10 מלש”ח למרכז הרפואי לגליל

ח"כ יעל רון בן משה: צעד לשוויון בתחום הבריאות *  פרופ' זרקא: צוותים מגובשים ומוטיבציה גבוהה * שיא של 115 מאושפזי קורונה


 

משרד הבריאות יעביר בשנת 2022 תקצוב של 10 מיליון ש”ח לשדרוג המרכז הרפואי לגליל בנהריה. בית החולים יחל במיגון ושדרוג המרתפים, ובהמשך ישפץ את המחלקות הפנימיות, ויוכל לממש כספי תרומה משמעותיים שהתקבלו למטרה זו.

ח”כ יעל רון בן משה מכחול לבן, יו״ר ועדת פניות הציבור וחברת ועדת הכספים, דרשה את הקצאת המשאבים לשיפור שירותי הבריאות בגליל, כחלק מהכספים הקואליציוניים שהושגו בהעברת התקציב לשנת 2022.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2022-02-01-at-14.17.07-scaled 10 מלש"ח למרכז הרפואי לגליל
ח”כ יעל רון בן משה ופרופ’ מסעד ברהום. צילום רוני אלברט

 

בישיבה שהתקיימה בשבוע שעבר עם נציגי משרד הבריאות הוחלט כי המשרד יקצה את התקציב המשלים לטובת מימוש ייעוד התקציב לשדרוג ומיגון המרתפים.

שר הבריאות ניצן הורביץ: ״צמצום הפערים בבריאות בין פריפריה ומרכז הוא משימה חברתית ראשונה במעלה. התוספת התקציבית למרכז הרפואי לגליל נחוצה ותביא לשיפור משמעותי בשירותי הבריאות בצפון. עוד צעד נוסף בדרך להפיכת מערכת הבריאות לספינת הדגל של השוויון בישראל״.

ח”כ יעל רון בן משה: ״שדרוג המרכז הרפואי לגליל הוא צעד נוסף לשוויון הכרחי כל כך בתחום הבריאות. בשנים האחרונות, עם פרוץ מגפת הקורונה, ראינו את חשיבות שירותי הבריאות בעצימות גבוהה. שירות חדשני ומיטבי הוא זכות בסיסית לכל תושבי המדינה, והגיע הזמן שגם בצפון יתאפשר לקבל שירות כזה. נרגשת שהצלחנו לקדם את שירותי הבריאות בגליל ואמשיך לפעול למען שיפור כלל השירותים באזור הצפון ובפריפריה כולה בדגש על תקני צוותים רפואיים ומכשור”.

מנהל המרכז הרפואי לגליל, פרופ’ מסעד ברהום: “אני מבקש להודות למשרד הבריאות ולח”כ יעל רון בן משה. התקצוב יסייע לנו בבניית מרתפי אשפוז פנימיים לחירום ובשיפוץ מחלקות פנימיות, דברים החיוניים ואף הכרחיים לרווחת 650 אלף התושבים אותם אנו משרתים.

**

 



 

 

הממונה על המאבק בנגיף הקורונה, פרופ’ סלמאן זרקא, ביקר אתמול (רביעי, 2/2/22) במרכז הרפואי לגליל בנהריה.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2022-02-02-at-16.18.46-scaled 10 מלש"ח למרכז הרפואי לגליל
פרופ’ זרקא בביקור במרכז הרפואי לגליל בנהריה

 

בתחילה נפגש הפרויקטור עם מנהל בית החולים פרופ’ מסעד ברהום, סגנו ד”ר צבי שלג והמנהל האדמיניסטרטיבי משה מיוחס, מהם התעדכן על מצב הקורונה במרכז הרפואי והאתגרים העומדים בפניו.

פרופ’ ברהום סיפר לו, כי נשבר שיא במספר המאושפזים במחלקות הקורונה, עם 115 חולים בארבע מחלקות ובשתי יחידות. כמו כן עידכן את פרופ’ זרקא, כי גם המחלקות הפנימיות ומחלקות טיפול נמרץ עמוסות מאוד, חלקן עם 130-120 אחוזי תפוסה.

לאחר מכן ביקרו המשתתפים במחלקת כתר מונשמים, בה מאושפזים חולי הקורונה המורכבים ביותר (נכון לעכשיו מאושפזים במחלקה 11 חולים, כולם במצב קשה, מתוכם 7 מונשמים).

פרופ’ זרקא שוחח עם הצוותים וקיבל הסבר מפורט על הנעשה בכתר מונשמים מפי אחראי המחלקה, ד”ר אוריאל טרטמברג.

בתום הביקור במחלקה הודה הפרויקטור לעובדים מכלל הסקטורים, תוך שהדגיש כי עבודת הקודש שהם עושים מאפשרת למשק להישאר פתוח.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2022-02-02-at-16.18.55-scaled 10 מלש"ח למרכז הרפואי לגליל
מימין: פרופ’ ברהום ופרופ’ זרקא בביקור בבית חולים נהריה

 

פרופ’ זרקא: “באתי לחזק אתכם ואני יוצא מחוזק. אני רואה כאן צוותים מגובשים עם מוטיבציה גבוהה, שעובדים מסביב לשעון. להערכתי, הגל החמישי של הקורונה רחוק מלהגיע לסיומו, וייתכן שאף תהיה עלייה בתחלואה, בעיקר בצפון, אך בזכות הנחישות והמסירות של כולכם, אנו ננצח בסופו של דבר”.

 

צילומי הביקור: אלי כהן.

**



 

 

במרכז הרפואי לגליל בנהריה מאושפזים 115 חולי קורונה, מתוכם 52 במצב קשה, כולל 11 במצב קריטי (מונשמים ועל סף הנשמה). כמו כן מאושפזים 17 חולים במצב בינוני ו-46 במצב קל.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2022-02-02-at-10.54.54-scaled 10 מלש"ח למרכז הרפואי לגליל
40 חולים במחלקה. מחלקת הקורונה כתר ד’ בנהריה צילום: רוני אלברט

 

מדובר בכמות הגדולה ביותר של חולי קורונה המאושפזים במרכז הרפואי מאז תחילת המגפה לפני כשנתיים.

מרבית מחלקות הקורונה מלאות כמעט עד אפס מקום, ובהן מחלקות כתר ד’ (40 חולים) וכתר ב’ (37), שנפתחו במקום מחלקות פנימיות. גם מחלקת כתר גריאטריה, הכוללת 21 חולים, מלאה עד אפס מקום.

מנהל המרכז הרפואי, פרופ’ מסעד ברהום: “המצב הנוכחי מאתגר אותנו מאוד. לא רק שמחלקות הקורונה מלאות, אלא שגם המחלקות הפנימיות ומחלקות טיפול נמרץ עמוסות ביותר, שם אנו רואים חולים הסובלים מתחלואת חורף. עדיין לא פתחנו מחלקת קורונה נוספת וגם לא הפסקנו פעילות אלקטיבית (לא דחופה), אך אנו מבצעים כל העת הערכה מחודשת במטרה למצוא את הפתרונות הטובים ביותר”.

יצוין כי נכון לעכשיו ישנן ארבע מחלקות קורונה ייעודיות במרכז הרפואי ושתי יחידות קטנות (כתר יולדות וכתר ילדים).

 




השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן