גן החלמה


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
חגי עינב

סביבה מעודדת ריפוי בסמוך למכון האונקולוגי במרכז הרפואי לגליל * שומרים על בטיחות הילדים.

כפרניק  החלמה2 גן החלמה

 

סביבה מעודדת החלמה: נפתח "גן החלמה" בסמוך למכון האונקולוגי ע"ש מרים (מורי) בורקיס ז"ל במרכז הרפואי לגליל.

הגן הוקם על ידי עמותת ידידי המרכז הרפואי, בסיוע תורמים מישראל ומחו"ל. העמותה ממשיכה לפעול לפיתוח המרכז הרפואי והשלימה השבוע רכישת ציוד רפואי בעלות כוללת של למעלה ממיליון ₪.

 

"גן ההחלמה" מיועד לספק לחולים המגיעים למכון האונקולוגי סביבה טבעית ורגועה למנוחה בין הטיפולים ולקראתם. הגן שתוכנן על ידי הנדסאית הנוף חנה כרמי-שביט והוקם על ידיי חברת "סוף", כולל שבילי הליכה ומרגוע, פינות ישיבה לפיקניק משפחתי וספסלים, סוכת עץ עם מטפס להשלמת המראה הטבעי ותחתיה מקומות ישיבה, ואלמנטים שונים של צמחיה, טבע ונוף. הגן הנמצא בחלקו הצפוני של המרכז הרפואי ומשקיף לעבר רכס סולם צור וגבול הצפון, משמר את המראה הטבעי של אזור הגליל המערבי וכולל בין היתר, עצי זית שהועתקו ממקומות שונים בבית החולים וסלעים מקומיים.

עמותת ידידי המרכז הרפואי לגליל, שהקימה גם את המכון האונקולוגי ע"ש מרים (מורי) בורקיס ז"ל בשנה שעברה, פועלת ליצירת "סביבה מעודדת החלמה" וכדי לממש את הפרויקט בעלות של כחצי מיליון ש"ח, גייסה תרומות בארץ ובחו"ל. בין התורמים – משפחת בורקיס, ועד עובדי חברת חשמל במרחב חיפה והצפון, תורמים מהקהילה היהודית בארה"ב ועוד. בצמוד לגן מוקם ומשופץ מתחם נוסף בתרומה של חברת "זוגלובק" שישמש קפיטריה שתופעל על ידי מתנדבי ארגון י.ע.ל לטובת החולים והמבקרים באגף השיקום ובמכון האונקולוגי.

ד"ר הדסה גולדברג, מנהלת המכון האונקולוגי: "המטופלים המגיעים למכון חווים מעמס נפשי ופיזי כאחת. החרדה הנלווית למחלת הסרטן והדאגה לבאות מתווספים לא פעם לתסמינים הנגרמים בעקבות מחלתם. אנו במכון האונקולוגי מקדישים תשומת לב מיוחדת לשיפור איכות החיים של המטופלים הבאים בשערינו. צוות רב מקצועי עוסק במתן מענה לתסמינים הפיזיים כמו גם לצרכים הנפשיים של החולים. בנוסף, הושקע מאמץ רב ביצירת סביבה תומכת ומרגיעה במבנה המכון שנפתח לפני כשנה במיקומו החדש. למבנה רחב הידיים והמואר התווסף כעת גן יפה הצמוד למבנה המכון האונקולוגי ומיועד לרווחת המטופלים. מלבד ערוגות עם מגוון צמחים וצבעוניות מאירת עיניים, כולל הגן פינות ישיבה מוצלות המאפשרות אתנחתא מרגיעה במהלך השעות הרבות בהן שוהים המטופלים במכון לצורך טיפול".

 

הגן בסמוך למכון האונקולוגי הוא חלק משרשרת פרויקטים שיזמה ומובילה עמותת ידידי המרכז הרפואי בין כתלי המרכז ותאפשר לחולים ולמלווים שהות והחלמה בסביבה נעימה ומטופחת. במקביל, ממשיכה העמותה לפעול לפיתוח המרכז הרפואי באמצעות בינוי מחלקות ורכישת ציוד רפואי והשלימה השבוע, רכישת ציוד רפואי בעלות כוללת של למעלה ממיליון ש"ח, שישמש בין היתר את המחלקות: פגיה, הרדמה וחדרי ניתוח, טיפול נמרץ, אף אוזן גרון ועיניים.

לדברי יו"ר הנהלת העמותה, מיכאל אילוז, בשנה הקרובה תתמקד פעילות העמותה בגיוס משאבים להקמת מחלקה קרדיולוגית חדשה, לצד המשך פרויקטים לשיפור סביבת המרכז הרפואי וחיזוק הקשר עם הקהילה.

 

**

 

שומרים על בטיחות הילדים

במרכז הרפואי לגליל התקיים בשבוע שעבר אירוע להעלאת נושא בטיחות ילדים, אותו ארגנו אחות אחראית מחלקת ילדים אלבינה גלפנד ואחות אחראית טראומה זהבה יונה ובו שיתפו פעולה כלל הצוותים במחלקת ילדים, כירורגית ילדים, טיפול נמרץ ילדים, מיון ילדים ותינוקייה יחד עם ארגון ב'טרם'. באירוע השתתפו מבקרים רבים ומטופלים שבאו ללמוד על מגוון נושאים שהוצגו על ידי הצוותים בדוכני מידע והדגמה: "בית בטוח", "אני בטוח בדרכים", "עזרה ראשונה", "הימים הראשונים שלי בבית", "אני בטוח בקיץ" ו"זה יכול להציל חיים". בין השאר הוסבר על מניעת חנק וכוויות, התמודדות עם תחום ההחייאה וסכנות הבית שלעיתים אינן מוכרות להורים.

 

מנתוני ארגון ב"טרם" עולה, כי בישראל מתאשפזים מדי שנה 24 אלף ילדים עקב תאונות לא מכוונות ו-117 ילדים מאבדים את חייהם בכל שנה. בכל יום מגיעים לחדרי המיון בארץ 500 ילדים ובכל יומיים וחצי מת ילד בישראל. "מחוז הצפון ומחוז הדרום הם בעלי השיעורים הגבוהים ביותר בתמותת ילדים וישובים ערביים הם בעלי שיעורים גבוהים יותר לתמותה והיפגעות. סיכון של ילד ערבי למות מתאונה גבוה פי 3 מילד יהודי. הבשורות הטובות הן שאת 95% מהתאונות ניתן למנוע באמצעים פשוטים. בעשור האחרון אנו רואים ירידה של 40% בתמותה וירידה בפניות למיון ואשפוזים זאת תודה לפעילות ענפה של ארגון 'בטרם' ושותפים רבים בקהילה", ציינה מנהלת הארגון במחוז הצפון, גליה שפריר – ציונוב.

 

ד"ר מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי: "מדובר ביוזמה ברוכה. לצערי אנו נתקלים במקרים קשים של פגיעות בקרב תינוקות וילדים שהסברה והכוונה נכונה היו מונעים פגיעות בנפש. הפעילות שמובילים צוותי כלל מחלקות הילדים במרכז הרפואי מול ארגון ב'טרם' צוברות תאוצה ואני מקווה, כי אירועים מסוג זה יתקיימו גם בעתיד לרווחת הקהילה אותה אנו משרתים".


השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן