מתמודדים ומשתפים


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
אסתי דוד

מה משותף לאביבה זוהר, אסתי דוד, יאיר עמנואל ורעות כהן קורנפלד?

כפרניק 1_29 מתמודדים ומשתפים

 

מה משותף לאביבה זוהר, אסתי דוד, יאיר עמנואל ורעות כהן קורנפלד?

 

כולנו תושבי כפר ורדים שלושה מתוכנו אף חברים בקהילת המניין המשפחתי. אך מה שגרם לנו להתכנס לפני ימים ספורים בבית הכנסת, היה מחלת הסרטן; והרצון והמוכנות לחלוק את חוויותינו, מסקנותינו, תחושותינו ובעיקר את דרך ההתמודדות שלנו, עם בני הנוער ועם כל הנוכחים במפגש המרגש.

שניים מאתנו עדיין מתמודדים עם הטיפולים והשפעותיהם, ושתיים נמצאות לכאורה אחרי הכל. יחד עם זאת לא קשה להבחין בקו המחבר שבינינו. כולנו בחרנו לחפש את הצד החיובי במה שקרה לנו, להתמודד בקשיים ולגלות שיש בנו כוחות, שמעולם לא שיערנו את עוצמתם. בחרנו לקבל מהסביבה את מה שהיא יכולה להעניק ולדעת שאנו מקלים בכך מאד על אותם אנשים טובים שסביבנו, כאשר אנחנו מרשים להם לעזור לנו, ושאיננו מאבדים שום דבר כאשר אנו מבקשים ופונים לעזרה.

 

כולנו מאמינים שיש במחלה גורם מעצים ומתייחסים אליה כמתנה של למידה:

קבלת החיים כמות שהם ובפרופורציות הנכונות.

הבחנה בין חשוב לטפל.

התמודדות ככל הנדרש בכל מיני מצבים, מבלי להישבר גם כשקשה.

הבחירה לעסוק בדברים חיוביים.

שמירה על אופטימיות.

ולהמשיך לחיות את הרגע בדרך הטובה ביותר שניתן.

 

יוזמה של אבישג פרוחי, רכזת הדרכה של סניף נוע״ם (נוער מסורתי המסונף לתנועה הקונסרבטיבית בישראל) המקומי הביאה למבצע תרומות שיער, שייערך ביום חמישי 13 במרץ בבית הכנסת של המניין המשפחתי המסורתי לטובת הכנת פאות לחולי סרטן שאיבדו את שיערם.

הרב אבי, חברי הקהילה ונוע״ם, בחרו לטפל בנושא זה, כחלק ממכלול שלם של מחלות ונגעים שבהם מעורבות ותמיכת הסובבים היא משמעותית מאד לחולה. לאנשים רבים קשה הדבר והם נוטים להתעלם, לברוח, לרחם, ולא לראות, ומאידך לחולים קשה לקבל או לבקש עזרה. אי לכך שמחנו מאד לדרך הטבעית בה נענו דווקא בני הנוער לעסוק בנושא, גילו בגרות ורצינות ונכונות להקשיב באמפטיה חום ואהבה, ומצאו דרך לתרום ככל יכולתם.

 

בפגישה השתתפו גם רפי ויצמן נציג האגודה למלחמה בסרטן בכפר, העובדת הסוציאלית של העמותה בצפון ומיכל, שהיא מנחת קבוצות תמיכה – שבשרו על כוונתם לפתוח קבוצות תמיכה גם בכפר, במידת הצורך. אפשר לפנות לרפי וייצמן תושב הכפר – הוא מקבל קהל במשרדי המועצה.

 

מספר נקודות שכדאי להתייחס אליהן:

1. חשיבותן הגדולה של הבדיקות המוקדמות לגילוי המחלה.

2. לקיחת אחריות על מה שקורה לי – מפרוגנוזה לדיאגנוזה חייב התהליך להיות קצר ככל האפשר. חייבים ליזום ולדרוש ולא להניח למערכת להתנהל לאיטה.

3. למידה וידע – ספרות, אינטרנט, סרטים ועוד הם מקורות טובים לשאיבת מידע, ונותנים הרבה מראי דרך וכוחות. יש רבים כמוני בעולם, מה היו בחירותיהם ומה ניתן ללמוד מניסיונם כדי לעשות את הבחירות הנכונות באופן מושכל.

4. המחלה לא נגרמה באשמתי! ואין מקום להתבייש בעובדה זו! הניסיון להסתירה מהסביבה הוא בזבוז של משאבים אנרגטיים שהחולה זקוק להם בתהליך שלפניו.

5. רפואה קונבנציונלית ו/או באלטרנטיבית – אין צורך לבחור. חשוב להשתמש בשתיהן יחד ובמקביל. לראשונה – יש תרופות שהסטטיסטיקה מוכיחה שהן יעילות באחוזים כאלה או אחרים ולאלטרנטיבית – אמצעים כדי לתמוך במערך הנפשי ולחזק את המערכת החיסונית.

6. שמועות ותרופות פלא – גם אם זה נראה על פניו כהמצאת הדור. לבדוק את כל "ההצלחות" לעומק, ובדרך כלל יתברר שזה לא כך. יש להם מספר הצלחות וגם הרבה מאד כישלונות שאותם כמובן אין מפרסמים.

7.  חוות דעת שניה – בדרך כלל בזבוז זמן, הטיפולים בכל המחלקות האונקולוגיות זהים, על פי אותו פרוטוקול, נחוץ לבחור את המקום המתאים על פי קריטריונים של מה טוב בשבילי, קרוב לבית, קשר עם הרופא, עומס או כל סיבה אחרת שגורמת לאדם להרגיש טוב.

8.  בני הזוג והמשפחה – החולה אמנם לוקח את מירב תשומת הלב, אך חשוב לדעת שגם הם עוברים תהליכים וחוויות קשים, כשאין להם אופציה להפגין חולשה, גם כשבפנים הלב נקרע ונשבר מדאגה.

9.  קבוצות התמיכה – בתי החולים וגם האגודה למלחמה בסרטן מציעות קבוצות תמיכה בתחומים שונים, וטוב להשתמש בהם. יחד עם זאת הפתיחות נותנת אפשרות לסביבה להראות שהכל כרגיל, לתמוך ולעזור ככל האפשר.

10. הומור וצחוק – חשוב להתייחס לדברים בהומור, לצחוק גם כשקשה, לחפש את המצחיק גם במצב הכי מבעית, יש בזה גורם מרפא ומחזק.

 


0 תגובות

  1. נילי הגב

    אנשים אמיצים ואופטימים
    חוזרת ומודה לכל המשתתפים בפגישה. ספגנו מכם הרבה כוח ואופטימיות.
    מפגש שילווה אותנו לאורך זמן.
    הקרנתם סביבכם הרבה אהבה לחיים.
    תודה.

  2. מיכל דרור הגב

    פתיחת קבומת תמיכה לחולי סרטן באמצעות הבעה ויצירה

    תודה לכל האנשים היקרים ששיתפו אותנו בהתמודדותם בערב מרגש זה.
    כהמשך לפעילות זו, מתארגנת בכפר קבוצת תמיכה לחולים ומחלימים מסרטן במימון האגודה למלחמה בסרטן. הקבוצה מעודדת את המשתתפים להתחבר אל הכוחות היוצרים שבקרבם ולמתן ביטוי פנימי ולא רק במילים.
    לא נדרש ידע קודם באמנות.
    הקבוצה תונחה על ידי. שמי מיכל דרור, תושבת הכפר, תרפיסטית באמנות ומנחת קבוצות (M.A)
    לפרטים:
    מיכל דרור : 052-2609608
    אריאלה ליטביץ:050-2099417
    רפי ויצמן: 9997310

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן