חינוך, ארנונה, מחיר מטרה, פקח, הוצאה לפועל, סייפטי ומצטיינים

מליאת מ.מ. כפר ורדים: מחיר מטרה בשלב ג', הוצאה לפועל לחייבי הארנונה, פקח ללא סמכויות ועוד


 

במסגרת מליאת מ.מ כפר ורדים שנערכה השבוע, חלק נכבד מהדיון נערך במסגרת “הודעות ראש המועצה”:

(ראו גם דיווח נוסף: רשימת תב”רים / אופטימיות פוליטית)

 

כפרניק IMG_20241111_203223-scaled חינוך, ארנונה, מחיר מטרה, פקח, הוצאה לפועל, סייפטי ומצטיינים

 

אייל שמואלי, ראש המועצה, עדכן כי אגף החינוך פועל על פי הנחיות פיקוד צפון, תוך שיח קבוע עם הנהגות ההורים והנהלות בתי החינוך.

למרות שעל פי ההנחיות ניתן לחזור לפעילות כמעט מלאה, בנתה המועצה מתווה הפעלה חלקי של מערכות החינוך, וזאת לאור בקשת הנהגת ההורים. המועצה מנסה לנווט בין כל הדרישות, החששות והרצון לחזור לשגרה.

 

 

המועצה קלטה את יפעת סגל, מנהלת מחלקת גביה חדשה.

לאחר פיגור של מספר חודשים בגביית הארנונה, סוגרים את הפערים.

כרגע חובות הארנונה עומדים על מעל מיליון ₪.

אחוז הגביה: 91%. הממוצע הרב שנתי: 95%.

מאמץ הגביה מתמקד בשיחות טלפון. אם לאחר שתי שיחות אין התקדמות, נשלח מכתב התראה ולאחר מכן פניה להוצאה לפועל.

שמואלי: כמובן שאנחנו מעדיפים גביה מוסדרת על פני הוצאה לפועל. מבקש מהתושבים להקפיד על התשלום ולא להיגרר להוצאות מיותרות וריביות מטורפות.

ניר שילה ביקש “יד רכה” עם התושבים, בעיקר משום שהתקלה בגביה היתה ב”אשמת” המועצה.

שמואלי אמר כי חלק מהחובות הם של עסקים ומוסדות ופחות של תושבים פרטיים. כן עדכן כי המועצה פועלת להכנסת מערכת תשלומים מקוונת, דרכה התושבים יקבלו באמצעות סמס הוראות/בקשת תשלום עם לינק למערכת תשלומים נוחה ומהירה.

באשר לגביית תשלומי החינוך, הוחלט כי יבוצעו דרך בתי החינוך – וזאת במטרה ליעל ולפשט את הגביה.

 



 

ראש המועצה עדכן על התקדמות הדיונים עם רמ”י לשיווק שכונה חדשה בשלב ג’ ב”מחיר מטרה” (שטרם נקבע): 35% לבני המקום, 20% למשרתי קבע, 5% לנכים והשאר בשוק החופשי. בכל מקרה הבניה תהיה על ידי קבלנים שימכרו את הבתים לזוכים במכרז.

כמו כן, נערכת בחינה ראשונית להקמת “שכונת קיבוץ” בעלת מאפיינים ירוקים בשלב ג’. בצוות הבדיקה: קרן דרוקמן אדיב, יואב ניצב ודלית אינהורן.

 

כפרניק IMG_20241111_203109-scaled חינוך, ארנונה, מחיר מטרה, פקח, הוצאה לפועל, סייפטי ומצטיינים

 

נערך דיון הנוגע להצעתם של חברי המועצה גילי קרפילובסקי וניר שילה לציפוי החלונות במוסדות החינוך ביריעות “סייפטי”, המיועדות למנוע התנפצות החלון באירוע הדף. נושא זה עלה כבר מספר פעמים ואף נערכו מספר בדיקות.

עלות ההצעה של “קטלב חניתה” למיגון כל החלונות במוסדות הכפר (להוציא את בית ספר תפן, שהינו “על אזורי”, ואיננו ממומן על-יד המועצה) עומדת על כ-380 אש”ח.

בבדיקה עם פיקוד העורף נמסר כי מדובר ב”המלצה” בלבד וללא תקן.

שמואלי ציין, כי אין ספק שבמקרה של פיצוץ סמוך לכיתה או לגן, הסייפטי יכול להקטין את הפגיעה. בבירור שערך עם ראשי רשויות באזור, נמצא כי הסייפטי הודבק בשני בתי ספר בלבד: בכברי (בתרומה של חניתה) ובמעלה יוסף. בשל ההוצאה הגבוהה והיעדר “תקן” של פיקוד העורף, בספק האם ההשקעה מוצדקת. רוב חבריו לקואליציה העלו ספקות לגבי סדר העדיפות ונחיצות ההשקעה הגבוהה.

מנגד, חברי “דרך ערך” צידדו בנחיצות הפרויקט למען ביטחון הילדים: פגיעה מרסיסי זכוכית, כמו גם מעבר/ריצה על משטחי רצפה מלאי שברי זכוכיות.

בסיכום הדיון (ללא הצבעה) אמר שמואלי כי המועצה תכין מכרז לא מחייב לרכישה והתקנה של יריעות סייפטי במוסדות החינוך. לבקשת ניר שילה, המכרז יחולק לפי המוסדות השונים, באופן שיאפשר התקנה עתידית לפחות בפעוטונים ובגנים.

 



 

המועצה תקלוט בקרוב פקח רשותי.

בהסבר שנתן עו”ד עדי הרטל, היועמ”ש, נמסר כי הפקח יהיה בתחילה כמעט משולל סמכויות אכיפה/קנסות – וזאת עד שיעבור הסמכות שונות וקורסים של המשטרה ומרכז השלטון המקומי.

שמואלי אמר כי הפקח יפעל בתחילה בעיקר בשלב ג’.

שילה הציע, שבשל היעדר הסמכויות, יוציא הפקח, למי שצריך, “מכתב אזהרה” או “התראה” – שבמקרים רבים יעשה את העבודה.

 

כפרניק b84401aa-d7c9-40f3-813e-cea19751f0a1-scaled חינוך, ארנונה, מחיר מטרה, פקח, הוצאה לפועל, סייפטי ומצטיינים
ערמות לכלוך בשלב ג’ – כפר ורדים

 

 

המועצה קלטה גם את הרבש”צ אבירם וידנפלד, תושב הכפר.

 

גזברית המועצה, ענבל טדגי צפריר, הציגה למליאה דו”ח מצב בנוגע למספר תב”רים שאושרו לאחרונה:

רוב תב”רי החירום, הצטיידות וחישוף, בוצעו.

כולל תאורת חירום בין כפר ורדים לתרשיחא.

סלילת רחוב כרמל (בשיתוף מעיינות זיו) בתהליך.

 

כפרניק 5d1dc8b6-1c18-4abc-9986-256cc060deb8-scaled חינוך, ארנונה, מחיר מטרה, פקח, הוצאה לפועל, סייפטי ומצטיינים
תאורת חירום חדשה בין כפר ורדים ותרשיחא

 

(חלק מההודעות לעיל היו, בין היתר, בעקבות בקשת/ דרישת “דרך ערך” בישיבה שלא מן המניין שנערכה בסוף אוקטובר)

 

**

 

המועצה אישרה פה אחד נוהל חלוקת מלגות לספורטאים מצטיינים.

טרם ההצבעה העיר שי זלצר כי צריך לחלק מלגות גם למצטיינים מתחומים שונים כמו מוזיקה, אמנות, מחול וכו’. זלצר הוסיף כי ההצעה גם לא כוללת את התקציב המיועד ולכן “בוסרית”.

שמואלי הסביר כי מדובר רק ב”נוהל” והמסגרת התקציבית תיקבע לקראת תקציב שנה הבאה. הנוהל איננו סותר חלוקת מלגות למצטיינים אחרים, וכי יש חשיבות לעזור באופן מיוחד לספורטאים המייצגים את המדינה. עוד הוסיף כי בשנים קודמות עמדו המלגות על סך של כ-25 אש”ח, בחלוקה של כ-חמשת אלפים ₪ לכל אחד.

עוד ביקש שמואלי (בהתייחס להערת זלצר), כי במידה וישנן הערות לנושאים שונים שעל סדר היום, מוטב יהיה לנסות ולברר אותם טרם המליאה – וזאת במטרה לאפשר גם תיקונים והבהרות מבעוד מועד.

 




6 תגובות

  1. משה הגב

    רק פירוק מועצה ואיחוד רשויות.
    אין הצדקה לשלם הרבה ארנונה על פינוי אשפה פעם בשבוע.

  2. ותיק מאוד מאוד ובא בימים הגב

    צודק משה
    פינוי זבל פעם בשבוע לא מצדיק תשלום של 2800 שח לחודשיים
    אין ניקיון, אין פיקוח על צואת כלבים, מצב שאף פעם הכפר לא היה גרוע כמו עכשיו
    זה מעיד משהו על ראש המועצה ???

    • דודו הגב

      זה לא משנה מי ראש המועצה.
      אחד יותר גרוע מהקודם.
      אין הצדקה שלשכונה בעיר תהיה מועצה!

  3. דוח המבקר הגב

    מדברים על דברים כבר לעוסים, מתקצבים פרויקטים שעולים יותר ממה שהם מועילים (אין בחינה של עלות תועלת). לאזרחים הטובים של מ.מ כפר ורדים מאוד חשוב ההווה אבל כמעט כלום לגבי העתיד. הם מעלים בקשות ודרישות שיש בהם עיכוב בהתפתחות היישוב. כבר אמרנו. ורק דוגמה אחת זה סגירת המרכז המסחרי בשבתות. נכון, בעל הבית הוא דתי אז זו זכותו כביכול אבל היישוב מוגדר משותף שזה אומר שצריך לפצות את כולם. הרבה כסף מפסידים בעלי עסקים והמועצה מאי הפעילות בשבת בלי שיש לזה הצדקה. כפר ורדים משך בזמנו תיירות שבתות בפסטיבלים (פסטיבל קרמיקה למשל ואחרים) כפי שמקובל בכל מרום נורמלי בארצנו, שלמרות הכול נשארת קדושה. השממה אוכלת. ועל 1200 תושבים מבוגרים עוד לא דברנו. ראיתי בסקר כלשהו שיש ירידה של 0.3% בגודל האוכלוסיה. ואולי לא ראיתי טוב. וחבל שמשתמשים ב”מלחמה” העכשוית כתירוץ למחדלים. ולא רק בכפר ורדים. גם בימים קשים יש מה לעשות ככך שלכשיגיעו הימים הטובים, והם יגיעו, נהיה קצת יותר טובים ממה שאנלנו היום וממה היינו בימים שלפני. כשאתה שואל מישהו “מה נשמע, מה קורה” מאד סביר שהנשאל יענה “הכול בסדר”. אז שאלתי את עצמי מה שלומי ומה קורה ובלי להסס עניתי “הכול בסדר”…….. אז אולי אנחנו כן רובוטים אז כמו רובוט סימנתי V. וזה נשלח

  4. אמנון הגב

    רק סיון יציל את הכפר

  5. דוח המבקר הגב

    עד היום מאז שהגעתי לכפר ורדים לא יכולתי להצביע על על מי שיכול או יכולה (יש לי הרגשה שדוקא מביניהן ) להציל את כפר ורדים. בין השאר הגיע הזמן שכל פעם שמתכוונים להתייחס לכפר-ורדים יש לציין את השם המלא של היישוב “כפר-ורדים”, ולהזכיר כפר-ורדים זו מועצה מקומית עם החרגות אבל לגמרי לא כפר. מכאן שגם בימים קשים חשוב לחשוב קדימה ולדבר על עתידו של היישוב. שאם לא כן – כמו שנאמר ומוכח כשלא מתקדמים נסוגים. בינתיים ב”כפרניק” מכל קבוצות הפייסבוק ואחרותת ההתייחסויות והמשובים די מרוסנים וממצים. ושמעתי שיש תושב שנורא רוצה להפיק עיתון חודשי לאפשר לציבור להביע את כל מה שיש בליבו על התנהלות היישוב – על הדברים הטובים ועל הנדרשים לתקן ובלבד עם הפנים קדימה, ובלי לוותר על ביקורטיות ושהסלוגן “הכל בסדר” יעלם מהמילון. הוא מבטיח ביקורת הדוקה על הנכתב שלא כפי שאין לגבי דברי ההבל הנשפכים לאינטרנט. ורק לא נוח לו להוציא בסביבות אלף שקל לחודש כשהוא רואה את עמלו נזרק למיכל הנייר למיחזור.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן