חדש בכללית


בדיקת שתן דיגיטלית * ד”ר יוליה שניידר, מנהלת חדשה של המעבדה המחוזית * הכשרה במיומנות חברתית בתרדיון

 

 

כפרניק 99082333-scaled חדש בכללית
בדיקת שתן דיגיטלית בכללית

 

  שירות חדש וראשון מסוגו מאפשר למטופלי שירותי בריאות כללית לערוך בדיקת שתן ביתית לאבחון מהיר של דלקת בדרכי השתן ורמות החלבון בשתן לנשים הרות. לשירות החדש יתרון בתקופת הקורונה, כי הנבדקים אינם צריכים לצאת מביתם.

לשם אבחון דלקת בדרכי השתן ניתן לרכוש את הערכה בבית מרקחת של כללית או בהסכם עם כללית עם הצגת מרשם מרופא בעלות של 24.5 ₪. בשעות הערב ובסופי שבוע ניתן לפנות לשירותי האון-ליין של כללית ובמידת הצורך, ינפיק הרופא מרשם דיגיטלי לערכת הבדיקה הביתית. בהתאם לתוצאות הבדיקה, שמתקבלות מיידית ומועברות ישירות לנבדק או לנבדקת ולתיקים הרפואיים, יכול הרופא או היועץ בשירותי האון־ליין להתאים טיפול ואף להנפיק מרשם.

לנשים הרות נמסרת על ידי אחות ליווי היריון ערכת הבדיקה לצורך בדיקת רמת החלבון בשתן, ללא כל עלות.

ערכת הבדיקה, שהינה פרי פיתוח של חברת סטארט־אפ ישראלית Healthy.io, מכילה כוס חד פעמית לאיסוף שתן, מקלון לטבילה ולוח צבע. פיענוח התוצאה נעשה באפליקציה ייעודית שמדריכה ומלווה את המשתמש/ת לסרוק את מקלון הטבילה במצלמת הסמראטפון. המצלמה “קוראת” את התוצאה, מעבירה אותה לעיבוד והאבחנה נשלחת באופן מאובטח לתיק הרפואי של הנבדקת.

הערכה קיבלה אישור רגולטורי של האיחוד האירופי (CE) ואושרה לשימוש על־ידי מינהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA).

ד”ר לילך צולר המנהלת הרפואית של כללית במחוז חיפה וגליל מערבי: לבדיקה המהירה חשיבות עבור נבדקים רבים, כי דלקת בדרכי השתן היא מחלה זיהומית שכיחה הגורמת גם לאי נוחות רבה, המופיעה בעיקר בקרב נשים.

ד”ר אבי לייטמן, מנהל השירות הגינקולוגי של כללית במחוז חיפה וגליל מערבי: בדיקת רמת החלבון בשתן מאפשרת לאבחן בשלב מוקדם רעלת הריון או פגיעה כלייתית מסיבות אחרות ומכאן החשיבות במעקב זמין ונגיש בעזרת הערכה. כמו כן, דלקות בדרכי השתן שכיחות יותר בהריון, כאשר הסיבוך העיקרי הוא זיהום בדרכי השתן העליונות ואגני הכליות היכול להביא לזיהום סיסטמי המחייב אשפוז דחוף וטיפול אנטיביוטי תוך ורידי. אבחון מוקדם של דלקת בדרכי השתן וטיפול מתאים יכול למנוע סיבוכים אלה.

רונן נודלמן, מנהל כללית במחוז חיפה וגליל מערבי: שירות בדיקת שתן דיגיטלית מצטרף למעטפת השירותים הדיגיטליים הרחבה שמציעה כללית ומשלבת שירותי אבחון רפואי מרחוק כמו TYTO, פגישות טיפול טלפוניות או בוידאו צ’ט, ייעוץ רפואי מרחוק און־ליין ברפואת ילדים, משפחה ועור. לשם כך, משלבת כללית חדשנות רפואית וטכנולוגית המאפשרת מתן שירות רפואי איכותי, תוך חיסכון ניכר בזמן וטרחה עבור הלקוחות  ובימים אלה גם הפחתה משמעותית בסיכון להדבקות בקורונה.

 

**

 

כפרניק 990235666-scaled חדש בכללית
ד”ר יוליה שניידר מנהלת מעבדת כללית במחוז חיפה גליל מערבי

 

ד”ר יוליה שניידר – המנהלת החדשה של המעבדה המחוזית חיפה וגליל מערבי, המופקדת על ביצוע  כ-5.5 מיליון בדיקות בשנה וכ-28,000 בדיקות קורונה בחודש.

ד”ר שניידר היא בעלת תואר ראשון בהצטיינות במעבדנות רפואית בטכניון, תואר שני מהמחלקה לביוכימיה קלינית בפקולטה לרפואה בטכניון ואת הדוקטורט שלה עשתה בחוג לביולוגיה של האדם באוניברסיטת חיפה על מחקר בהקשר לסוכרת. כן עבדה בבי”ח רמב”ם במחלקה לביוכימיה קלינית ומאז שנת 2005 היא בצוות המעבדה המחוזית של כללית ובשנים האחרונות מנהלת את המעבדה האנדוקרינולוגית ומכהנת גם כיו”ר ועדת רכש ציוד אבחנתי למעבדות האנדוקרינולוגיה בכל הארץ.

כמו כן, עברה קורסים והכשרות רבות בתחום הניהול במסגרת מרכז ההדרכה של כללית. כבוגרת מסלול מוגבר בתיכון בביולוגיה ובכימיה, השתבצה בשירות הצבאי כעובדת מעבדה רפואית והתאהבה בתחום ואוהבת את השילוב הנדיר בין מדע לרפואה שמתממש בתחום המעבדנות. יש במקצוע קידמה טכנולוגית שנמצאת בהתפתחות מואצת כל העת ולמעשה המעבדה היא ההייטק של הרפואה, כהגדרתה. ללא מעבדה לא ניתן כיום לתת שירותי רפואה לאבחן ולהתאים טיפול ועל אף שזה תחום הנמצא מאחורי הקלעים של הרפואה, הוא מהווה גורם מרכזי.

עוד משהו שכדאי לדעת על ד”ר שניידר: היא אם לשתיים ומגיל 5 התאמנה בנבחרות האולימפיות להתעמלות אומנותית, תחילה בברה”מ ואחר כך בישראל ובעלת תעודה כמאמנת התעמלות אומנותית מטעם מכון וינגיט. מכורה לקריאת ספרים וחובבת בישול ועיצוב פנים.

ד”ר שניידר מחליפה בתפקיד המאתגר את ד”ר מירה ברק, שהקימה את המעבדה המחוזית וניהלה אותה שנים רבות בהצלחה רבה.

 

**

 

כפרניק 9987000-scaled חדש בכללית
מימין: רעות צור וטלי הולדן

 

 

סדנאות יחודיות לשיפור מיומנויות חברתיות בילדים נערכות במרפאת בריאות הנפש לילדים ונוער של כללית בתרדיון – משגב.

ילדים רבים סובלים מקושי להשתלב בחברה בשל מיומנויות חברתיות לקויות והדבר משפיע מאד על רווחתם הנפשית וביטחונם העצמי, מביא לריחוק ובידוד חברתי ולעתים אף נידוי חברתי, תופעה עליה מרבים לדבר כיום. כמו כן, במשפחות רבות יש קצר בתקשורת בין ההורים לילדים. לתופעות אלו עלולות להיות השלכות ארוכות טווח על ביטחונם העצמי ויכולתם להצליח במסגרת החינוכית ובהמשך גם כאנשים בוגרים במסגרת הצבאית, העבודה, ללא קשר ליכולת האינטלקטואלית שלהם. נוכח החשיבות הרבה ביכולות לתקשורת חברתית טובה ונכונה, יזם צוות כללית במרפאה לבריאות הנפש תרדיון שבגליל המערבי סדנה ייחודי לשיפור ופיתוח מיומנויות אלו.

מנחות ויוזמות הקבוצה: טלי הולדן – פסיכולוגית קלינית מומחית, ורעות צור – עו”ס קלינית במרפאת ברה”נ של כללית, מסבירות כי היא מיועדת לילדים עם קשיים חברתיים אשר אינם סובלים מפסיכופתלוגיה משמעותית. הסדנה נועדה לסייע בשיפור המיומנויות החברתיות של משתתפיה, הן בין ההורה לילדו והן בין הילד לקבוצת השווים שלו.

לסדנה נבחרו ילדים תלמידי כיתות ה’-ו’  להם קשיים חברתיים והיא נערכה בהשתתפותם של צמדי ילד-הורה, כאשר במרבית המקרים האם היא אשר השתתפה בתוכנית. הסדנה שהועברה באוריינטציה של CBT ונבנתה בסיוע ובליווי של שי מענית שהינו פסיכולוג קליני במרפאה, התבססה על 16 מפגשים, מתוכם ארבעה מפגשים של הורים בלבד ושאר המפגשים היו משותפים להורים ולילדיהם.

ההנחיה נערכה בעזרת טכניקות חווייתיות ותוך שימוש באמצעיים משחקיים, שאפשרו לתרגל בכל שבוע, מרכיב אחר שנחוץ בתקשורת מוצלחת, למשל: הבנת הסיטואציה על פי שפת גוף, זיהוי הצורך שמאחורי ההתנהגות, ניהול משא ומתן עם האחר, מודעות עצמית לטווח הרגשות והתגובות שלי ועוד.

מתוך המשובים שהתקבלו מן המשתתפים עולה כי הקבוצה הייתה משמעותית עבור מרבית ממשתתפיה והם אכן נתרמו ממנה. דווח כי יכולת הילדים וההורים לתקשר זה עם זה השתפרה וחל גידול בגילויי האמפתיה לרגשות ולצרכי האחר. בנוסף, ילדים שהיו מסוייגים הלכו ונפתחו והעזו יותר לתפוס מקום שבמהלך סגר הקורונה נקטעו מפגשי הסדנה, אך הצוות דאג לשמור על קשר טלפוני עם משתתפי הקבוצה. מעניין היה לגלות בצד הקושי בשל הפסקה הכפויה של המפגשים, הרי שמשתתפי הקבוצה דיווחו כי הצליחו במהלך הסגר והשהייה הממושכת של כל בני המשפחה יחדיו, לעשות שימוש משמעותי בכלים שרכשו בסדנה וכי היא אכן סייעה להם בשיפור התקשורת.

 


השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן