עו”ד ראפע אסלאן הורשע בדריסה והפקרה של סגן עמית איטח ז”ל

בנו של "פייסל הגדול" הורשע בגרימת מוות ברשלנות, הפקרה, שיבוש הליכי חקירה ומסירת גרסה כוזבת


 

השופט הבכיר אמיר טובי הרשיע אתמול (חמישי, 3/7/25) את עורך הדין ראפע אסלאן בן ה-32, בנו של איש העסקים “פייסל הגדול” ממזרעה. המשפט התנהל בבית המשפט המחוזי בחיפה, ועונשו של אלאסלן ייגזר רק אחרי פגרת בית המשפט, ובכל מקרה צפוי ערעור בתיק.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2022-03-29-at-08.41.44-scaled עו"ד ראפע אסלאן הורשע בדריסה והפקרה של סגן עמית איטח ז"ל
זירת התאונה בה נהרגה עמית איטח ז”ל

 

 

(צילום: מד”א)

 

אסלאן הואשם בגרימת מותה של סגן עמית איטח ז”ל בת ה-21 (מקיבוץ אדמית) בהתנגשות שאירעה סמוך למושב יערה, מעט אחר חצות הלילה שבין ה-5 ל-6 בפברואר 2022. בתאונה נפצעו קשה גם שני חבריה של איטח ז”ל.

לפי הכרעת הדין, אסלאן נהג בקאיה ספורטאז’ לאחר בילוי במסיבת יום הולדת במושב גורן. התאונה אירעה כאמור בכביש 899 ליד מושב יערה, כאשר הנאשם נסע במהירות מופרזת, סטה לנתיב הנגדי ופגע חזיתית ברכב יונדאי שבו נסעו שלושה צעירים. כתוצאה מהתאונה הקטלנית נהרגה עמית איטח וחבריה נפצעו באורח קשה: הנהג ים רדקר ושחר קחילה (בן זוגה של איטח), שנותר נכה בעקבות קטיעת רגלו.

 

כפרניק RAAS עו"ד ראפע אסלאן הורשע בדריסה והפקרה של סגן עמית איטח ז"ל
עו”ד ראפע אסלאן הורשע בגרימת מוות ברשלנות. צילום ע”פ סע’ 27א

 

אסלאן, הורשע במותה של סרן עמית איטח, תוך גרימת מוות ברשלנות, הפקרה, שיבוש הליכי חקירה ומסירת גרסה כוזבת. השופט: “נהיגתו קטפה את חייה. גרסתו הבדיונית היא עלבון לאינטליגנציה”.

במהלך המשפט טען הנאשם כי לא נהג ברכב, והנהג היה אחיו נאסר. עו”ד רונית גרניק סופר מפרקליטות מחוז חיפה, טענה כי הובאו ראיות נחרצות לכך שנאסר לא היה כלל בזירת התאונה, אלא הגיע לבית החולים רק לאחר מכן, ומסר גרסה שקרית במטרה למלט את אחיו מאחריות – תוך שיבוש החקירה.



 

לדברי השופט, גרסת הנאשם שלפיה לא הוא נהג ברכב, אינה עומדת במבחן הראיות – וזאת על-פי ציר הזמנים שתועד במצלמות היישוב גורן. בזירה לא נמצא דמו של נאסר, ועדות החובש הראשון שהגיע למקום קובעת ברורות כי “הנהג היה לבד ברכב”.

השופט אמיר טובי בפסק הדין: “הנאשם עשה עליי רושם שלילי ביותר. גרסתו – שקר מתחילתה ועד סופה. הוא עמד ושיקר מבלי להניד עפעף, וגרסתו מהווה עלבון לאינטליגנציה ולהיגיון. מדובר בסיפור מופרך, בדיוני וחסר כל בסיס”.

 

כפרניק 77776866556-scaled עו"ד ראפע אסלאן הורשע בדריסה והפקרה של סגן עמית איטח ז"ל

 

כפרניק 7766557 עו"ד ראפע אסלאן הורשע בדריסה והפקרה של סגן עמית איטח ז"ל
סגן עמית איטח ז”ל

 

עוד הוסיף השופט טובי כי אסלאן נעלם למשך חודש בג’נין, שמר על שתיקה בחקירה והציג את גרסתו לראשונה רק שלוש שנים לאחר התאונה – גרסה כבושה שאין לה כל הסבר. גם את גרסתו של האח נאסר דחה השופט וקבע: “לא מאמין לו”.

בנוגע להפקרה כתב השופט על התנהגות אסלאן בזירת התאונה: “הפראמדיקים נזקקו לעזרה. עבירת ההפקרה מתבטאת גם בהימנעותו מלהגיש עזרה. לא עשה כלום. הוא עמד, הסתכל, ולא עשה דבר”.




השארת תגובה

[bws_google_captcha]
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן