כללית: סיום שיפוץ | שבוע הנקה | טיפול בדיכאון

מרפאת יוספטל המחודשת נפתחה * הדרכת אימהות צעירות בשבוע ההנקה * הכשרת אחיות בטיפול בדיכאון אחרי לידה


 

המרפאה הוותיקה של כללית בנהריה בשכונת יוספטל משנה את פניה: המרפאה המחודשת נפתחה לקהל ועבודות השיפוץ הנרחבות בשלבי הסיום.

 

כפרניק 221249098-scaled כללית: סיום שיפוץ | שבוע הנקה | טיפול בדיכאון
מרפאת כללית יוספטל נהריה לאחר השיפוץ

 

השיפוץ כלל שדרוג תנאי השירות, מתחם נפרד ומותאם למחלקת הילדים עם רחבת המתנה ידידותית, שיפור הנגישות כולל דלפקים עם עמדות מונגשות.

בית המרקחת הורחב עם עמדה מונגשת והוקם חדר למתן ייעוץ רוקחי: שירות ייחודי בכללית ללא תשלום שבו רוקח מייעץ למי שנוטל מספר רב של תרופות באשר להתוויות נגד, תופעות לוואי, אופן נטילת התרופות ושמירתן. בנוסף, חזר לפעול מכון השמיעה במרפאה.

תודות לתכנון מחדש התווספה יחידת רופא וחזותה החיצונית של המרפאה מחודשת לחלוטין.

במרפאה ניתן שירות רפואה ראשונית על ידי 5 רופאי משפחה וילדים, אבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז וייעוץ סוכרת.

 

כפרניק 222316777-scaled כללית: סיום שיפוץ | שבוע הנקה | טיפול בדיכאון
בית המרקחת המחודש בכללית יוספטל נהריה

 

רן אהרון, מנהל אדמיניסטרטיבי של כללית במחוז חיפה וגליל מערבי: “השיפוץ הינו חלק מתנופת פיתוח ושיפור השירות של כללית בנהריה, שכלל גם הרחבה ושיפור טיפת החלב במתחם כללית בקניון נהריה, העתקת מכון הממוגרפיה במתחם, שיפוץ נרחב במרפאות אוסישקין וטרומפלדור וגולת הכותרת זו התחלת עבודות הבינוי להקמת מרכז רפואי גדול לרפואה יועצת, מיון קהילתי, מכון הדמיה ועוד”.

 



 

 

במסגרת שבוע ההנקה בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי נערך מפגש ייעוץ הנקה במתחם הג’ימבורי בקניון בנהריה

 

לרגל שבוע ההנקה העולמי, שמצוין השנה בתאריכים 1-7.8.2021, בסימן “אפשרי ובריא להניק היכן ומתי שמתאים לך”, ערכה כללית מחוז חיפה וגליל מערבי בקניון נהריה הדרכה לאימהות טריות.

 

כפרניק 2231777809-scaled כללית: סיום שיפוץ | שבוע הנקה | טיפול בדיכאון
שבוע ההנקה בכללית נהריה

 

במהלך המפגש עם יועצת ההנקה ואחות טיפת חלב במרפאת קניון נהריה, מאי לין צחורי, קיבלו האימהות ייעוץ בנושאים: הנקה נכונה, יתרונות ההנקה, התמודדות עם קושי בהנקה וכלים על מנת לעשות סדר בשגרת היומיום ובטיפול בתינוק.

שבוע ההנקה נועד לעורר מודעות ציבורית לחשיבותה של ההנקה ושל יצירת סביבה התומכת בהנקה בכל מקום ובכל מצב. בפעילות שמובילה ה’כללית’ שמים דגש על הקניית ידע, תמיכה, בירור העדפות, מסוגלות אישית ופניות רגשית של היולדת על מנת שתהליך הבחירה וקבלת ההחלטה להניק ייעשה מתוך הבנה וידע ומתוך בחירה  מושכלת וזאת לצד תמיכה באימהות שהחליטו לא להניק. ‘כללית’ מחויבת לנושא  ופועלת לשיפור מתמיד של התשתיות המעודדות סביבת הנקה תומכת.

בתום המפגש הודו האימהות ומסרו שסיימו את המפגש מרוצות ובעלות ידע נרחב יותר על הנקה.

 



 

אחיות כללית הוכשרו באיתור, טיפול וליווי נשים בדיכאון סביב הריון ולידה

הריון ולידה הן תקופות משמעותיות ורגישות בחיי האישה והמשפחה, המאופיינות בשינויים גופניים רגשיים והתנהגותיים. לעיתים שינויים רגשיים אלו מלווים בקשיים של האם ומשפיעים על האינטראקציה שלה עם התינוק ועלולים להוות גורם סיכון להתקשרות לא בטוחה עמו, לעיכובים התפתחותיים, בעיות בריאות וקשיי גדילה של התינוק. כמו כן, מצב זה משפיע על הקשר עם בני הזוג ותפקוד המשפחה כולה.

 

כפרניק 22326676-scaled כללית: סיום שיפוץ | שבוע הנקה | טיפול בדיכאון
אחיות כללית חיפה וגליל מערבי לאחר סיום ההכשרה לטיפול בדיכאון לאחר לידה

 

כ-23% מהנשים סובלות מתסמיני דיכאון במהלך ההיריון וכ-10% מהיולדות סובלות מדיכאון או מצב רגשי, הדורש ליווי טיפול מקצועי. דיכאון סביב לידה נמצא כגורם מעכב בתהליך ההתקשרות בין האם לתינוק וכמחצית מהיולדות הסובלות מדיכאון לאחר לידה עלולות לחוות הפרעה משמעותית בתפקוד גם שנה לאחר הופעתה. מצב זה שהוא לא מטופל עלול להפוך לכרוני. כמו כן, נמצא כי לדיכאון סביב לידה יש השלכות רבות על התפתחותו של התינוק, גם לטווח ארוך, מעבר לסיכון המידי בקושי שחווה האם, מכאן שאיתור מוקדם והפניה לגורם מקצועי לקבלת טיפול חיוני לבריאות האם והילוד כאחד. איתור נשים בסיכון לדיכאון בהיריון ולאחר הלידה נעשה במרכזי בריאות האישה ובטיפות חלב באמצעות שאלון אדינבורג. בהתאם לממצאים העולים מהשאלון נקבע אם יש צורך בתוכנית התערבות כוללת אשר נבנית בהתאמה אישית לכל אחת. התוכנית החלה לפני מעל לעשור ביוזמת הכללית ואומצה על ידי משרד הבריאות והוטמעה בכל שירותי בריאות הציבור.

יוליה רוזנברג, אחות במרכז בריאות האישה עכו כללית ריכזה את הקורס, בליווי מירי בלאופלד רכזת פיתוח מקצועי בסיעוד במחוז חיפה וגליל מערבי בכללית.

שותפות להצלחת הקורס גם אלישבע כהן ארזי – רכזת תחום רפואה מונעת והנקה, מיכל אידלמן – רכזת פסיכיאטריה בסיעוד, דניאל זיידנר – מנהלת סיעוד מרכז רפואי לין ורכזת תחום נשים. הקורס מקנה ידע לאחיות ומפתח מיומנויות מקצועיות באיתור דיכאון בקרב נשים בהריון ולאחר לידה, ניהול הטיפול, ליווי הנשים המאותרות תוך שימת דגש לכלל הצרכים.

רות ברוך מנהלת הסיעוד בכללית במחוז חיפה וגליל מערבי, שלחה בירכתה והוסיפה כי קיימת חשיבות רבה בהכשרת אחיות לאיתור נשים הנמצאות במצב זה. האחיות מלוות את האישה והיילוד במספר מעגלים שונים בחייהם. לכן, איתור מוקדם, ככל הניתן, של נשים החוות דיכאון לאחר לידה דורשת התערבות מהירה וטיפול מתאים. הצוותים במרפאות זמינים לך, אנחנו כאן בשבילך ולמענך.

 

 




השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן