בשבת ה-11/1/25 נפתחה בגלריית הספרייה בכפר ורדים תערוכת צילומים של בן עמי מוסק. באירוע נוכח קהל רב של תושבי המקום המוקירים את תרומתו של בן עמי לכפר במשך 40 שנה.
בן עמי מוסק ממקימי כפר ורדים, איש של עשייה שידו בכל ויד כל בו…
אחת הדמויות היותר ססגוניות בכפר. נדמה כי הוא נמצא בכל מקום בו מתרחשת עשייה. המצלמה תמיד עליו בעמדת שליפה לצורך תיעוד.


בשנים האחרונות השתתף בן עמי במספר סדנאות צילום שאפשרו לו מבט נוסף על הסיפורים אותם ביקש להביא דרך עדשת מצלמתו. אהבתו לצילום משתלבת באופן הולם עם אהבתו למסעות ברחבי העולם. בכל מקום בו נוחתות רגליו, ידיו שולפות את המצלמה מנרתיקה, האצבע מקליקה, העין מקרבת ומרחיקה מצמצמת ומגדילה; נופים, דיוקנאות, בעלי חיים ואירועים. הוא תר אחר קומפוזיציות מעניינות, זוויות צילום מיוחדות, אור וצל, צבע, צורה או סיפור מעניין. בלחיצה על כפתור המצלמה הוא מקפיא את הרגע המיוחד בו נוצר הצילום.
התערוכה מביאה מגוון פורטרטים מיפן ומאתיופיה. מגוון דמויות בשגרת יומם, באירועים ובשמחות. הפנים האנושיות הן עולם מלא ומופלא. הצילומים המוצגים בתערוכה הינם דרך הסתכלות, שהיא במידה רבה אישית וסובייקטיבית, אך עם זאת גם אוניברסלית. אין בכוונת הצילום להחמיא או להיות “יפה” במובן המקובל של המילה, בן עמי מנסה לתפוס משהו מאישיותו של האדם העומד מול מצלמו, משהו מאופיו ומהלך רוחו, משהו שהוא חלק מהווייתו כבן אדם.
אני רוצה להודות לך בן עמי על העבודה המשותפת שנעמה לי מאוד. לשמוליק גרציאני וגיא סבן על הנגינה הערבה. להלל גלזמן ולליה על הסרט שעשו על בן עמי והוקרן במעמד הפתיחה. ולעובדות הספרייה סיגל המנהלת, לילך וגיתית על האכסניה ושיתוף הפעולה.
אוצרת נוגה מגדל
3 תגובות
השארת תגובה
למה לא הביאה כפרניק את דברים הפתיחה של ראש המועצה?
היה מקסים🌷🤍
כל הכבוד לנגה מגדל, ולספריה, שארגנו את התערוכה היפה. כל הכבוד לבן-עמי, עבור שנים של צילום ועשיה שלא על מנת לקבל פרס!