בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע השבוע את נידאל אבו לטיף מכפר ורדים ועוד 12 נאשמים נוספים בעבירות של סחיטה באיומים ועוד עבירות כלכליות.
ההרשעה המהירה, ע”י בני שגיא סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, התאפשרה לאחר שהעבריינים הודו בעבירות במסגרת הסדר טיעון מקל עם הפרקליטות, שבו בוטלו כל הסעיפים שייחסו להם “חברות בארגון פשיעה”. גם האישום כנגד נידאל אבו לאטיף, “עמידה בראש ארגון פשיעה”, הוסר בהסדר בתיק שנחשב לתיק הדגל של מחוז צפון.
לאחר איסוף ועיבוד החומרים, בחודש מרץ 2023, הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כתב אישום נגד נידאל אבו לטיף בטענה ששימש כראש ארגון פשיעה, ונגד שבעה חברים נוספים בארגון. כתב האישום כלל גם נותן שירותים פיננסיים ושני רואי חשבון – שנאשמו בעבירות של סחיטה באיומים, מימון ארגון פשיעה, עבירות כלכליות ועוד.
כתב האישום כלל, בין היתר, עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון – והתחמקות בתשלום מס בהיקף של 100 מיליון ₪.
השבוע, כאמור, כל 13 הנאשמים הודו בכתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון. כתב האישום המתוקן מתאר פעילות עבריינית מרובת משתתפים שנפרשה על פני כשלוש שנים, אולם ללא הזכרת “ארגון פשיעה”.
על פי כתב האישום המתוקן, בו הודו העבריינים – הם עסקו במשך כשלוש שנים בפעילות פלילית עניפה בה היו מעורבים נידאל אבו לטיף, פאדי ערטול, ואסים ערטול, שאדי ערטול, חאלד אסלן ומכרם טנוס.
גם כפיר לביא, הבעלים של צ’יינג’ “די.אי.אס קונטו בע”מ”, הורשע בעבירות הלבנת הון.
כן הורשע גם רו”ח פריד מחול, הבעלים של צ’יינג’ “נ.מ.ר.ה”, בעבירות הלבנת הון.
נידאל אבו לטיף הודה והורשע בעבירות של סחיטה באיומים, מתן שירותי אשראי ללא רישיון והשמטת הכנסה מתוך דו”ח תוך שימוש במרמה, עורמה ותחבולה. סנגורו והפרקליטות לא הגיעו להסכמות לעונש, שייגזר בהמשך על ידי השופט שגיא.
לשאר העבריינים נקבעו בהסכמה עונשים שונים הכוללים מאסרים קצרים / על תנאי וקנסות.
**
בחודש שעבר נערכה פשיטה משטרתית על בני משפחת אבו לטיף וחשודים אחרים.
(צילומי ארכיון, דוברות המשטרה)
השארת תגובה