הבאתי את הגוף הפיזי שלי לבנות בית פיזי במקום של הבית של הנשמה שלי.
הבאתי את הגוף הפיזי שלי לבנות בית פיזי במקום של הבית של הנשמה שלי.
אריאל וורנר חדשה בכפר- הגשמה של חלום!
שואלים אותי: "מה הביא אותך לפה?" ואני עונה שזו הגשמה של חלום. זה התחיל בטיול השנתי של כיתה י"א שהיה בגליל המערבי. הרגשתי את החיבור לאזור הזה. הרגשתי שהלב שלי רוטט פה בצורה מיוחדת. הרגשתי תחושה של התאהבות, של חיבור עמוק לטבע, להרים, לקצב החיים, למזג האוויר, לצבע של השמיים, לתנועת העננים. הגוף והנשמה שלי הרגישו בבית.
החיים עברו ותמיד ידעתי שאגשים את החלום ויום אחד אגור בגליל המערבי. דמיינתי את הבית עם הקליניקה הצמודה, את האיזון הנכון עבורי בית חיים אישיים לעבודה, את החיים המשולבים עם הטבע, את התרומה לקהילה והמעורבות החברתית כערך משמעותי ומרכזי בחיים. כל פעם שבאתי לפה לסוף שבוע הרגשתי את אותה תחושת חיבור ואהבה בלב והיה לי קשה להיפרד. הבטחתי לעצמי לחזור.
את הצימאון שלי ללמוד על הטבע, הקיום, המשמעות וההקשרים של החיים – הרוויתי בלימודי התואר הראשון בביולוגיה ותואר שני בפסיכו-נוירו-אימונולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. חקרתי את ההשפעה של דחק על המערכת החיסונית, ותמיד עניין אותי לחקור את הקשר בין הגוף לבין הנפש. בין לבין נסעתי להודו וגם שם הרגשתי את התחושה הזו של "בית של הנשמה שלי". תרגלתי יוגה לאורך השנים ועל מזרון היוגה חוויתי תחושה של חיבור עמוק לתחושת עצמי פנימית שהיא מעבר למחשבות, לרגשות ולגוף. חוויתי תחושת רוגע ושלווה, תחושת חיבור והלימה כמו זו שחוויתי באן בגליל המערבי בגיל 17.
בשלב זה, כאשה צעירה בסוף שנות העשרים של חיי, כבר ידעתי שישנו מצב תודעתי מעודן ועוצמתי שלא ניתן בהכרח לראות אותו בצורה קונקרטית אבל ניתן לחוש אותו. מצב תודעתי אינטואיטיבי כזה, שמרגישים אותו בלב, שנותן לנו תחושה של חיבור ומשמעות עמוקה, תחושה של זרימה עם החיים והתמסרות למה שקורה. במסגרת החקירה והצימאון ללמוד גיליתי שיש אסכולה בפסיכולוגיה הנקראת פסיכולוגיה טרנספרסונאלית. נסעתי לעשות את הדוקטורט בתחום הזה בארצות הברית ועסקתי ברוחניות ובריאות, חקרתי את ההשפעה של טכניקות נשימה הנלמדות ב"קורס השמחה" של ארט אוף ליבינג על איכות החיים של נשים המתמודדות עם סרטן השד.
הפסיכולוגיה הטרנספרסונאלית מתבססת על החיבור למימד הרוחני בחוויה האנושית. אחת ההגדרות של רוחניות האהובות עלי מתייחסת ל'חיבוריות(connectedness) לעצמי, לאחר, לרגע הנוכחי, לטבע, למשמעותי והמקודש בחיינו". למעשה זה בדיוק מתאר את מה שאני חווה שאני כאן בגליל המערבי! ולכן בחרתי לחיות פה!
האזור הזה "שלנו" (אני כל כך מתרגשת ושמחה להגיד "שלנו") גם בהלימה לערכים שלי כאדם. זה שחיים פה אנשים מדתות ולאומים שונים בצורה הרמונית, זה שאין פה גדרות והפרדות מיותרות, זה שיש פה חיים משותפים זה מאוד מתאים לי. זה שיש פה כבוד והערכה לרב-תרבותיות וחוגגים את הגיוון זה מתאים לי. חשוב לי לתת לקהילה ולהיות מעורבת חברתית, ולתת מהידע והניסיון המקצועי שלי דווקא ב"פריפריה". שואלים אותי: "איך תסתדרי פה?" לא באתי להסתדר, באתי לצמוח ולתרום.
0 תגובות
השארת תגובה
ברוכה הבאה לכפר ורדים
אריאל, את שמך אני מכיר כבר כעשר שנים. שמחתי לקרוא שעברת לכפר ורדים. ברוכה הבאה