במסגרת “במה לתושב”, הגיעו אמש (שני 10/3/25) גלי לביא, עמית מלכי ושרונה שלו-מאייר להציג בפני מליאת מ.מ. כפר ורדים את “הפאב הקהילתי” שהחל קורם עור וגידים בחודשים האחרונים.

לדברי הצוות המארגן, כמאה תושבי כפר ורדים מעורבים במיזם הנערך בשיתוף פעולה עם המארג ועם המרכז הקהילתי.
(לקבוצת הוטסאפ של הפאב הקהילתי)
לפני מספר שבועות יצקו משטח בטון בסמוך לחניה האחורית (מזרחית) של המארג, שישמש כבסיס לפאב הקהילתי – ועליו יוצב בימים הקרובים אוטובוס (בין עירוני) ישן שהתקבל כתרומה. האוטובוס יפורק מהכיסאות ויעבור שיפוץ יסודי וצביעה באופן שישמש את אחסון הסחורה (ארגזי בירה) ונקודת המכירה של הפאב. “הלקוחות” ישבו ברחבה או בפינות ישיבה בשטח הטבעי הצמוד.
הושגה תרומה של 5000 דולר למימון המנוף להצבת האוטובוס ולצרכים נוספים. יבחן שילוב הנגרייה הקהילתית לצורך עבודת התאמת האוטובוס לפאב.
המקום יופעל על ידי מתנדבים, ללא מטרות רווח, ונבחן שיתוף פעולה עם המארג, כולל עם בעלי הצרכים המיוחדים הפעילים במסגרתו.
התשלום עבור הבירה, או שתיה אחרת שתימכר, יגבה ככל הנראה על-ידי המתנ”ס – למשל באמצעות כרטיסיות.


על-פי היוזמים, יש צורך וצמא בקהילת כפר ורדים למקום מפגש, ו”פיילוט” שנערך במארג היה מאוד מוצלח. הפאב יהיה פתוח בהתחלה פעם-פעמיים בשבוע, ועל פי הביקוש ונכונות המתנדבים, יופעל יותר פעמים, כולל אפשרות להופעות, בתחילה של להקות מקומיות, ללא תשלום. כן תישקל האפשרות לפתיחה גם בשישי בצהרים למשפחות.
בפאב לא יהיה מטבח ולא יימכר בו אוכל (עניין מורכב מבחינת רישוי עסקים), אבל יתכן שת”פ עם בית הקפה במארג או גורמים חיצוניים אחרים.
המועצה, בניצוח המנכ”לית תמי חצ’ואל, מלווה את המיזם בהיבטים הבירוקרטיים והרגולטוריים, כולל בנושא הביטוח (ראו פרשת צוות מפ”א: התביעה נגד מאיר ויצמן, פרץ אביטן ואמיר ברלב).
חברי המועצה שיבחו את היוזמה ואיחלו בהצלחה, תוך כוונה לאשר בקרוב גם תב”ר הנוגע לתשתיות והוצאות אחרות הנוגעות למיזם.
ראש המועצה אייל שמואלי הציע לקרוא לפאב הקהילתי “פאבוס” (כפרבוס…).
3 תגובות
השארת תגובה
אלופים. כל הכבוד תודה על היוזמה הכל כך מתבקשת הזאת
בפאבים קהילתיים שנתקלנו בחול היו בפאב מופעים כמו ערבי נגינה של נגני העיר, תערוכות ציור שהכניסה אליהם הותנתה ברכישת בירה ( מוזלת) והפסיון הלך למיזמים.
אנשים טובים עם רעיון מקסים שאפו לכל מי שמתפעל את העיניין בהצלחה