ד”ר רחל גץ סלומון, תושבת מעלות-תרשיחא וראש המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה, זכתה לאחרונה בפרסם ברנר לספר ביכורים על ספרה “ללכת למקום אחר” (הוצאת עם עובד).
(“מגלה החולשות” של ישי שריד בהוצאת עם עובד זכה גם הוא בפרס ברנר.)
מתוך הביקורת: “ללכת למקום אחר” כתוב בקול בשל ובוגר. ובלי כל היסוסים מצליחה רחל לספר כבר בספר ראשון על כברת חיים שלא הרבו לעסוק בה, ולהקים אותה כאן על כל מורכבותה ומטעניה, לעיני הקורא. הסיפורים בספר הביכורים של גץ סלומון מתבססים על אירועים היסטוריים, ועל מקצת עדויות שנאספו מיהודי תוניסיה שחיו באותן שנים תחת הכיבוש הגרמני, וכן על שברי סיפורים ששמעה מבני משפחתה.
רחל: “כילדה וכנערה, קראתי כל ספר אפשרי על שואת העם שלי. למדתי היסטוריה במשך 12 שנים, ומעולם לא ידעתי על האפשרות הבלתי נתפסת שחלק ממשפחתי עבר את השואה בצפון אפריקה. עובדה זו כואבת לי מאוד”.
ד”ר גץ סלומון ילידת ירושלים (1981). גדלה מגיל תשע במעלות-תרשיחא, ובה היא חיה גם כיום. נשואה לאלחי ואמא לשלושה: הבכור משרת בימים אלה כלוחם בחטיבת כפיר, השני שחקן כדורסל בליגת העל בהפועל נהריה, והקטנה, בת ה-13, לומדת במעלות.
בנוסף להיותה סופרת בתחילת דרכה, ד”ר גץ סלומון היא מעצבת אופנה בהכשרתה, בוגרת המחלקה לצורפות ואופנה של בצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. לד”ר גץ סלומון תואר שני בהצטיינות יתרה בלימודי תרבות מהאוניברסיטה הפתוחה. הדוקטורט שלה, במסלול לעיצוב שבפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, עוסק בקשר שבין אופנה לזהות.
כן היא מנחת פודקאסט האופנה “מתלבשות על זה”, העוסק בהקשרים הרבים והמגוונים בהם אופנה אחוזה כמו: מגדר, פוליטיקה, פסיכולוגיה, היסטוריה וחברה. לפודקאסט יש כ-60 פרקים זמינים להאזנה בכל הפלטפורמות (יוטיוב, ספוטיפיי וכו). כן מבקרת וכותבת במוספי גלריה וספרים של עיתון הארץ, ובעלת פינה קבועה בתוכנית “סוכן תרבות” בהגשת קובי מידן, כאן 11. משמשת גם כחברת הוועד המנהל של מוזיאון בית לוחמי הגטאות
**
בשבועות האחרונים, לאחר פרוץ המלחמה, התגייס החוג לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה למבצע ענק של תפירת פאוצ’ים, חגורות ואביזרי לחימה לחיילי צה”ל.
עשרות סטודנטיות וסטודנטים מהחוג (בקרוב חלק מבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה), עושים ימים כלילות בתפירת אביזרי הטקסטיל עבור החיילים, בהנחיית ד”ר גץ-סלומון, ואנשי הסגל הבכירים.
ד”ר גץ-סלומון: “החוג לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה התגייס כולו – מרצים/ות, סטודנטים/יות, בוגרים/ות ואנשי צוות, לייצור אביזרי לחימה טקסטיליים עבור לוחמי ישראל הגיבורים. מבחינתנו זהו המעשה שאנחנו יכולים ויודעים לעשות בשעה קשה זו. אנו רואים את החברה הישראלית במיטבה ואני גאה מאד בכל מי שנרתם למבצע חשוב זה, ומתרגשת גם כראש מחלקה אך גם כאזרחית מדינת ישראל”.
(צילומים מתוך הפייסבוק)
השארת תגובה