פרס פראט לדוגרינט


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
מערכת דוגרינט

בנוסף לרשת, דוגרינט גם מקיים כנסים וסיורים בדגש חברתי, בהשתתפות תושבי הגליל יהודים וערבים.

כפרניק pratt1 פרס פראט לדוגרינט

 

בנוסף לרשת, דוגרינט גם מקיים כנסים וסיורים בדגש חברתי, בהשתתפות תושבי הגליל יהודים וערבים.

 

לפני כשבועיים נערך בתל אביב טקס חלוקת פרס פראט לתקשורת סביבתית לשנת 2013.

את הפרס מעניקים מדי שנה מרכז השל לקיימות וקרן פראט. הפרס ניתן  לעיתונאים, אנשי וגופי תקשורת על סיקור עיתונאי מצטיין וקידום נושאים הקשורים לסביבה, חברה והממשק שביניהם באמצעי התקשורת השונים.

האתר דוגרינט זכה בציון לשבח בקטגוריית תקשורת מקומית.

נימוקי השופטים לזכיית דוגרינט בפרס:

"בשנים האחרונות, בשל התפתחויות טכנולוגיות ובשל התעצמותו של ההון, הולכים וגוברים הלחצים על כלי התקשורת שלא למתוח ביקורת שתפגע בבעלי ההון. התקשורת המקומית הנחלשת היא ראשונת הנכנעים למגמות הללו. התקשורת נוטה גם לצערנו לסיקור חסר בדרך כלל ושלילי לעתים של המיעוט הפלסטיני בישראל.

"על רקע התפתחויות אלה, בולט האתר דוגרינט, שקנה לו מקום של כבוד בקרב אזרחי הגליל, ערבים ויהודים. האתר מסקר באומץ ובשפה עשירה בעיות של אי צדק סביבתי ואי צדק בכלל."

המטרה העיקרית שלנו בדוגרינט היא ליצור חברה משותפת בגליל ולהוביל לשינוי חברתי. השדה התקשורתי הוא עבורנו כלי חזק למימוש מטרה זו. אנו גאות לעמוד בשורה אחת עם עיתונאיות ועיתונאים, אשר עושים עבודה כה חשובה ואמיצה לחשיפת נושאים של צדק סביבתי, חברתי וכלכלי.

בגליל ישנו צורך אמיתי בבמה לקולות חשובים, שלרוב אינם נשמעים. דוגרינט הוא אתר עצמאי ובלתי תלוי, של תושבי הגליל ובשבילם. מאז עלה לאוויר ב-2008 דוגרינט אכן משרת את המטרה לשמה הוקם, המאמרים והבלוגים האישיים המתפרסמים בדוגרינט הם ייחודיים ומקוריים ולפעמים אין גוף תקשורת אחר שמתאים ומוכן לפרסם אותם.

דוגרינט אינו פועל רק ברשת, אלא מקיים לאורך השנה גם כנסים וסיורים בדגש חברתי, בהשתתפות תושבי הגליל יהודים וערבים. השילוב של תוכן ברשת עם פעילות בשטח מהווה בשבילנו את המתכון ליצירת החברה הגלילית הכי טעימה, מזינה ובריאה.

 

למה זכינו? מה יש בנו מיוחד שראוי לפרס?

להלן שלושה דברים לא מובנים מאליהם, שהם בסיס הפעילות שלנו:

 

נוכחות ערבית

קודם כל, דוגרינט הוא מיזם דו-לשוני, עם נראות בולטת לשפה הערבית. מעטים האתרים, אם בכלל, שבהם ניתן לראות עברית וערבית בדף אחד. עיסוק מרכזי שלנו בצוות קשור לשפה, גם בהיבט הסמלי של הנראות, וגם בהיבט של התוכן והכתיבה – זוהי בעצם שאלת קהל היעד: כיצד יכולים התכנים בדוגרינט להיות לא רק נגישים אלא גם רלוונטיים ומעניינים לקהל הערבי?

אחרי שנמצא נוסחה שתעבוד בתחום הזה, נרגיש שפיצחנו חידה באמת קשה…

בהקשר הזה צריך גם לציין, שאין זוכים ערבים בפרס. רובם ככולם יהודים. ובכך דוגרינט בולט בנוכחות הערבית.

 

פריפריה

הגליל הוא, מסתבר, שדה תקשורתי לא צפוף…

הרבה כבר נכתב על כך, ואם צריך נאמר זאת שוב: התקשורת הארצית מדירה את הפריפריה, לא רואה בה מקור לסיפורים רלוונטיים, לא מתייחסת לקולות מהפריפריה, ובעצם גם לא רואה באנשי הפריפריה קהל בעל ערך.

אחת המטרות הראשיות של דוגרינט היא להוות במה לקולות ונושאים מודרים ולא נשמעים, אנו מנסות לקדם שיח אזרחי מכובד ומכבד, ביקורתי ושקוף. במטרה להשפיע על השיח הציבורי אנו גם שואפות להגיע לתקשורת הארצית, וגאות על הקשרים שכבר נוצרו.

 

נשים

דוגרינט מנוהל על ידי צוות של 4 נשים: סמאח בסול מרנייה, סאמיה נאסר מנצרת, חדוה ליבנת מתובל וטלי איזנר ופלך. למעשה במהלך יותר מ-7 שנים של פעילות, היה תמיד רוב נשי בצוות, אך בשנים האחרונות המערכת כולה היא נשית.

 

אנו חשות גאווה ואתגר. יש לנו נקודת מבט ייחודית, ומודעות לכך שזה לא מובן מאליו, משום מה. זו אחת הזכיות שלנו היומיומיות, ואנו מתכוונות להמשיך ולנצל אותה, ולחקור את האפשרויות הבלתי מוגבלות שבהרכב המיוחד שלנו.

 

 

כפרניק 2014_5 פרס פראט 2013 (30)(1) פרס פראט לדוגרינט

 

 

אז מה היה בטקס?

ב"מפגש פסגה" מרתק נאספו הזוכים וחבר השופטים, אנשי תקשורת וביניהם העיתונאים הסביבתיים הבכירים בארץ, פעילים בארגוני סביבה, חברי כנסת, תורמים, תומכים ובני משפחה.

השר לאיכות הסביבה עמיר פרץ כיבד את האירוע בנוכחותו, סיפר על פעילותו בשטח וסקר את היעדים העיקריים של משרדו.

בטקס התארח ג'ו קונפינו (Jo Confino), וזכינו לשמוע מפיו כמה דברים מרתקים בנושא תקשורת, קיימות ושינוי בכלל. ג'ו קונפינו, הוא עורך בכיר בגארדיאן, יו"ר ועורך ראשי של ה-Guardian Sustainable Business.

יש הרבה מה ללמוד מהגארדיאן בתחומים רבים, ובפרט בתחום הקיימות – הגארדיאן שואף להיות גוף תקשורת מוביל בתחום זה ולהיות חדשני מבחינה סביבתית, וכארגון הוא מחוייב להעצמת יכולתה של החברה לבנות עתיד בר-קיימא.

אמנם דבריו היו קצרים, אך קונפינו סיכם למעשה את כל העניין:

מבחינה עיתונאית, אין רק סיפור טוב או רע – אנחנו עדיין שבויים במחשבה שחדשות רעות לא מוכרות, אך זה לא חייב להיות כך. הקיימות נמצאת במרכז הדיון – הנושאים הם חברה, סביבה, כלכלה, צדק חברתי. היא העיקרון המארגן של הכול.

קונפינו טוען, שישנה הכחשה בציבור, שאנשים לא רוצים לדעת.

ובכן, אנו בדוגרינט מנסים לייצר שיח ומודעות, ולהסיר את העמימות סביב נושאים רבים, שהם בלב החיים שלנו כאן בגליל. מבחינתנו אין "חדשות רעות", יש רק סיפורים מקומיים מרתקים, חשובים, ייחודיים, שההד שלהם מתגלגל גם למחוזות שמעבר לגליל.


השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן