פערים עצומים בשירותי הבריאות בין במרכז הארץ לגליל המערבי, בו תוחלת החיים נמוכה ב-8 שנים לעומת המרכז. הפערים הינם בציוד, תקנים, רופאים, מיטות אשפוז ועוד.
**
בכנס רב משתתפים, “נלחמים על החיים”, שנערך היום במעלות, תקפו מרבית הדוברים את שר הבריאות באופן אישי. ראש מטה המאבק להשוואת שירותי הבריאות, ראש עיריית מעלות-תרשיחא שלמה בוחבוט, אמר כי “יעקב ליצמן הוא שר הבריאות הגרוע ביותר שהיה למדינת ישראל” ודרש הקמת ועדת חקירה ממלכתית לבחינת מחדלי הבריאות בגליל.
בכנס נחשפו פערים עצומים בשירותי הבריאות בין מרכז הארץ לגליל המערבי, בו תוחלת החיים נמוכה ב-8 שנים לעומת המרכז. הפערים הינם בציוד, תקנים, רופאים, מיטות אשפוז ועוד.
במצגת תחת הכותרת “ליצמן – אני לא רוצה למות”, הוצגו הנתונים הבאים: תמותת התינוקות בצפון עומדת על 4% ( 2.5% במרכז), בצפון 2.3 רופאים לאלף נפש (5.1 בתל-אביב) ופערים ניכרים גם באחיות וכח עזר, 1.1 מיטות אשפוז לאלף נפש בגליל המערבי (2.02 בתל-אביב) ועוד.
בכינוס מטה החירום השתתפו ראשי רשויות (מעלות-תרשיחא, כפר ורדים, מעיליא, סכנין, ינוח-ג’ת וחורפיש), רופאים ואנשי צוות רפואי, משפחות מטופלים, ראשי ההסתדרות באזור וארגונים חברתיים. המשתתפים הכריזו על מאבק לאומי במדיניות משרד הבריאות שהובילה לקריסת שירותי הרפואה בגליל המערבי.
בין הדוברים בכנס היו גם שלוש נשים שנפגעו באופן אישי ומשפחתי מהטיפול הרפואי הירוד באזור.
הילה פישר מנהריה, אשר בנה בן 3 וחצי חולה במחלת לב, ספרה כי היעדר קרדיולוג ילדים במרכז הרפואי לגליל, יוצר מצב שחלק מהטיפולים נעשים ב”שלט רחוק” בהתייעצות עם הרופא המומחה בשניידר, או בנסיעות ארוכות ומתישות. “אני משלמת מחיר גדול מידי על זה שאני גרה בצפון”, אמרה. “אני מתריעה על כך שאם ליצמן לא ירים את הכפפה אזי יהיה מדובר בסכנת חיים של ממש. אנחנו לא מוכנים להיות כמו ברווזים במטווח!”
זהבה זוהר, מוותיקי מעלות, סיפרה כי בנה, איציק זוהר, נפטר לפני שבועות ספורים ממחלת הזאבת, וזאת לאחר שלא קיבל טיפול ראוי. “פניתי לשר הבריאות לעזרה במייל דחוף כשאיציק היה עדיין בחיים, ולא נעניתי”, ספרה בעיניים דומעות. “רק אחרי שבני נפטר שלחו לי הודעת השתתפות בצער”.
מיכל קולן, תושבת נהריה גוללה את טיפול הסרטן שעברו היא ובעלה ז”ל. “ההחלטה שלי לא לעבור לגור במרכז כבר עלתה לי בחיי בעלי”, אמרה. “אנחנו נלחמים על החיים. אזרחי צפון מדינת ישראל, בהם קשישים, אימהות, וילדים – דורשים משר הבריאות ליצמן: אנחנו לא רוצים למות, גם לנו מגיע לחיות, גם לתינוקות שלנו מגיע לחיות, גם להורים שלנו מגיע לחיות”.
את הכנס הנחתה יעל רון, מנכ”לית אשכול גליל מערבי, המרכז את מטה המאבק. גם רעיה שטראוס, נישאת אגודת ידידי המרכז הרפואי לגליל בנהריה, השתתפה בכנס (ואף תרמה למימון הקמפיין) ואמרה כי, “מדובר במחדל לאומי מתמשך שמצריך ועדת חקירה! אנחנו אזרחים סוג ב’. בית החולים בנהריה על סף קריסה וזה בגלל המדיניות המקפחת של משרד הבריאות”. כן הקריאה מכתב הזדהות בשמו של שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו.
אשר שמואלי, יו”ר ההסתדרות במרחב, הציג פערי תקנים וחוסרים של מאות רופאים, אחים ואחיות, עובדי משק ועוד בבית החולים נהריה הנותן שירות לכ-600 אלף תושבים.
מאזן גנאים ראש עיריית סכנין, ומופיד מרעי ראש מועצת חורפיש, אמרו כי הציבור הערבי והדרוזי מזדהה עם המאבק בו אזרחי הגליל מציגים חזית מאוחדת אחת מול עוולות הממשלה.
גנאים סיפר כי עבר תאונת דרכים בתל-אביב והתאשפז באיכילוב, שם נוכח ברפואה מעולה שתושבי הגליל רק יכולים לחלום עליה. “מי שאין לו פרוטקציה או כסף – ימות”, סיכם את דבריו.
מרעי (וחאלד, נהג אמבולנס): “גם תשתיות הכבישים ובעיקר הגישה לבית החולים איננה מאפשרת טיפול רפואי בזמן”.
3 תגובות
השארת תגובה
כולם מרמים את כולם לא חשוב שורה 1-2-3-4.
כולם מפריחים הבטחות קטנים כגדולים
רוח רוח רוח סיון בוא נראה אותך לוקח משימה ביצועית
ובצפון מתים “כמו זבובים”.
הפתרון לעשות.
לעצור תנועת מכוניות עם שלטים רק בתל אביב
כל שבועיים הפגנה עם לפחות 25 שלטים ו75 מפגינים.
תורנות בין ראשי המועצות של ולארגן בצורה עוקבת כל הזמן. השאר ברבורים של פוליטיקאים.
לא מאמין שיקום רשא מועצה לצאת למאבק לא רק נגד ליצמן אלה כנגד כל ראשי המפלגות הגדולות .
ולאיים בעצירת פעילויות נוספות. כל שבוע לפחות אירוע נוקב שיעלה לטלביזיה ולעתונות. אבל כל ראשי הראשויות פוחדים לצאת נגס הממסד:”יפגעו בנו ואני פוחד לצאת נגדם”. נכון סיון?
עוד נושא שסיון קידם והביא הישגים עבור תושבי קו העימות.
אין ספק… יצא יפה בתמונות