להלן מכתב ההתפטרות של חברת מועצה מקומית כפר ורדים ד”ר מריסה שפר (סיעת “דרך ערך”).
המכתב הוקרא במליאת המועצה אמש (8/6/26).
במקומה ייכנס למועצה יורם כהן.
תודה למריסה ובהצלחה ליורם.


**
לכבוד: 08.06.2026
מר אייל שמואלי כ”ג בסיוון, התשפ”ו
ראש מועצת כפר ורדים
הנדון: הודעה על התפטרות מחברות במועצה המקומית כפר ורדים
הריני להודיעכם על התפטרותי מחברותי במועצה המקומית כפר ורדים, וזאת בהתאם להוראות סעיף 108 לצו המועצות המקומיות (א), תשי״א-1950.
התפטרותי זו תיכנס לתוקפה בתום 48 שעות ממועד מסירת מכתב זה לידי ראש המועצה. למען הסר ספק, הודעתי זו הינה סופית ואין בכוונתי לחזור בי ממנה במהלך תקופה זו.
החלטה זו מתקבלת בצער, ובעקבות עזיבת משפחתי את היישוב. הגענו לכפר ורדים לפני 15 שנים, ומצאנו כאן פנינה גלילית — מקום נפלא לגדל בו ילדים, לצד קהילה מדהימה ומלוכדת. לאורך השנים, המרחק ממקומות העבודה שלנו והחיים ביישוב קו עימות היוו אתגר. זה היה אתגר מורכב, אך כזה שהיה ראוי להתמודד עמו למען איכות החיים שהכפר העניק לנו והחברים שמצאנו בו.
ואולם, בשנים האחרונות האתגרים הלכו והכבידו. הילדים גדלו ועזבו, וכך גם חלק מהחברים. בשנתיים האחרונות מקום עבודתי נמצא במרכז הארץ, ועומסי התנועה הבלתי נסבלים, לצד היעדר תחבורה ציבורית מפותחת, הפכו את ההתניידות היומיומית למשימה קשה מנשוא. לכך מצטרפים האיום הביטחוני, המלחמה המתמשכת, והיעדר הטבות המס הנדרשות — מכלול נסיבות אשר שינה את המשוואה לחלוטין והפך את השהות כאן לקשה מדי עבור משפחתנו.
מתוך היכרות עמוקה עם הפוטנציאל האדיר של המקום, אני פונה מכאן לראש המועצה, לחברי המועצה ולעובדיה בבקשה גדולה: אנא שימרו על אופיו המיוחד של הכפר. עשו כל שביכולתכם כדי שכפר ורדים יישאר מקום מזמין למשפחות צעירות, שיוכלו לבוא ולהגשים בו חלומות כפי שאני ומשפחתי זכינו להגשים כאן לאורך השנים. פעלו בכל מרצכם וכוחכם כדי להטות מחדש את המשוואה לטובת איכות חיים בלתי מתפשרת.
במעמד זה, אני מבקשת להביע תודה עמוקה והערכה רבה לתושבי כפר ורדים על האמון שנתנו בי, ועל כך שבחרו בסיעת דרך ערך לייצג את קולם במועצה. הזכות לשרת את הציבור ולפעול למען היישוב הייתה עבורי שליחות בעלת ערך עצום.

אני מודה לחבריי בסיעה על תקופת העבודה המשותפת. גם כשהיה קשה, השתדלתי תמיד לשמור על מקצועיות, הגינות וכבוד. לשאר חברי המועצה אומר כי אני עדיין מאמינה שאפשר, ואף הכרחי, לנהל שיח מכבד שיוביל לעשייה משותפת. יש עוד הרבה מה לעשות, וכולי תקווה שראש המועצה ישכיל לשלב זרועות עם כלל חברי המועצה כדי לממש את הפוטנציאל הרב של היישוב הזה.
אני מאחלת הצלחה למר יורם כהן, שייכנס במקומי לייצג את הציבור. לכל העוסקים במלאכה — הצלחה רבה בהמשך העשייה והובלת כפר ורדים בימים מורכבים אלו.
בברכה, מריסה שפר
העתקים:
חברי המועצה
הממונה על מחוז צפון במשרד הפנים
השארת תגובה


















