מבריטניה לגליל


משלחת נוע”ם בכפר ורדים מסכמת את חוויותיה
מרק רוזנשטיין
חניכי נוע"ם בכפר ורדים מסיירים באזור
כפרניק DSC00445 מבריטניה לגליל

 

להכיר את הגליל מבפנים: פעילות "עמותת הגליל לחינוך ערכי" עם חניכי נוע"ם מאנגליה
 
בשלושת החודשים האחרונים שהו בכפר ורדים שבעה חניכים של תנועת הנוער נוע"ם (נוער מסורתי) של התנועה הקונסרבטיבית מאנגליה, כחלק משנת לימודים והתנדבות בארץ בין תיכון לאוניברסיטה, בחסות מגבית בריטניה. החניכים זכו לליווי צמוד וחם של גלית חיים מקהילת התנועה המסורתית בכפר. במסגרת שהותם, השתתפו החניכים בתכניות העשרה חינוכיות שאורגנו ולוו ע"י עמותת הגליל לחינוך ערכי בשורשים.
 
בסמינר על "חזון החברה הישראלית" סיירו ברחבי הגליל כדי לפגוש אתרים ואנשים המאירים זוויות שונות של סוגיות חברתיות בוערות בחברה הישראלית. כדי להבין יותר לעומק את מציאות חייהם של הערבים בגליל, ביקרו במספר עמותות העוסקות בהעצמה של נשים וצעירים, זכו לאירוח כיד המלך בבית בכפר מראר, שוחחו עם אימאם מסגד אל ג’זאר בעכו וחזו בתפילה מוסלמית.
הסוגיה של קליטת עליה נחוותה דרך מפגש בלתי אמצעי עם עולים חדשים וותיקים מקהילת כפר ורדים, חניכים ומדריכים בקורסים צבאיים לעולים חדשים במחוו"ה אלון, וחניכים בכפר הנוער הדתי בכפר חסידים. הקבוצה שמעה על נושאי דת ומדינה במפגש עם בנות שירות לאומי בישוב מורשת שבמשגב, שוחחה עם מורה בתכנית הגיור הצבאית וביקרה במקווה בקיבוץ חנתון השייך לתנועה המסורתית בארץ.
גלית, רכזת הקהילה בכפר ורדים, דאגה לארגן מפגשים עם אנשי הקהילה שהוסיפו פן מקומי לסוגיות האקטואליות.
כפרניק DSC00445_0 מבריטניה לגליל
תכנית נוספת בה השתתפה הקבוצה היתה סדרה של מפגשים מונחים עם מתנדבות ערביות בנות גילם בעמותת "מרכז מעשה". במסגרת המפגשים שוחחו המשתתפים על דת, תרבות ולאומיות, השוו מנהגי חתונות וחגים – ונהנו גם להחליף תמונות, לשחק, לטייל ולאכול יחד. סדרת המפגשים באה לסיומה בביקור משותף במוזיאון לתרבות פלשתינית בסחנין, שם יכלו להתרשם ממגוון כלים, תלבושות ומנהגים המתועדים במוזיאון. גם המשתתפות הערביות למדו פרטים חדשים על התרבות המסורתית, המתבטאת כבר פחות בבתיהן המודרניים. בסיכום ציינו המשתתפים משתי הקבוצות כי למדו רבות מהמפגש – אך הרגישו כמה רב עוד הידע החסר…
 
נפרדנו מהקבוצה בסיור עמוס חוויות בל"ג בעומר, להילולה דרשב"י במירון, ולמערת רשב"י בפקיעין. היה יום מושלם לטיול, והירידה מפסגת הר מירון לכיוון מושב מירוןהיתה חוויה של נוף ופריחה וירק, הזדמנות לראות את היופי של הגליל בשיאו. בהגעה למושב, הצטרפו החניכים לעוד כ-300,000 איש שבאו לחגוג, להתפלל, לרקוד, להיות ביחד. חוויה מרתקת אך לעיתים לא קלה: הצפיפות הקיצונית, הלכלוך, תחושת הזרות מכל התופעה. הבינו החניכים שכמה שאנחנו אוהבים לראות את ישראל כמדינה מתקדמת, מעצמת היי-טק, חברה טובה בעולם המערבי – בכל זאת יש פה מציאות הרבה יותר מורכבת ומעניינת וחשוב להכיר גם אותה.
 
 
ד"ר מרק רוזנשטיין, מנהל עמותת הגליל לחינוך ערכי בשורשים.
 
 
 

0 תגובות

  1. אורח/ת הגב

    כל הכבוד להם!
    הילדים אהבו אותם…
    המשיכו ועלו בפרויקטים כאלו….מדהים בעיניי

  2. Abdalla הגב

    QGAmmmThkhrRiJH
    That’s a skillful asnwer to a difficult question

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן