שוויון בבריאות?


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
עופר ברקן

תפוסת המיטות בנהריה היא כמו פיגוע המוני. מספרי התקינה של כוח אדם מזעזעים.

כפרניק  שויון בבריאות_2 שוויון בבריאות?

כנס הגליל לשוויון בבריאות: דרושה תכנית מקיפה לקידום הבריאות בצפון.

 

מעל 160 איש השתתפו אתמול (שני) בכנס הגליל לשוויון בבריאות, בהובלת עיריית מעלות-תרשיחא והפורום האזרחי לקידום בריאות בגליל.

שבעה ראשי רשויות, שלושה מנהלי בתי חולים, בכירי מערכת הבריאות, אנשי מקצוע מתחום הבריאות, נציגי ארגונים ומשרדי ממשלה, פעילים ותושבי הצפון, השתתפו בכנס שמטרתו להציב את נושא הבריאות בצפון על סדר היום לקראת הבחירות ולקראת הקמת הממשלה החדשה.

המסקנה העיקרית היא כי יש צורך דחוף בתכנית לאומית רב-שנתית לקידום הבריאות בצפון, ולא עוד טלאי או תיקונים נקודתיים. ראשי הרשויות שנכחו בכנס קראו לבניית לובי, על מנת ללחוץ על הממשלה הבאה לקיים תכנית כזו.

פרופ' איתמר גרוטו, יו"ר הועדה מטעם משרד הבריאות, לבחינת הרחבת הרפואה בצפון: "יש צורך בהרחבה משמעותית של השירותים במגוון תחומים, ברפואה המונעת, בריאות התלמיד, התפתחות הילד, שיקום, בריאות השן, מוקדים לרפואה דחופה, בריאות הנפש, כוח אדם רפואי, תשתיות ועוד".

"חברי כנסת ושרים מזלזלים בצפון" אמר שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות-תרשיחא ויו"ר אשכול גליל מערבי. "אבל הכנס היום הוא תחילת דרך, וכל המנהיגות של הצפון תתבע מהממשלה את המשאבים לבריאות. אם לא נקבל אותם אני אפנה לבימ"ש. קופות החולים מקבלים 300 מיליון בשנה להשקעות בפריפריה, ואנחנו לא יודעים לאן הולך הכסף".

המרכז הרפואי לגליל הציג תמונה עגומה, של הכפלת האוכלוסייה בגליל מערבי פי שש בשלושים השנים האחרונות, לעומת הכפלה של מספר המיטות פי שתיים בלבד. "המצב מבחינת תפוסת המיטות היום הוא כמו פיגוע המוני. מספרי התקינה של כוח אדם מזעזעים", טוען ד"ר צבי שלג, עוזר מנכ"ל המרכז הרפואי לגליל.

היוזמה לכנס באה מהפורום האזרחי לקידום הבריאות בגליל שהוקם לאחרונה על ידי פעילים, אנשי מקצוע והארגונים החברתיים – שתיל, האגודה לזכויות האזרח, אגודת הגליל והג'וינט.

"הקמנו את הפורום על מנת לשנות את המציאות", אמרה מרגנית אופיר-גוטלר מארגון שתיל ותושבת קיבוץ כברי. "הדרך שלנו היא במקום להפריד – לחבר בין אנשים ומגזרים מתוך מערכת הבריאות ומחוצה לה. ההנחה היא שהידע נמצא כאן בשטח, ולא רק בירושלים אצל קובעי המדיניות. אנחנו מעלים על סדר היום את נושא הפערים בבריאות, ואנחנו גם יוזמים פעילות בתחומים קונקרטיים".

חברי הפורום הציגו מספר מיזמים עליהם הם עובדים. ד"ר חנה שפירא הציגה הקמת מרכז רב-תחומי למחקר והכשרת צוותי הרפואה, אשר ימשוך כוח אדם איכותי לצפון. ד"ר חאלד היבי הציג תכנית למניעת עישון בקרב בני נוער, אשר הפיילוט שלה נערך בכפר כאבול. הדס אופק הציגה את החוסר המשווע בשירותי שיקום בצפון ופעילותה לקידום פתיחת מרכז השיקום בצומת כ"ח. ד"ר כרמל שלו, חברת הפורום והיועצת המשפטית לשעבר של משרד הבריאות הוסיפה: "במקום עוד טכנולוגיות מפותחות להארכת חיים, אנחנו צריכים לאפשר את הרפואה הקיימת למי שהכי זקוק לה. החלשים ביותר הם אלה שמשרד הבריאות צריך לתעדף".

**

לידיעה קודמת על תוחלת החיים הנמוכה בצפון.

**

צילום: ליאור סבו.

 


השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן