אשכול גליל מערבי


אשכול גליל מערבי. יעל רון
עודד שלומות

יעל רון: בתכנית האשכול א.ת. של אלף דונם ליד צומת כברי, משותף לכל הרשויות. טיפול בקליטת הרדיו אינו על הפרק.

כפרניק  גליל מערבי. יעל רון אשכול גליל מערבי

יעל רון, מנכ"לית האשכול: בתכנית אזור תעשיה של אלף דונם ליד צומת כברי, משותף לכל הרשויות.

 

עכו, פסוטה, מעיליא ומזרעה – הצטרפו לאשכול. 

שלומי, פקיעין, ג'ת-ינוח וכיסרא-סמיע – פרשו.

 

איכות קליטת גלי צה"ל לא על סדר היום.

 

**

 

בתחילת אוגוסט פנינו ליעל רון, מנכ"לית "אשכול גליל מערבי", בבקשה לדעת איך והאם פועל האשכול בעניין הקשיים בקליטת גלי צה"ל באזור כפר ורדים – מעלות. בעבר, ניסה אריק מויאל, המנכ"ל הקודם של האשכול, לטפל בבעיה (ללא הצלחה…) וחשבנו שאולי רון המשיכה בטיפול ותהיה לנו "אשת בשורות".

אלא שרון השיבה "אשכול גליל מערבי הינו תאגיד רב-רשותי של 11 רשויות ומונה כ-150 אלף תושבים. ככלל האשכול עוסק בנושאים אזוריים ולא מקומיים".

לאחר שתהינו על תגובתה, הזמינה אותנו המנכ"לית לשמוע ביתר פירוט על פעילות האשכול. שמחנו מאוד למפגש, משום שמאז כניסתה של יעל רון לתפקיד, נדמה היה כי הפעילות נעשית מתחת לרדאר התקשורתי בכלל, ובפרט לאחר שמשרדי האשכול עברו לאחרונה מכפר ורדים למעלות (את אריק מויאל עוד היינו פוגשים במסדרונות המועצה וברחבת המרכז המסחרי…)

למרות שנושא קליטת הרדיו אינו עומד בראש סדר היום של האשכול, היה זה מעניין לבחון את סוגיה זו כ"טסט קייס" להלך המחשבה של פעילות האשכול והעומדת בראשו.

"אנחנו עוסקים בהרבה נושאים גדולים וחשובים, נושאים אסטרטגיים שאנחנו מאמינים שיביאו לקפיצת מדרגה אזורית, וחייבים לתעדף את הנושאים בהם נטפל – גם אם מגיעים דרך התקשורת או בפניות אחרות", מסבירה רון. "אנחנו חייבים לפעול על-פי תיעדוף שמושפע מהנושאים שעולים בפנינו מראשי הרשויות ופורומים רבים אחרים בהם אנחנו פועלים כולל החברה האזרחית. נושא הרדיו מעולם לא עלה על סדר היום לפני פנייתכם בזמן תפקידי ובפגישות הקבועות שאני מקיימת עם ראשי הרשויות, בעלי תפקידים בכירים ברשויות ותושבים".

 

–           ואחרי שעלה?

 

"אני מבינה את התסכול מקשיי הקליטה של גלי צה"ל. אגב, יש היום אפליקציות בטלפונים החכמים לקליטה מעולה, וכך אני עושה בעצמי. יש חשיבות לקליטת רדיו בחירום, אבל ישנן עדיין רשתות אחרות עם קליטה טובה באזור. בכל מקרה, כאשכול המייצג 11 רשויות וכ-150 אלף תושבים, אני לא בטוחה שזה הנושא שייבחר לעיסוק ולקידום מבחינת מסת האנשים הסובלים ורמת ההפרעה.

"אני גם לא מסתפקת בהוצאת מכתב כדי לצאת ידי חובה. טיפול אמיתי ורציני דורש סקר, מיפוי, מעקב וכו'. רבים מאוד מתושבי האשכול הם בכלל דוברי ערבית ואני בספק אם מאזינים לגלי צה"ל. מעניין היה לבחון מה הצורך של אוכלוסיה שאינה דוברת עברית מבחינת שירותי רדיו בחירום. לא בטוח שהתשובה הייתה שיפור קליטת גלי צה"ל, אבל כאמור כרגע הנושא לא על סדר היום. הנושא כמובן חשוב, כמו עוד נושאים רבים אחרים, אבל כפי שאמרתי צריך הסכמה רחבה של מרכיבי האשכול במה לעסוק ובאיזה תיעדוף".

 

אחרי שהוצאנו את "העז" מהחדר, פורסת רון את המרכיבים העיקריים של פעילות האשכול בתקופה האחרונה, ומדגישה כי מדובר ב"תאגיד כלכלי-חברתי שמטרתו להביא לקפיצת מדרגה אזורית".

למרות נקודת הפתיחה הקשה –  אזור בעל הגירה שלילית, תשתיות ברמה נמוכה, מערכת בריאות בעייתית, חוסר במקומות עבודה והטבות המס שהיו עד לאחרונה בספק – רון מלאת אופטימיות על חלון ההזדמנויות שנוצר, בעיקר לנוכח "התוכנית לפיתוח הצפון" שמגבש משרד הכלכלה ובה יושקעו כ-19 מיליארד ₪ (רון: כמחצית בהעתקת בסיסי צה"ל והשאר בתוכניות פיתוח ישירות).

התכנית תכלול תמריצים לעסקים, תשתיות, דיור, בריאות, חינוך וכו', כאשר אשכול גליל מערבי שותף בגיבוש התכנית ובניסיון למקסם את פיתוח הגליל המערבי במסגרת זו שתכלול את כל צפון הארץ.

כחלק מהתוכנית הממשלתית לפיתוח הצפון (בגיבוש), מוביל אשכול גליל מערבי את הקמתם של שני אזורי תעשייה בעלי חשיבות "אזורית": א.ת. מעלות-תרשיחא-כפר ורדים, כ-400 דונם כחלק מפיתוח שלב ג' בחלק המשיק לתרשיחא ולכביש לעין יעקב/געתון/יחיעם. ע"פ התכנון, יהיה בדגש על חברות הי טק. זהו אזור תעשיה בשלבי תכנון מתקדמים, ורון מקווה שפיתוחו ישתלב בתקציבי ממשלה מוגדלים.

אלא שהשפן החדש ששולפת רון מהכובע, הוא אזור תעשיה גדול, כאלף דונם (!), שיוקם בצומת כברי ושיהיה משותף לכל רשויות אשכול גליל מערבי, ויספק כששת-אלפים משרות חדשות באזור. לאחר שכביש 6 יגיע לכברי, יהיו המפעלים (תעשיה "נקיה" ועתירת ידע) במרחק של חצי שעה נסיעה מהטכניון ומעט יותר משעה לתל-אביב ונתב"ג.

"ראוי להודות למטה אשר, וליורם ישראלי העומד בראש המועצה, על הנכונות ללכת לשותפות אזורית כזאת" אומרת רון. "מעבר למשמעויות הקונקרטיות, שכולם יהינו מהן, יש כאן אמירה אמיתית של שותפות וראייה אזורית שיכולה להוביל את כל הגליל המערבי למקומות אחרים".

 

לדברי רון, הפיתוח הכלכלי, עומד במרכז פעילות האשכול, ומוביל אותה סיון יחיאלי (ראש הצוות לפיתוח כלכלי באשכול, בנוסף לתפקידיו כראש מ.מ. כפר ורדים, יו"ר פורום קו העימות ומ"מ יו"ר האשכול).

"תשתיות תחבורה הן כלי מרכזי בפיתוח כלכלי, כמו גם בשיפור איכות החיים של התושבים", מדגישה רון. "אנחנו בפעילות אינטנסיבית מול כל הגורמים לקידום שני צירים מרכזיים באזור: כביש 859 מרגבה לבית העמק שיקל את עומסי התנועה בתוך נהריה, ישפר את הגישה לכביש 22 החדש וכמובן יקל על גישה מהירה לבית החולים נהריה. גם כביש 854 ממעלות לכרמיאל חייב בשדרוג דחוף בכלל, ובפרט לקראת פתיחת תחנת הרכבת בכרמיאל ב-2017. ישנם עוד כבישים רבים הדורשים טיפול, אבל כפי שאמרתי בנושא קליטת הרדיו, אנחנו מנסים לרכז מאמץ רק בכבישים אזוריים ובעלי חשיבות אסטרטגית לפיתוח הגליל המערבי. במקביל, אנחנו גם פועלים לשיפור התחבורה הציבורית, בעיקר מהישובים לאזורי התעשיה ולרכבת".

 

אשכול גליל מערבי פועל גם בתחומי החינוך, הבריאות, התרבות, התיירות ואיכות הסביבה. האשכול נמצא בקשר שוטף עם הנהלת בית החולים לגליל בנהריה לקידום איכות ושיפור השירות מול משרד הבריאות – על-ידי תמריצים לגיוס רופאים חדשים, להבאת מכשור חדיש, להגדלת מספר המיטות ופתיחת מחלקות חדשות.

"שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו, עומד בראש הצוות האשכולי לחינוך, ביחד עם אייל רייז, סגן ראש מועצה אזורית מטה אשר, מנהלי מחלקות החינוך ברשויות וכן ד"ר ושמריהו רוזנר שהוא איש חינוך ותיק ובעל ניסיון", מעדכנת רון. "יש לנו שיתוף פעולה מעולה עם ד"ר אורנה שמחון, מנהלת המחוז במשרד החינוך לקידום תכניות ללימודי טכנולוגיה באזור. גם נושא של איגום משאבים להסעות תלמידים נמצא על סדר היום ובשת"פ אזורי נחסוך כסף רב".

 

–           רגע, הזכרת את שמעון לנקרי? עכו באשכול?

 

"כן. רשמית החל מיוני 2015. צירוף עכו הכניס לאשכול הרבה מעל 50 אלף תושבים, כשליש מכל 'אזרחי' האשכול".

 

–           אבל היו בעבר גם פרישות של רשויות?

 

"החברות באשכול היא וולונטרית. כיום באשכול חברות הרשויות מעלות-תרשיחא, מטה אשר, מעלה יוסף, מגדל תפן, כפר ורדים, חורפיש, בית ג'אן, פסוטה, מעיליא, מזרעה ועכו. ארבעת הרשויות האחרונות שציינתי הצטרפו יחסית לאחרונה. והיו בעבר רשויות שפרשו: שלומי, פקיעין, ג'ת-ינוח וכיסרא-סמיע. יש לנו קשר רצוף ומצוין גם עם רשויות שפרשו, וחלקן גם רוצות לחזור".

 

–           ונהריה?

 

"לא היתה פניה וגם קליטת עכו היתה מהלך גדול. כרגע אנחנו לא ממהרים לצרף רשויות נוספות. אבל הכל אפשרי".

 

–           איך כל הפעילות והצירוף המשמעותי של עכו לא הועבר לציבור?

 

"כרגע אין לנו שירותי דוברות ויחסי ציבור. יש לנו דיונים על הצורך, בעת הזו, בהשקעת משאבים בפרסום. בשלב זה הוחלט על שידרוג אתר האינטרנט שלנו. בתוכנית העבודה 2016 ייתכן ונושא היח"צ יקבל יותר משקל".

 

–           האשכול מלא ב"תכניות", יש גם הישגים ממשיים בשטח?

 

"כן, והרבה. וכמובן שהקרדיט מגיע בעיקר לאריק מויאל, קודמי בתפקיד. נושא התיירות קיבלת תנופה דרך 'מרחב שבילי האופניים'. נפתחו שני 'סינגלים', בכברי וביחיעם ובתכנית סינגלים גם בחורפיש, בית ג'אן וראש הנקרה. מתבצעת פעילות עניפה נוספת עם מיזם "אוצרות הגליל" שהקימה רעיה שטראוס. הוקם היכל התרבות המשותף במעלות והופעל בו סינימטק, מינויי תיאטרון, דוקאביב, מוזיקה, מחול ועוד. האשכול הקים מועדון שירה בציבור שקיים מספר אירועים לרווחת הציבור באזור, הוקמו גגות פוטו וולטאים במעלות לאחר מיפוי שבוצע בכל רשויות האשכול, נעשה סקר חיים בגיל ועוד פרויקטים רבים הנמצאים בשלבים שונים של תכנון וביצוע.

"אני מקווה שבשנה הקרובה נביא עוד תוצאות שיתנו קפיצת מדרגה אזורית, ומאחלת לכולם שנה טובה".

 

שנה טובה ובהצלחה!

 

**

 

כפרניק  גליל מערבי. יעל רון_0 אשכול גליל מערבי

 

פירוט התמונה: יעל רון, מנכ"ל אשכול גליל מערבי עם ח"כ ויו"ר סיעת כולנו רועי פולקמן, ראאש מועצה אזורית מטה אשר יורם ישראלי, ראש מועצת בית ג'אן ביאן קבלאן, סגן ומ"מ ראש מועצת חורפיש מופיד מרעי בתום פגישת עבודה בנושא אזור תעשיה בצומת כברי.

 

**

יעל רון בן משה, בת 36, חברת קיבוץ געתון, מנהלת את אשכול רשויות גליל מערבי מזה כחצי שנה.

רון, נשואה ואימא ל-3, עבדה בעבר משרד ראש הממשלה ובג'וינט-ישראל, ובעלת תואר שני במסלול למצטיינים במדע המדינה מאוניברסיטת תל-אביב ותואר ראשון במדע המדינה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב. כן בוגרת לימודי אימון והנחיית קבוצות, וקורס דירקטורים של איגוד התעשייה הקיבוצית וקורס מנהיגות ציבורית של "מכון אלכא" בשיתוף התנועה הקיבוצית.

לפני מנכ"לות אשכול גליל מערבי, הייתה רון פעילה באזור בצוות ביקורת של "מילואות". כן סייעה לראש מ.א. מטה אשר, יורם ישראלי, בתחומי הטיפול בקיצוץ בהטבות מס והחינוך.

בתאגיד עוד שתי משרות:

מתן אבן צור, צוער של משרד הפנים, מחיפה – משמש כמנהל הפרויקטים.

סימה עזרן ממעלות – מנהלת את המשרד הנמצא בעיריית מעלות.

בדירקטוריון האשכול חברים 11 ראשי הרשויות המרכיבים את האשכול, אולם המבנה הארגוני עומד בפני שינוי.

 

התקציב השנתי של האשכול עומד על כ-900 אלף ש"ח. 2/3 ממשרד הפנים והשאר מהרשויות החברות בתאגיד, על-פי גודלן.

האשכול מונחה על-ידי ועדה מיוחדת של משרדי האוצר והג'וינט – אשר מכתיבה באופן כללי את מדיניות האשכולות האזוריים.


0 תגובות

  1. אליעזר זמיר הגב

    קליטת גלי צה”ל
    לאחרונה ניהלתי התכתבות עם ערן אליקים, הממונה על פניות הציבור בגל”צ / גלגל”צ.

    להלן קטעים המתמצתים את תגובתו בנדון:

    אליעזר שלום,
    תודה על פנייתך.

    לאחרונה הופסק השימוש בתדרי ה-AM בשל העלות הגבוהה מאוד של תחזוקת המשדרים, ושדרוג משדרי ה-FM לכיסוי נרחב ברחבי הארץ – כמו גם מעבר של מאזינים רבים להאזנה באמצעות אתר האינטרנט והאפשרות להאזין דרך הישומון.

    בשבועות האחרונים נודע לנו מתושבים בכפר ורדים על בעיה נקודתית ביישוב ובסביבה.
    לאור התלונות, המנהל הטכני שלנו יערוך סיור במקום, יחד עם גורמי מקצוע ממשרד התקשורת ושני נציגים מתושבי האזור שפנו אלינו, ויפעל לפתרון הבעיה הנקודתית (שיתכן נגרמת מתחנת רדיו פירטית).
    אעביר את פרטיך אל המנהל הטכני, יתכן שיוכל להיעזר בך גם כן בטיפול בנושא […]

    […] בעקבות תלונות נוספות שהתקבלו מתושבי מהאזור על קליטת גל”צ, ערך אתמול המנהל הטכני שלנו סיור באזור כדי לבדוק את המצב ואת הפתרונות האפשריים.
    משיחתי עמו הוסבר לי כי מקור ההפרעות הוא אכן חסימה של תדר 102.3 שנגרמת מתחנות רדיו בקפריסין ולבנון, שמשדרות בתדרים סמוכים. כפי שציינתי בעבר, הפרעות אלה מתגברות בחודשי הקיץ החמים, בעיקר במקומות הגבוהים, בשל התפשטות גלי הרדיו למרחקים ארוכים מהרגיל.
    כעת עלינו לבחון האם ניתן לקבל ממשרד התקשורת תדר חדש לאזור הצפון (החלופה הקשה יותר) או להציב באזור משדר נוסף בתדר נמוך יותר (לדוגמא 91.8).
    המנהל הטכני יבחן את האפשרויות מול הגורמים הרלוונטיים במשרד הביטחון ומשרד התקשורת, וכולנו תקווה שנוכל לספק את הפתרון בהקדם האפשרי.

  2. עצוב הגב

    מבדחת המנכלית

    קליטת הרדיו לא בעדיפות מציע שנעבור לפלאפון זלזול גמור
    בכלל רוב התושבים בכלל
    ערבים כנראה שאינם מבינים עברית
    והמעניין שהכביש 6 כבר מגיע
    ובדיחות נוספת יהיו 6000 מקומות עבודה

  3. דינה הגב

    אשכול בדיחה , מיותר .
    אשכול ללא שום הישג . נקודה .
    בזבוז כספי ציבור מגרש משחקים של הפוליטיקאים הקטנים .

  4. מר שמועתי הגב

    רדיו עלינו
    האם גלי צהל וגלגלצ מתנהלים מול אליעזר זמיר ?
    אין לנו מועצה שמחויבת לתת שירות לאזרח?
    תלונות של תןשבים מגיעים לגלצ ןלא מופנות למועצה?
    שאלות שעולות מתוך התגובה של אליעזר.האם התושבים בכפר צריכים לפנות למשרדי הממשלה ישירות אם משהו מטריד בכפר ?

  5. עצוב7 הגב

    אוי אוי
    ואנחנו משלמים את שכרה אין כסף ליריד קרמיקה אבל יש כסף לפעילות מצחיקה תוך 5 שנים 6000 עובדים בדיחת השנה. ורדיו מה קרה תאזין בטלפון.
    חבל על כל אגורה חברי המועצה השפויים תתעוררו הכל על מצפונכם

השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן