין צמודי הקרקע למבנה המרכזי ומבני השירותים. כמו כן הקשר בין שכונת אלון והשכונה הוותיקה למיזם.
• התחייבות לבנות את המבנים המרכזיים במקביל לצמודי הקרקע בכדי להבטיח שהרוכשים יוכלו לקבל שירותים של דיור מוגן מיד עם אכלוס הבתים.
• התחייבות למחזור אשפה לפי השיטה הנהוגה ביישוב.
• תכנון לפי תקני חנייה לבתי מגורים למבני ציבור וחניות ציבוריות הנהוגות בכפר, כך שיובטח כי חניית דיירים, עובדים ומבקרים לא תזלוג מחוץ למתחם.
           
3. פרויקט הוואדי הקסום

קק"ל אישרה את השתתפותה בפרויקט שיקום הוואדי מתחת לרחוב ארבל ומירון. אישור זה יתורגם לשיתוף בביצוע ואולי גם לגיוס תקציבים.

 

4. עיקור חתולים

סיון הורה להתחיל מידית בפעולות העיקור ושיחרר לצורך כך תקציב של 10,000 שקל. (לפני חודש אושר תקציב של 20,000 שקל מותנה בקבלת הלוואה. התקציב הנוכחי שוחרר לביצוע, למרות שההלוואה לא אושרה עדיין ע"י משרד הפנים).

 

 5. מדידת קרינת רקע בלתי מייננת בתחום תדרי הרדיו

פורום החברות הסלולאריות הודיע למועצה שבכפר ורדים יש קרינה מוגברת מטלפונים סלולאריים בגלל מיעוט אנטנות בכפר. בעקבות הודעה זו, לבקשת המועצה, ביצע איגוד ערים לאיכות סביבה גליל מערבי, מדידות של קרינות רקע ב-12 נקודות ביישוב. תוצאות המדידה מצביעות על רמות קרינה נמוכות מאוד ביחס לסף שנקבע בהמלצות ארגון הבריאות העולמי כבלתי מזיק לחשיפה.
יחד עם זאת, ללא קשר לממצא זה, ממליץ האיגוד לשקול כיסוי טוב יותר של אנטנות אם אין קליטה טובה בטלפונים ניידים בישוב. האיגוד מציין שקשיי קליטה בטלפון הנייד הנובעים מהעדר אנטנות, גורמים לעוצמת קרינה גבוהה יותר מהמכשיר עצמו, באופן שחשוד כמסכן את בריאות המשתמש.
 
 
6. מפוחי עלים:

למפוחי עלים יש מוניטין של מכשירים מזהמים ומרעישים שאינם תורמים לאיכות החיים בשום מקום בו משתמשים בהם ובודאי לא בכפר ורדים. יש גם ספק אם הם יעילים בניקוי הרחובות והערוגות. למסקנה זו לא רק אני הגעתי, גם המשרד להגנת הסביבה. המשרד מתכנן להוציא תקנה שתאסור שימוש במפוחים. אני רציתי להקדים את יישום התקנה בכפר ורדים.
איסור השימוש במפוחים עולה לדיון בוועדה מדי מספר חודשים. עד היום לא הצליחו משתתפי הדיון להגיע לקונסנזוס. נציגי המועצה בוועדה ואחרים רואים בו מכשיר חוסך עבודה וחוששים לאסור את השימוש במפוחים, בכדי לא לייקר את עלות עבודות הגינון של קבלן המועצה וקבלנים פרטיים. נראה לי שהאלטרנטיבה של מטאטא ומגרפה לא נשקלה ברצינות.
סיון הציע לבדוק אפשרות לשימוש במפוחים אלטרנטיביים, בעלי מנוע חשמלי נטען והתזת מים להרבצת האבק. 

***

ראו מאמר נוסף, של עודד שלומות, בנושא רעש ומפוחי עלים
 

 

0 תגובות

  1. אורח/ת הגב

    אם ישימו בואדי עצי פרי
    שפני הסלע יחסלו אותם בתוך כמה שעות.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן