עדכון:
קובי דרכי (כפר ורדים) אישר לפרסם את דבר פציעתו.
לדבריו: “ברוך השם אני פצוע קל והכל יהיה בסדר”.
נאחל רפואה שלמה ומהירה!
(לקובי ולכל הפצועים)
**
עדכון:
ראש עיריית מעלות-תרשיחא, מוטי בן דוד, בביקור אצל הפצועים


**
נער בן 14 נהרג בפיצוץ נפל היום בצהריים (שני 12/10/26) באזור מצפה פאר שבגבול הצפון, בין מנרה ויפתח (סמוך לכביש 886) ועוד 24 פצועים.
שניים מהפצועים במצב קשה. כוחות הצלה רבים, ובהם מסוקים ואמבולנסים, הוזעקו למקום.
הנפגעים הנם קבוצת מטיילים, מורים ותלמידים, מהישיבה התיכונית אורט מעלות – ופונו לבתי החולים המרכז הרפואי לגליל בנהריה, זיו בצפת ורמב”ם בחיפה (ראו פירוט בהמשך).



דובר צה”ל מסר כי נסיבות האירוע בבדיקה. הצבא הקפיץ שלושה מסוקים של חיל האוויר וצוותי 669, כוח תאג”ד, צוותי סילוק פצצות של יחידת יהל”ם וכוחות רבים נוספים.
מעיריית מעלות תרשיחא נמסר כי ראש העיר, מוטי בן דוד, והצוותים העירוניים יצאו מיידית לשטח ופועלים בתיאום עם גורמי החירום, ההצלה והחינוך.
בעקבות האירוע הקשה שאירע במהלך הטיול השנתי של תלמידי כיתות ז’-ט’, נפתח בישיבה התיכונית אורט מעלות חמ”ל מידע וסיוע להורים.
קבוצת תלמידים נוספת פונתה למועדונית בקיבוץ סמוך, שם מלווים אותם צוותים מקצועיים הכוללים פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, המעניקים להם תמיכה וליווי רגשי.
מהעירייה ביקשו להבהיר: על פי העדכון שהתקבל מחמ”ל הישיבה התיכונית, משפחות התלמידים שנפצעו עודכנו באופן אישי וישיר באמצעות בתי החולים. הורים שלא קיבלו הודעה מתבקשים שלא להגיע לבתי החולים בשלב זה. בכל שאלה או צורך בבירור נוסף ניתן לפנות למוקד המידע.

דביר וייסברג חובש איחוד הצלה שנמצא במקום ומטפל בנפגעים: “מדובר באירוע קשה מאוד, אנו מעניקים סיוע רפואי ראשוני במקום למספר נפגעים בדרגות פציעות שונות ובהם: נפגעים באורח אנוש, קשה ובינוני.”
אל המרכז הרפואי לגליל פונו בפינוי מוסק שישה נפגעים מאירוע אסון הטיול בגבול הצפון.
פצוע אחד במצב קשה הובהל לחדר ניתוח, שלושה במצב בינוני ושניים במצב קל עם פגיעות רסיסים והדף.
הנפגעים מקבלים טיפול רפואי על ידי הצוותים.
סגן מנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה, ד”ר צבי שלג:
סיכום מד”א לאירוע ליד גבול לבנון
נער כבן 14 נהרג, 2 נערים כבני 14 נפצעו במצב קשה, 10 פצועים במצב בינוני ו-12 פצועים קל בפיצוץ ברכס רמים בצפון הארץ.
היום (שני), בשעה 14:53, התקבל דיווח במוקד החירום 101 של מגן דוד אדום על מספר פצועים כתוצאה מפיצוץ של ככל הנראה פצצת מצרר של ארגון הטרור חיזבאללה שנותרה בשטח והתפוצצה, ברכס רמים.
למקום הוזנקו מיד כוחות גדולים של אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ, כונני מד״א רכובים על אופנועים, ומסוקי מד״א, בחבירה עם מסוקי צה״ל שהוזנקו גם כן.
לאחר פעולות החייאה מאומצות, פראמדיקים של מד״א קבעו במקום את מותו של נער כבן 14.
בנוסף, חובשים ופראמדיקים של מד״א בשיתוף כוח רפואה צבאי העניקו טיפול רפואי ופינו לבתי החולים רמב״ם, זיו והמרכז הרפואי לגליל בנהריה 24 פצועים, בהם:
2 קשה – נערים כבני 14 עם רסיסים בכל חלקי גופם
10 בינוני, 2 מבוגרים כבני 50 ו-8 נערים
12 קל, כולם נערים.
(בית החולים זיו בצפת. צילום: שמוליק גרציאני)
התפלגות בתי חולים:
14 פצועים לבי״ח זיו בצפת – 1 קשה (נער כבן 14), 3 בינוני, 10 קל.
6 פצועים למרכז הרפואי לגליל בנהריה – 1 קשה (נער כבן 14), 5 בינוני.
4 פצועים לבי״ח רמב”ם בחיפה – 2 בינוני, 2 קל.
חובש רפואת חירום במד״א דוד ראדקו סיפר:
״הגעתי ראשון לזירה על אופנוע מד״א, ומיד ראיתי את היקף האירוע. הפצועים היו פזורים לאורך הציר, חלקם מחזיקים ומנסים לסייע לחברים שלהם שנפצעו. בהמשך הציר ראיתי את הפצועים הקשים יותר. התחלתי מיד במיון הנפגעים ובעצירת דימומים. למרות המראות הקשים והמצוקה, הפצועים שיתפו איתי פעולה בצורה יוצאת דופן. כל אחד ניסה לעזור לחבר שלו ככל יכולתו, היו כאלה שאפילו ביצעו חסמי עורקים לחבריהם כדי לעצור את הדימום. נתתי להם הנחיות כיצד לסייע, והם הקשיבו ופעלו בהתאם. זו הייתה זירה קשה ומורכבת מאוד, ולא פשוט לראות ילדים פצועים במצב כזה. עשינו כל מה שיכולנו כדי להעניק להם את הטיפול הטוב ביותר״.


מתנדבי זק”א במקום האסון
**

מפכ”ל המשטרה רנ”צ דני לוי ומפקד מחוז צפון ניצב מאיר אליהו מקיימים הערכת מצב בזירת האירוע יחד עם שאר כוחות הביטחון וההצלה ומקבלים סקירה אודות פרטי המקרה.
צילום: משטרת ישראל
**
כפר ורדים מחבקת את תלמידי ישיבת אורט מעלות ואת משפחותיהם
הלב כואב בעקבות האסון הקשה שאירע היום לתלמידי ישיבת אורט מעלות.
בשמי, בשם חברי המועצה, עובדות ועובדי המועצה ותושבי כפר ורדים, אני מבקש לשלוח חיבוק חם למשפחות , לאחל החלמה מהירה ושלמה לפצועים שביניהם תושבי כפר ורדים ולהשתתף מעומק הלב בצערה של המשפחה שאיבדה את היקר לה מכל.
אנו מחזקים את תלמידי הישיבה, הצוותים החינוכיים, את עיריית מעלות תרשיחא ואת כלל תושבי האזור בשעה קשה זו .
כפר ורדים כואבת את כאבכם ועומדת לצדכם.
אייל שמואלי
ראש המועצה המקומית כפר ורדים
השארת תגובה




















