כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

מליאת המועצה: עודף תקציבי במועצה ובמתנ"ס * תב"רים לשיפוץ מוסדות חינוך



 

במליאת מועצה מקומית כפר ורדים שהתכנסה השבוע התקבלו שתי החלטות בלבד:

 

*אושר תב”ר בסך 180 אש”ח לשיפוצי קיץ במוסדות חינוך ישן מול חדש.

*אושר תב”ר בסך 450 אש”ח לשיפוץ פעוטוני המועצה מתקציב מוסדות ציבור – רמ”י.

התב”רים אושרו פה אחד. מנכ”לית המועצה, תמי חצ’ואל, הסבירה כי הוכנה כבר תכנית עבודה לשיפוץ שיערך בחופש הגדול.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2026-06-12-at-09.16.21-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

 

ראש המועצה, אייל שמואלי, עדכן כי לשיפוץ הפעוטונים יעמוד תקציב נוסף של מנהלת “תנופה” בסך 350 אש”ח.

כן עדכן על הרשמה ערה לגן בחינוך מונטסורי, כולל הריוניות (!) שביקשו לשמור מקום לפעוטות שטרם נולדו…

ועוד בענייני חינוך: נמסר כי מירב לבקוביץ, מנהלת קשת, ביקשה לסיים את תפקידה ולצאת לפנסיה מוקדמת; וכך גם איריס לביא, מנהלת אשכול הגנים.

הדבר מותנה באישור משרד החינוך, שפועל (באופן כללי) להצערת מערכות החינוך.

 

חבר המועצה ניר שילה ביקש לבחון הוספת מיגוניות במוסדות החינוך וכן התקנת “סייפטי” למניעת התפזרות הזכוכיות במקרה של ניפוץ החלונות.

**


 

גזברית המועצה, ענבל טדגי צפריר, הציגה למליאה את דו”ח כספי רבעון ראשון 2026:

עודף של כ-160 אש”ח.

 

כפרניק IMG_20260608_2110040000-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה
גזברית מועצת כפר ורדים, ענבל טדגי-צפריר: 95% גביית ארנונה

 

הגזברית ציינה כי המועצה עומדת על 95% גביית ארנונה.

שמואלי ציין לטובה את עבודת הגזברות ואת לירון אליהו, המנהלת החדשה של מחלקת הגביה.

 

**

מנהלת המרכז הקהילתי לירז נפגי ומנהל הכספים מאהר מוסא הציגו במליאה את המאזן של המתנ”ס לשנת 2025:

עודף תקציבי של 365 אש”ח.

 

כפרניק IMG_20260608_21020300000-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה
מימין: אייל שמואלי, מאהר מוסא ולירז נפגי

 

שמואלי ציין כי העודף נוצר בשל ניהול טוב, ויכול לשמש את המתנ”ס לימים שחורים, או שהמועצה תתקצב בפחות בשנה הבאה.

לשאלתו של איתן היימן על מחלקות גרעוניות ורווחיות, הסבירה נפגי כי הדבר מובנה בתקציב ב”סבסוד צולב” בין המחלקות.

 

**

 



 

הודעות ראש המועצה

*נמצאים במצב ביטחוני מורכב ותושבי קו העימות במילכוד בלתי פתיר לפי שעה. נערכה פגישה של ראשי הרשויות עם פורום מטכ”ל, ויש חשש אמיתי להמשך “טפטופים” (ראו פרסום: זה לא טפטופים, זה שתינה!).

 

*לאחר מאבק קשה בהובלת משה דוידוביץ, יו”ר פורום קו העימות, התקבלה החלטת ממשלה לתקצוב מענקי “תנופה” לצפון במגוון תחומים.

במסגרת זו גם הוטל על שר האוצר לקדם חקיקה ממשלתית להטבות המס. במקביל, פועלים גם במסלול חקיקה פרטית בנושא. המודל המוצע: שנתיים הטבות מס ולאחר מכן בחינה מחדש עם חוות דעת ביטחונית.

 

*דורית ג’ימס בנימין, מנהלת אמירים החדשה, הציגה עצמה בפני המליאה. לדבריה, “התמחתה” בהקמת בתי ספר, וזו הפעם הראשונה בה נכנסת לניהול בית ספר “קיים”. חברי המליאה איחלו בהצלחה.

 

כפרניק IMG_20260608_2020420000-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה
משמאל: דורית ג’ימס בנימין, מנהלת אמירים החדשה

 

*לנוכח המצב הביטחוני, ימי הגיבוש של עובדי המועצה נדחו לסוף יוני. כל הספקים (מלונות וכו’) הסכימו לדחייה ללא כל חיוב.

 

*המועצה בחנה לעומק את נושא המיחזור ופינוי האשפה, ועשתה התאמות בהתאם: שינוי ימי איסוף הגזם (4 ימים בשבוע בחלוקה לרחובות, לגמישות תפעולית), ופעמיים בשבוע איסוף שקיות כתומות. הוכנסה מכונה (ליד בית תומר) לאיסוף פסולת אלקטרונית – והמועצה תעשה קמפיין בנושא המיחזור.

 

כפרניק IMG_20260608_211637-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

 

*משלחת נוער מאמירים תצא לביקור בגונצנהאוזן (Gunzenhausen ) שבגרמניה, בהובלת אילן כץ.

 

*קק”ל בוחנים תקצוב פיתוח פארקים בכפר ורדים.

 

*אירוע “תוצרת הארץ” (שוק איכרים) היה מאוד מוצלח ושמואלי הודה למארגנים.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2026-05-15-at-16.21.03-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

 

בתכנית:

25/6 תוצרת הארץ והופעה של דני רובס.

28/8 מופע של עברי לידר.

שוק איכרים נוסף החגי תשרי.

אירוע “גבינות ויין” + מופע במועד שטרם נקבע (התקבל תקציב ממשרד “נגב-גליל”)

**

 



 

 

לאחר הודעות ראש המועצה העלו חברי המליאה את הנושאים הבאים:

 

*ניר שילה אמר כי קיימת “תסיסה” בקהילת הלהט”ב על היעדר דגלים ברחובות כפי שהיה בשנים עברו.

שמואלי השיב כי השנה הוחלט על כרזות במקום דגלים, ומדובר בשינוי “קוסמטי” ולא בשינוי מדיניות. לדבריו, מאז כניסתו לתפקיד פועל להכרה וחיבוק לקהילה.

 

כפרניק IMG_20260608_210137-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

 

*מריסה שפר אמרה כי לתושבים רבים יש שאלות הנוגעות לפתיחת גן חמ”ד (הגן הדתי), וכדאי שהמועצה תצא עם מידע והסברים בנושא. רוני גופר (תושבת) הוסיפה כי הגן הדתי מעורר שאלות רבות על אופן התנהלותו בתוך מערכת החינוך של כפר ורדים.

שמואלי השיב כי כל המידע ניתן לתושבים, כולל במידעון האחרון, וכי לא קיבל פניות בנושא. הוא הדגיש כי הגן יפעל במסגרת “אשכול הגנים” (ולא מופרד), אולם טרם הוחלט על המיקום המדויק.

 

כפרניק IMG_20260608_204512-scaled כפר ורדים: 95% גביית ארנונה

 

*שילה שאל לפשר צביעת ומחיקת מעבר חציה ברחוב גלבוע, ליד הפניה לגולדן וילג’.

שמואלי הסביר כי הצביעה היתה מתוך איזה קומון-סנס, אולם לא על פי האישורים הנדרשים.

 

 



השארת תגובה

[bws_google_captcha]
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן