אמירים על הגובה


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
יעל שמיר

שרון בינדר מנהלת אמירים: המטרה, להבליט חוזקות ויכולות של תלמידים.

כפרניק 1_128 אמירים על הגובה

מנהלת בית הספר אמירים, שרון בינדר מסכמת שנה

 

זו השנה הראשונה בה פועל בית ספר אמירים כתיכון שש שנתי מכיתה ז' ועד י"ב. בימים אלה מסיים מחזור א' של תיכון אמירים את בחינות הבגרות האחרונות. החל מתשע"ו יפעל ביה"ס אמירים תחת סמל מוסד עצמאי כבי"ס תיכון ויבנה לו מבנה חדש ויפה. ביה"ס זוכה לשבחים רבים על ההישגים הגבוהים של תלמידיו בבחינות הבגרות ובתוצרי החקר והלמידה. לסיכום השנה קיימנו ראיון חגיגי עם שרון בינדר מנהלת בית הספר.

שרון נשואה ואם לארבע בנות, תושבת נווה זיו, בוגרת מ"א בייעוץ חינוכי ובייעוץ ארגוני. הגיעה לתחום הייעוץ מתוך אמונה שאפשר לעשות שינוי  לטובה בתחושה הרגשית של תלמידים . שבע שנים היא מנהלת את בית הספר. בשלוש שנים האחרונות בנוסף על תפקידה כמנהלת חטיבת הביניים, ניהלה את החטיבה העליונה הצומחת.

"כאשר הוחלט על הקמת התיכון, באופן טבעי לקחתי על עצמי להצמיחו ולנהלו. המשמעות היא שלראשונה ביה"ס אמירים זוכה ללוות תלמיד מכיתה ז' ועד י"ב, לאורך כל תהליך ההתבגרות שלו ומשלח אותו לדרכו כבוגר עצמאי, אחראי וערכי."

שרון מעידה שכשהגיעה לחט"ב אמירים לפני שבע עשרה שנים התאהבה באנשים ובאווירה. בביה"ס פועל צוות חינוכי מקצועי ומחויב , מורים אכפתיים ומסורים הנותנים מעצמם ללא גבול. לדבריה, תחום הייעוץ השפיע מאוד על עבודתה כמנהלת: "כשלאדם טוב הוא יעשה טוב, וזה נכון לגבי תלמידים, הורים ומורים. ברוח זו אני מנהלת את ביה"ס ושואפת להטמיע את התקשורת הבינאישית הנכונה כשפה כוללת ושגורה".

כחלק מתפיסה זו, פועלת בחט"ב מזה שש שנים תוכנית "החינוך האישי".  בבסיס התכנית שתי מחנכות לכל כיתה אשר המתחלקת לשתי קבוצות חינוך. באופן הזה  מתאפשרים קשר וחיבור משמעותיים בין קבוצת החינוך למחנכת.  בנוסף, שיעורי החינוך מתוגברים ובמהלכם  מתחזקים הקשרים בין מורים לתלמידים ובין תלמידים לתלמידים. מתקיימות שיחות אישיות, ומפגשים במעגלי שיח שנוגעים בנושאים משמעותיים וחשובים לגיל ההתבגרות. השפה היא רגשית והתלמידים מאמצים את הביטוי מילולי – רגשי כשפה בית ספרית.

ביטוי נוסף לחינוך האישי הוא המענה שניתן לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים, הן באמצעות שעות שילוב והן במסגרת החינוך המיוחד. בביה"ס פועלת כתת חינוך מיוחד לתלמידים עם קשיים רגשיים, אשר משתלבים בכיתות הרגילות ושותפים לכל הפעילויות השכבתיות והבית-ספריות. בכיתות החינוך הרגילות, תלמידים שזקוקים, מקבלים שעות שילוב של הוראה מתקנת ושעות סיוע פרטני מהמורים השונים.

ביה"ס שם דגש הן על רמה לימודית גבוהה והן על ערכים. העבודה החינוכית בנויה בצורה ספירלית כאשר הלמידה מובנית רובד על רובד בהתאם לגיל ולשלב ההתפתחותי. גולת הכותרת של החינוך הערכי חברתי השנה היה המסע לפולין. זו היתה הפעם הראשונה שהוצאנו תלמידים למסע לפולין. המשלחת יצאה בליווי שתי מחנכות ומנהלת משלחת. במימון המסע השתתפו ההורים, משרד החינוך ועמותת גלילה שסייעה במימון שנת ההכנה למסע. מדובר בהכנה מאוד משמעותית ובה התלמידים עוברים שיעורים, סדנאות , סמינר ב"יד ושם" ומראיינים ניצולי שואה תושבי הכפר. הנוער חוזר מהמסע עם תובנות ושאלות המעודדות אקטיביות אזרחית וחברתית. בשובם מהמסע, התלמידים לקחו את האחריות על טקס יום הזכרון לשואה בכפר ורדים.

כחלק מתכנית יישובית ללמידה משמעותית, הפועלת ביסודי ובחטיבת הביניים, החלנו בהטמעה של למידת חקר במודל שנקרא "דיאלוג יצירתי". מטרת התכנית לעודד חשיבה יצירתית, למידה ועבודה בצוות, הקניית מיומנויות פרזנטציה, וכישורים נוספים הדרושים לחיים במציאות הגלובלית של המאה ה-21. השנה התנסו כל תלמידי חטיבת הביניים בחקר אחד. אנו שואפים להרחיב את עבודות החקר למקצועות נוספים בשנה הבאה.

אנו מעודדים מצוינות בתחום המדעי טכנולוגי כמו גם בלימודי האומנות ומקצים לכך משאבים רבים. תלמידי הפיזיקה שלנו הם היחידים בארץ בעלי הרשאה לשימוש ברשת עולמית מתרחבת של 11 טלסקופים רובוטים גדולים הנמצאים ברחבי העולם, באמצעותם עורכים מדענים מכל רחבי העולם מחקרים אסטרו-פיזיקליים. לאורך השנה התלמידים שלחו דיווחים על המחקרים שהם עורכים באמצעות הטלסקופים. את המחקר הם סיכמו בעבודת גמר בהיקף של 5 יח"ל, שהם תוספת על יחידות הלימוד הרגילות בפיסיקה.

"המטרה המשותפת שלנו בביה"ס היא להבליט חוזקות ויכולות של תלמידים. מצוינות לימודית, כישורי ריקוד, משחק או אתלטיקה. תלמיד שמאמין בעצמו ומרגיש טוב יוכל להשיג הכל!  יש כאן נוער מדהים! קבוצה רחבה ומגוונת אשר יודעת  לתת מעצמה.ואי אפשר שלא להזכיר את המשפחות שתומכות ושותפות לכל התהליכים."


השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן