שי זלצר
בסיומו של יום השיבוש, תשעה חודשים מאז ה-7 באוקטובר, ועם 120 חטופים שמוחזקים עדיין בשבי חמאס בעזה, ומלחמה שמסרבת להסתיים, בדרום ובצפון, התקיים באולם הספורט של בית הספר אמירים בכפר ורדים, קונצרט הסיום של תזמורת המלאכים של ראובן.
ערב של מוזיקה טובה, כ-40 נגנים בני 18 עד 80, תושבי הכפר והסביבה, בניצוחו של המאסטרו, ד”ר ראובן מלאך ובהנחייתו הנהדרת של נגן הסקסופון, נשיא התזמורת, ד”ר זאב קלינסקי.


אחרי הפסקה ארוכה שנכפתה על התזמורת, בתחילה בשל מגיפת הקורונה ובהמשך, בשל המציאות הביטחונית הקשה שאנחנו חווים עכשיו, החלטנו לא להיכנע לנסיבות, וברגע שאפשר היה מבחינת פיקוד העורף, חידשנו פעילות של נגינה וחזרות. חזרו שיעורי הנגינה וחברי התזמורת שבו להתאמן יחד על מגוון יצירות מוכרות.
עצם העובדה שהיתה היענות מלאה של נגני התזמורת לחזרה לפעילות, מעידה כמה היתה חסרה לנו הנורמליות. כל אחת ואחד מתמודדים עם קשיים מסוג זה בדרכו.ה. הדרך שלנו היא דרך הנגינה, עבודת הצוות והמפגש השבועי.
בערב זה, אותו אנחנו מקיימים אחת לשנה, אנחנו בדרך כלל מסכמים שנת עבודה ויצירה, ובגאווה מנגנים את תוצרי העבודה של אותה השנה.

הערב נפתח בנגינת “התקווה”, מה שנתן לכל אחת ואחד הזדמנות להקדיש רגע של ריכוז ומחשבה על החטופים, הנרצחים, ההרוגים ועל החיילים שגם ברגע זה שומרים עלינו לאורך הגבולות ומעבר להם, ומאפשרים לנו לקיים שגרה נורמאלית.
הקהל שהתקבץ לשמוע את התזמורת נהנה מערב מוזיקלי שכלל יצירות מוכרות מהעולם כמו פאנטום האופרה הקלאסית, ה- Ragtime Suite העליז והאנרגטי, A Tribute to Gilbert Becaux, מחרוזת משירי הסרט “גריז” ומחרוזות ישראליות “קום והתהלך בארץ” ומחרוזת מיקי גבריאלוב.
השווצנו בנגני החצוצרה המוכשרים שלנו בקטע קצר אבל כזה שסוחט מהם את מיטב היכולות המוזיקליות והטכניות שלהם וסוחט מהקהל מחיאות כפיים קצביות – The Burgler Holliday.
יחד עם עוז בן יוסף, נגן החצוצרה בתזמורת הנוער ובוגר תיכון “אמירים” שעבר הסבה מהירה לקלדנית והפליא נקישותיו על מכונת הכתיבה העתיקה של יעל קלינסקי, ניגנו גם את היצירה “מכונת הכתיבה” של לירוי אנדרסון (Leroy Anderson).
ראובן מלאך, מנצח התזמורת בחר במתופף אמיר יראון לנגן המצטיין, העניק לו תעודת הערכה ושיבח אותו על התמדתו והתקדמותו בנגינה: “אמיר מגיע להתאמן בכל שבת אחרי שתיאם איתי ווידא שנגינתו לא תפריע את התפילה בבית הכנסת שבמתחם המרכז הקהילתי. תענוג לעקוב אחר התקדמותו והתפתחותו של אמיר שעוסק ביומיום בעשייה ביטחונית חשובה והתחיל את לימודי הנגינה רק בשנים האחרונות”.



ברוח זו, ננצל את הבמה להזמין ללימודי נגינה ולהצטרף לתזמורת את כל מי שרצה לנגן ועדיין לא הגיע להגשמת חלומו, את מי שניגן בעבר ומחפש את ההזדמנות לחזור לנגינה ואת מי שכבר מנגן ורוצה להצטרף לתזמורת שהיא תענוג צרוף ומרשם בדוק לדחייתן ואפילו מניעתן של מחלות קוגניטיביות, אלצהיימר ומשפחתה, כך על פי המלצתו של הרופא (והסקסופוניסט) ד”ר קלינסקי.
צילומי סטילס: תומס סולינסקי
וידאו: הלל גלזמן
תגובה אחת
השארת תגובה
כל הכבוד לאבא שלי המוכשר שקיבל תעודת הצטיינות כנגן כלי הקשה