כיצד נחגוג את חג הישוב?


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
מערכת כפרניק

דיקמן: בכוחות מקומיים.

גזית: אמנים מבחוץ.

סקר: מה דעתכם?

כפרניק  גרינפלד וציפי דיקמן_2 כיצד נחגוג את חג הישוב?

ציפי דיקמן ומאיר גרינפלד (אופק): חג הישוב צריך להיות בכוחות יצירה מקומיים.

דבירה גזית: רוב הציבור מעדיף אמנים מבחוץ.

סיון יחיאלי: עיתוי החג, לאחר החופש, מגביל את ההתארגנות.

 

סקר: מה דעתכם?

 

בישיבת מליאת מועצת כפר ורדים שנערכה בתחלית השבוע, ולא ע"פ סדר היום, פנתה חברת המועצה ציפי דיקמן לראש המועצה סיון יחיאלי והציגה בפניו השגות על תכנית הישוב המתוכנן ליום שישי 19/9/15.

דיקמן גם העבירה בין חברי המועצה את המסמך הבא:

 

השגות סיעת אופק לתכנון ובצוע חג היישוב 2015

שוב חוזר הרעיון לחגוג את חג היישוב שלא באמצעים מקומיים וצנועים. חג היישוב הוא אירוע קהילתי מובהק שמעורבות כל מגזרי הקהילה חשובה ומשמעותית.

מצ"ב הצעה של וועדת תרבות לפעילות שאיננה מאפיינת דווקא את הכפר ודומה לכל אירוע בידורי בכל מקום אחר בארץ. האם זו המהות של חג יישוב?

יש ביישובנו כוחות מצוינים ברמה גבוהה כדי להפעיל חג שכזה. את הכסף (שאין  בקופה) להוצאות בידוריות יש לשמור לצרכים חשובים אחרים.

דוגמא מצוינת באה לידי ביטוי ביום השואה האחרון בו חברו כוחות מכל הגילאים ובעזרת עובדי המועצה נערך טקס מרגש הנוגע בכולם.

יש צורך בעבודת הכנה מוקדמת ובמאמצים לכלול כמה שיותר גופים-ואם אין את היכולת לעשות זאת, זה אינו מחויב מציאות שכל שנה נחגוג חג ישוב ובטח לא סתמי.

נחסוך את הכוחות המארגנים ואת הכסף לפעם בעשור.

סיעת אופק מתנגדת לתכנון כפי שנעשה כיום ולהוצאות שלא במקומן.

קריאה לתושבים להתנדב לחג היישוב תביא כישרונות משלנו עם גאווה קהילתית.

 

בברכה

ציפי דיקמן

סיעת אופק

**

להלן הצעת וועדת תרבות:  

 בבוקר, יום שישי 18.9.15, לתגבר את דוכני המכירה הקיימים במרכז המסחרי במוכרי יינות תושבי הכפר, ריבות וייצרני עוגות.  אם הנכם רוצים לעניין את תושבי הכפר (יצרני תוצרת מקומית).

ביום שישי 18.9.15  בין השעות: 17:30 – 19:30 להזמין לרחבת המרכז המסחרי, סביב שולחנות לערב שירה בציבור את עינת שרוף או לחילופין את ה"טיש הגדול".

למחרת , 19.9.15 מתקיים אירוע עפיפוניאדה.

 

בדיון קצר שהתפתח, תקפו דיקמן וגרינפלד את תכנית חג הישוב ואמרו כי בהזמנת אמנים מבחוץ אין כל ערך קהילתי, ויש לעשות זאת במסגרת כזאת או אחרת (קתדרה) ובתשלום למי שרוצה להשתתף.

יחיאלי וגזית (דבירה גזית, יו"ר ועדת התרבות) השיבו כי בחודש ספטמבר אין כל אפשרות לגייס את כוחות היצירה המקומית, המבוססים על בתי הספר, מרכז המוזיקה וכו' – הנמצאים בפגרת הקיץ.

יחיאלי עצמו אמר כי מעדיף אירועים עם כוחות מקומיים, אולם לא תמיד ניתן למצוא ולארגן את המשתתפים. לדברי גזית, הכפר השתנה וגדל, ורוב האוכלוסייה הצעירה מעדיפה לראות הופעה של אמן מבחוץ, על פני יצירה מקומית.

במהלך הדיון סוכם לקרוא לאירוע המתוכנן "ערב סוף הקיץ" ולא חג הישוב.

 

ראו סקר בכפרניק: האם חג הישוב בכפר ורדים צריך להיות מבוסס על יצירה מקומית או על אמנים מבחוץ?


0 תגובות

  1. גז דביר Reply

    כל מי שנגד סיון יחיאלי ודבירה גזית מוזמן לגור במעלות או תרשיחא
    סומך על היכולות הנדירות של ראש המועצה

  2. תושבת ותיקה Reply

    עצלנות או חוסר יכולת ארגונית
    הרצון להביא אומן מבחוץ לא נובע, לדעתי, מזלזול בכוחות המקומיים, אלא מחוסר יכולת ארגונית או עצלנות.
    הרבה יותר קל להוציא 20אלף או 50 אלף שקל מתוך הקופה הציבורית על אומן חיצוני, מאשר להשקיע מספר ימים ולילות בהפקת מופע מקומי. היו ימים שוועדת תרבות, בתמיכת ראש המועצה , ידעה להרים פרויקט מקומי.

  3. .... Reply

    אין צורך לעבור בקרוב כפר ורדים תסופח למעלות

    מי שמקורב למשרד הפנים יודע זאת

  4. איציק Reply

    כוחות מקומיים
    ציפי ומאיר צודקים במאה אחוז. יש בכפר כשרונות נפלאים של נגינה ושירה וצריך לתת להם ביטוי. מעבר להוצאה הכספית, הבאת אומנים לכפר לחג הישוב וגם ובעיקר לעצרות למיניהם משדרת אי אמון באומני הכפר.
    עושה רושם שיש פה רצון של המועצה להתהדר בהבאת איכות לכפר אך הם טועים בגדול.
    בכלל יש הזנחה של הכישרונות בכפר. למה למשל לא נבנתה איזו במה קטנה נניח בחורשה שאחרי בית ספר קשת וכול יום חמישי למשל ניתנה הבמה להופעה של לאיזה הרכב מוזיקלי, ריקודי, משחקי או סטנדאפיסטי?
    קצת מחשבה לא תזיק

  5. שמוליק ג. Reply

    רעיון מעולה. שווה מחשבה.
    רעיון מעולה. שווה מחשבה.

  6. עמית ארז Reply

    כוחות פנימיים עדיף
    מלבד זה שזה זול יותר, זה גם יותר מכוון לנושא הקהילה.הנה קטע מאד סלקטיבי מהגדרת המונח קהילה בוויקי “קבוצה של בני אדם בעלי עניינים משותפים (אינטרסים או דעות), הפריה הדדית והרגשת שותפות”. מה יש להוסיף כאן? ברור לגמרי שהופעת אמנים מקומיים תחזק את האלמנט של הפריה הדדית ותחושת שותפות, שלא לדבר על עניינים משותפים. מי שרוצה לראות את ענת שרוף יתכבד וירכוש כרטיס וילך לאיפה שהיא מופיעה.

    יחד עם זאת אני מצטרף לגרציאני. אם סר פול מקרטני ירצה להצטרף לקהילה שלנו ובתור פתיחה יתעקש להופיע בחג הישוב, מי אנחנו שנגיד לא? כמובן שגם לענת שרוף לא נסרב.

  7. אילנה Reply

    הסקר של כפרניק מצביע על רוב ליצירה מקומית.
    מדוע נתון זה לא מופיע בכתבה?

  8. קפטשה Reply

    יכולות נדירות
    לראש המועצה יש באמת יכולות נדירות. כל כך נדירות, שלא רואים אותן.

  9. מהראשונים Reply

    כוחות מקומיים
    לידיעת ראש המועצה: ב – 10 -15 השנים הראשונות, כול אבל כול ההופעות במסיבות פורים הנפלאות שהיו כאן, בחגי הישוב שהיו ממש חגי ישוב ובכול עצרות הזיכרון הופיעו רק תושבים מהכפר. גם אם לא תמיד זה היה שיא הכישרון זה היה נפלא כי זה היה שלנו. כי הכרנו את המופיעים וכי נתנו להם במה.

  10. לא קשה לנחש Reply

    קצת התחשבות באמנים מקומיים
    אני מוזיקאי מיקצועי. הופעתי בכמה טקסי יום הזכרון והשואה בכפר. לא עלה בדעתי לבקש תשלום עבור נגינה באירועים אלה.
    אני יכול להעיד שחייו של מוזיקאי מקצועי בפריפריה אינם קלים. הוצאות הנסיעה להופעות במרכז הארץ + זמן הנסיעה גורמים לחוסר כדאיות כלכלית.
    אני אמנם לא מוכר כמו עינת שרוף או “הטיש הגדול” אבל נגנתי לצידם של אמנים לא פחות מוכרים ומכובדים בבמות בארץ ובחו”ל.
    ולכן…..כאשר נודע לי מה היתה עלות הופעתה של קרן פלס ממש רתחתי. המועצה שלי לא יכולה לפרגן לאמנים מקומיים? היא הרי מפרגנת לי העלאת ארנונה בכל הזדמנות אפשרית…אז לא יזיק אם תחזיר לי משהו או לכל אמן אחר מהכפר.אני מבטיח שבהשוואה לקרן פלס מה שאני יכול לספק הוא בחזקת מציאה כספית- אני גם מוכן לעבוד עבור פטור מארנונה לכמה חודשים-לא משהו שיכאב למועצה יותר מדי.
    אם המועצה בכל זאת תחליט להזמין אמן מחוץ לכפר- בכלל לא בטוח שאתנדב בעתיד לנגן בטכסים ציבוריים בכפר.תמורת תשלום מלא בהחלט יש על מה לדבר.כנראה שזאת הדרך שלנו בכפר.

  11. אורח Reply

    מתי תבינו שאין פה קהילה?
    יש בתים פרטיים, יש ארנונה גבוהה, אין קהילה

  12. מעונה או חוסן Reply

    קראתי את הפוסט העצוב של מספר 10.סיוון תראה מנהיגות.
    ראש מועצת כפר ורדים לא מפרגן לתושביו האמנים בתחומים השונים.
    מוזיקה וקרמיקה.
    כל מי שחושב אחרת מוזמן ע”י אנשים עלומי שם לעזוב את כפר ורדים.
    אני באמת שוקל לעבור לגור בחוסן או במעונה.
    סיוון תראה מנהיגות.
    למה להתעלל באמני הכפר?

  13. וינטר Reply

    כואב ומרגיז
    לאיזה מצב הגענו בכפר שאומן מקומי כותב מכאב ומתחנן.לא יעזרו כל הסקרים על מה שחושב הציבור.הסיפור עם יריד הקרמיקה בכפר שנדחה גם מרגיז את האומנים .לשנות את השם של חג היישוב לחג של סוף הקיץ וכל מיני תירוצים זה לא עובד.האם לא שומעים במועצה ? האם יכול להיות שראש המועצה מפחד ולא רוצה לעשות גלים במועצה עצמה ? האומנים שבאו מבחוץ הם בסך הכל בסדר.יש מספיק חגים וימים שאפשר להזמין אומנים מבחוץ.
    וגם לשמוע את האומנים מהכפר.

  14. טוביה ארז Reply

    למה מה
    השאלה היא לא איך לחגוג את חג הישוב אלא למה מאיר גרינפילד לובש מעיל רוח באמצע הקיץ

  15. בושה מצד חבר מועצה Reply

    טוביה חבר המועצה מ”הירוקים”
    הנושא של אי מתן פרנסה לתושבי כפר ורדים ביוזמת מועצת כפר ורדים וה יותר מידי רציני מכדי שתעשה ממנו סחוק.

  16. ירוק מבושה Reply

    טוביה ארס מהירוקים היצלחת להפוך אותי ל”ירוק” מבושה
    מוזיקאים בכפר אין להם פרנסה ואתה עושה צחוק?

  17. פתור את הבעיה המתמטית הפשוטה הזו. לדוגמה, עבור 1+3, הקש 4. Reply

    למס 15 יושב ראש הירוקים הוא יואב ניצב ולא טוביה ארז
    את הכעס על הירוקים יש להפנות לניצב ולא לטוביה.

  18. טוביה ארז Reply

    חג ישוב מסוג אחר
    אני שמח שמצלחתי לזעזע כמה אנשים על ידי כך שהפניתי את תשומת הלב הציבורית להתעסקות בחלק הטפל של יום הישוב. שהרי העיקר ביום כזה זה לא לזרוק סוכריות של בידור לתושבים אלא להראות פעילות והישגים. מה עם טקס חלוקת מלגות לסטודנטים, מה עם ערב תודה וחלוקת תעודות הוקרה למתנדבים , מה עם בחירת עובד המועצה המצטיין בשרות לתושב , מה עם תערוכה מיוחדת של אומני הכפר.
    כל אחד מהאירועים האלו מלווה ע”י נגן / זמר מקומי . כל אחד מוזמן להציג רעיון. ולאלו שהמילה “ירוק” היא מילת גנאי , בשבילי היא מחמאה.
    טוביה ארז

  19. מגדל ירקות בגינתו Reply

    טוביה החולב ופרסים
    טוביה, אתה מתכוון שיתנו לך פרס בחג הישוב על ההצלחה להוציא תקציב מועצה ושטח ציבורי עבור 30 משפחות?

  20. גרה על ההר Reply

    רעיונות -יופי
    יש לך רעיונות טובים טוביה.למי העברת אותם ?עם מי דיברת כדי שהרעיונות שלך יתקבלו? או לפחות ישמעו .

  21. תושבון קטן Reply

    מוכן לשלם

    מוכל לשלם לחברת המועצה דבירה גזית

    עבור קורס קריאה מהירה.

    קורס בהבנת הניקרא.

    קורס בהבנת רחשי ציבור
    קראו בעיון את הבקשה של ציפי ומאיר ואת כל התגובות.

    דברה לא רואה שיש רוב מוחץ להפעלת החג ע”י אומנים מקומיים.
    עד היכן הגיעו חלק מחברי המוצה בחוסר הקשבה לציבור
    הגיע הזמן למצוא את הדרך להחליפם אין לנו כוח לחכות עוד 3 שנים

השארת תגובה

[bws_google_captcha]
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן