~מתחילים לפתח~


המשך פיתוח כפר ורדים
עודד שלומות

המועצה אישרה הסכם עם המינהל להמשך פיתוח הכפר

כפרניק  פיתוח 041 ~מתחילים לפתח~

לאחר מספר שנים של "קיפאון" – הושג הסכם להמשך פיתוח כפר ורדים *

מינהל מקרקעי ישראל הכיר ברוב דרישות המועצה *

חלק מעלות המגרשים תופנה למימון תשתיות על: מבני ציבור והשלמת הפיתוח בשלב ב', סה"כ כ-30 מיליון ₪

בישיבת מועצת כפר ורדים שנערכה הערב אישרה המליאה פה אחד את טיוטת ההסכם להמשך פיתוח כפר ורדים. עיקרי ההסכם בין המועצה למינהל מקרקעי ישראל: המשך פיתוח שלב ב' (בשלב ראשון 35 מגרשים) כאשר במחיר המגרש יהיה גם מרכיב של "תשתיות על". מרכיב זה מיועד להשלמת החוסרים בפיתוח של תשתיות ומבני ציבור ומוערך בכ-30 מיליון ₪.

ראש המועצה, סיון יחיאלי, אמר כי מדובר במהלך אסטרטגי, אולי המשמעותי ביותר של המועצה. הוא הודה לעו"ד עדי הרטל, היועץ המשפטי של המועצה, שעמל על ההסכם במשך חודשים ארוכים.

עו"ד הרטל תיאר בדבריו את המשא ומתן אשר היה תקוע ("לא היה עם מי לדבר. לא חזרו אלינו") במשך כשנתיים (!), לאחר שהמינהל התחיל להבין את המצב הייחודי של כפר ורדים, בו החברה לפיתוח השאירה אחריה "בור" ענק של תת פיתוח בתשתיות ובמבני ציבור.

יחיאלי: "ציון, מנהל מחלקת הנדסה, עשה עבודה מאוד רצינית של חישובים מדויקים. במינהל הבינו שזה לא ישראבלוף, אלא נתוני אמת המגיעים להיקף של כ-30 מיליון ₪".

עו"ד הרטל: "בסופו של דבר, טוב שלא הלכנו למשפט, אלא להסדר. לאחר נתק ממושך, נוצרו יחסי אמון והגענו לנוסחה שבה יהיו במחיר המגרשים שנשווק, מעבר לעלויות הפיתוח הממשיות, גם 'תשתיות על', שיממנו את 'הבור' שהשאירה אחריה החברה לפיתוח במבני הציבור, ריבוד כבישים, וכו'; וכן בהלוואת הביוב של 4 מיליון ₪ שלקחה המועצה בשם החברה לפיתוח ולאחר תום הסכם ההרשאה לא הוחזר למועצה כמובטח. ההסכם קובע לכל מגרש יהיה מחיר מינימום שיגלם את עלויות הפיתוח ותשתיות העל".

ההסכם מתייחס רק לגמר פיתוח שלב ב'.

 

מאיר גרינפלד, ציין כי סוף-סוף רואים באופק מענה לטענות התושבים על מצב הפיתוח, כפי שקבע גם מבקר המדינה לפני יותר משנתיים:

"בתום ההרשאה, בסוף שנת 2007, הביא המינהל למצב שאף שטרם הושלמו מלוא העבודות אין מי שיישא באחריות לפיתוח היישוב, שכן הוא הגביל את יכולתה של המועצה המקומית לתפקד, הורה לחברה לפיתוח להפסיק את פעילותה ביישוב, והותיר את התושבים, אשר שילמו מראש ממיטב כספם, ללא מלוא התמורה".

כאמור, המועצה אישרה פה אחד – סיון יחיאלי, אורי אמיתי, דבירה גזית, איריס וקנין, עודד נוריאל, מיאר גרינפלד ויעקב זיו (אסנת עקירב ויוסי מילוא נעדרו) – את ההסכם. לאחר שיחתם על יד המועצה והמינהל, יוכנו המרכזים ויצאו לדרך בתוך 3 חודשים מחתימת ההסכם.

 


0 תגובות

  1. משה Reply

    פיתוח
    הידד לסיון והצוות
    אבל למה לוותר לחברה לפיתוח על הלוואת הביוב
    די לפחד
    סיון הגיע הזמן
    להלחם על מה שמגיע גם מהחברה לפיתוח
    אין ספק שנלחמים על האמת זוכים
    מצפה שהמועצה כאחד תיפעל בעניין

  2. אורח/ת Reply

    אין ספק!
    אני בחרתי טוב!
    כל
    אין ספק!
    אני בחרתי טוב!
    כל הכבוד!

  3. אורח/ת Reply

    כל הכבוד!
    מתי יוצאים המגרשים לשוק

  4. ענת Reply

    לסיוון וכל הצוות תבורכו!!
    לסיוון וכל הצוות תבורכו!!

  5. אורח/ת Reply

    הישג מרשים

    הגדולה של סיון להגיע ליחסי אמון וליצור הצלחות.

  6. אורח/ת יודע Reply

    פתוח
    כל ההסכמות והבסיס להסכם מושתתים על הויתור לחברה לפיתוח , והוא לא היה מושג אלמלא כך!

  7. בן Reply

    אין בהסכם התייחסות לחברה
    אין בהסכם התייחסות לחברה לפיתוח. היא לא צד להסכם כי למועצה מעולם לא היה הסכם איתה.
     המועצה תמיד דרשה מהמינהל ועכשיו גם קיבלה ממנו.

  8. אורח/ת Reply (עריכה)

    עו”ד הרטל?
    זה רציני?

השארת תגובה

[bws_google_captcha]
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן