מליאת מועצה מקומית כפר ורדים שהתכנסה השבוע עסקה (בין היתר) בעניין ירי כדורי הג’ל על ידי שני צעירים מינוח (23, 24) לעבר ילדים בני 12 בכפר ורדים – בשני מקרים ידועים. (נושאים אחרים במליאה דווחו או ידווחו בנפרד).
(ראו בהמשך הידיעה כתב אישום על מקרה תקיפה בנסיבות מחמירות ושיבוש מהלכי משפט, באירוע קשה שהיה באזור לפני כשנתיים).

ראש המועצה, אייל שמואלי, ציין מדובר באירוע “חמור מאוד”, לא רק בשל הירי עצמו, אלא שהרובה עצמו דומה מאוד ל-M16, ואירוע כזה יכול היה להסתיים גם בשפיכות דמים, וכבר היו דברים מעולם.
בנוסף למשטרה, ראש המועצה פנה בעניין לשייח’ מואפק טריף, ראש העדה הדרוזית; וכן ערך פגישה עם והיב סייף, ראש מועצת ינוח-ג’ת והשייח’ים המקומיים במטרה שיעבירו לציבור את חומרת המעשה. שמואלי הגדיר את שיחתו עם סייף כ”קשה” והוסיף כי לא יוותר על הביטחון האישי של התושבים.

שמואלי אמר כי הוגברו הסיורים ברחבי הכפר וקרא לדווח למשטרה (חשוב: מוקד 100, כי השיחה נרשמת מסודר) על כל אירוע או עניין מעורר חשד.
ניר שילה הוסיף כי קיימת תופעה של הטרדות, בעיקר כלפי ילדים ובני נוער, וכי יש להקפיד לדווח למשטרה, ובהמשך לקב”טית ( תושיה סוחריאנו – 052-429-6700 ) על כל אירוע, גדול כקטן. כן ביקש להעלות את הנושא למודעות ציבורית, לשוחח עם תלמידים ולעשות שימוש מוגבר במצלמות האבטחה בכפר, כולל שלטים בולטים וגדולים “אזור זה מצולם”.
**
מתוך הפייסבוק של והיב סייף:
בשבוע שעבר אירע מקרה חמור, בו שני צעירים תושבי ינוח עברו בכפר ורדים וירו באקדח כדורי סיליקון לעבר ילדים תושבי הכפר. הצעירים נתפסו והועברו לחקירה.
היום, התקיימה ישיבה חשובה במועצה, בה השתתפו ראש מועצת כפר ורדים מר אייל שמואלי, הקב”טית גב’ תושייה סוחריאנו, כבוד השייח’ים אבו חסן יוסף פרג’ והשייח’ אבו והיב מחמוד סיף – מ”מ ראש המועצה, יו”ר ועדת מיגור אלימות מר מגיד עאמר, מנכ”ל הרשות מר סולטאן עבאס, מבקרת הרשות ותושבת כפר ורדים גב’ ויקי בדריאן.
במהלך הישיבה העלה מר אייל את פרטי המקרה ודנו בנושא לעומק. הובהר בצורה חד-משמעית כי אנו, כרשות מקומית, אנשי גת ותושבי ינוח, מגנים בתוקף מעשים כאלה.
הוצגו הצעדים שננקטו: דיון בנושא בבית התפילה (ח’לווה), פנייה לכלל התושבים בכל ערוצי התקשורת, כינוס ועדות הביטחון וועדת מיגור האלימות.
הוסכם והוצהר באופן משותף כי ינוח-גת וכפר ורדים ימשיכו לחיות בשכנות טובה, ונפעל בכל הכלים שברשותנו כדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם
והיב מחמוד סיף
ראש מועצת ינוח גת
ללא קשר ישיר לאירוע האמור (קשר עקיף), בדקנו היכן עומדים הדברים בנוגע לתקיפה קשה שעבר יונתן לחמני, צעיר מהאזור (נהריה, בעבר תושב הכפר) לפני כשנתיים.

בבירור עם פרקליטות מחוז חיפה, נמסר כי כבר במרץ 2024 הוגש בבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום חמור כנגד שלושה צעירים מינוח (ויסאם סעד, סנד חמרי וסארי סעד) בגין חבלה בנסיבות מחמירות ושיבוש מהלכי משפט – והתיק נקבע לדיונים בינואר 2026.
להלן עיקרי כתב האישום:


מודי סעד: מגנה את האלימות ודורש ענישה כבדה!
תגובה אחת
השארת תגובה

















מגיע ל…. הזה