הועדה לאיכות הסביבה מברכת על הקמת מרכז מסחרי נוסף ומתנגדת לתחנת הדלק
הועדה לאיכות הסביבה מברכת על הקמת מרכז מסחרי נוסף ומתנגדת לתחנת הדלק
סיכום ישיבת הועדה לאיכות הסביבה של מועצת כפר ורדים שנערכה בשבוע שעבר
נוכחים: סיון יחיאלי, ציון דרור, תמי איצקוביץ, יואב ניצב, מאיר גרינפלד, טוביה ארז, לויד אפטר, עדנה פישר ויעקב זיו (יו"ר).
בקשה להקמת תחנת דלק זעירה במרכז המסחרי
צוות מקצועי של הוועדה בדק תוכניות הגשה, שהועברו ע"י המועצה, להקמת תחנת דלק זעירה בכניסה למרכז. נערך דיון בממצאים. בהתאם החליטה הוועדה, פה אחד, להתנגד להקמת התחנה. סיבות עיקריות: צפיפות יתר וגודש תנועה במרכז, אי התאמה לדרישות תמ"א 18, סיבות סביבתיות, מספר רב של תחנות קיימות בסביבת הכפר.
פירוט הממצאים וההנמקות הועברו למועצה.
מרכז מסחרי חדש ליד "יד ביד" (לשעבר אתר הקניון של פטל)
הצוות המקצועי של הוועדה בדק טיוטה של תכנית הגשה שהוכנה ע"י משרד אדריכלים (אבי ורד ויוסי רביד) המתמחה בתכנון מרכזים מסחריים. היזם ובעל המגרש הוא יוני שוורץ. התכנית הועברה לוועדה ע"י המועצה לעיון והמלצות. צוות האדריכלים והיזם הציגו את התוכנית לוועדה.
המרכז המתוכנן (דומה בעקרון לחוצות רגבה) ישתרע על שטח של 9 דונם ויכלול תחנת דלק זעירה עם שני איי תדלוק (לעומת אחד שהוצע במרכז הקיים). במבנה ההיקפי שתי קומות. שטח המבנה הכולל הוא כ-3,500 מ"ר וכולל גם חנויות, משרדים ומרכול בשטח של כ-1,000 מ"ר. רק 65% מאחוזי הבנייה המותרים מנוצלים.
המתכננים מבטיחים רמה גבוהה של בנייה ירוקה. לדברי המתכננים התכנית היא ראשונית ולא כוללת תשומות של יועץ קרקע, מתכנן נוף וגינון וסקר צרכים של היישוב.
התכנית שהוצגה לא התקבלה ע"י הוועדה משום שהיא גורמת לפגיעה קשה באופי הנופי של המקום (זאת מלבד הנושא של תחנת הדלק ).
כמו כן התכנון המוצע אינו תורם לחיבור של הקהילה אלא מהווה מתחם של "קנה וצא".
לאור הערות הצוות, הציעו המתכננים להקים צוות חשיבה משותף עם הוועדה. הצעת הוועדה להוציא מהתוכנית את תחנת הדלק לא התקבלה ע"י היזם.
0 תגובות
השארת תגובה
מכבסת מלים
מרכז מסחרי = קניון.
כבר אמרנו את דברנו: לא רוצים ולא צריכים קניון.
אז למה “הועדה מברכת על היזמה להקמת מרכז מסחרי נוסף בכפר ורדים”?
שיסביר לנו האדון הנכבד שבתמונה למה צריך קניון כאן (בשם אחר, כמובן).
צריך מרכזי תרבות, תיירות ובילוי.
המרכז המסחרי בקושי מחזיק את עצמו
אז למה להוסיף קניון?
כדי שגם הוא ידשדש?
מעניין מי יקבל את הזכיון לבניה/תחזוק/הפעלה…אמממ…מעניין מי..
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
תגובה למס 5
גם אני מיצתרפת לדעתך אכן יכול רק להועיל בהצלחה
רק לא קניון. סליחה מרכז מסחרי!!!
כל מקום בו הוכנס קניון – מרכז נוסף לדבריכם, הכניס עימו אוכלוסיה שאין לנו כל עניין בה ודרדר את ילדי המקום לתרבות הקניון
במקום כך , בואו נמשיך בחינוך וניתן לילדינו מקום טוב לחיות בו . כן למרכז בילוי ותרבות בכפר !!!!!
ממני שברחה ממרכזי הקניונים ותרבות הקניון.
איכות הסביבה בתצלום
יעקוב ליראות אותף ואת ויקטור בתצלום ביחד הוסיף נוף מרענן לאיכות הסביבה תידאגו שלא יהיה חד פעמי תמשיכו גם בשיתוף פעולה במועצה ובכלל בבחירות היצבעתי לאופק ולעודד בהצלחה ממני גיל