פסטיבל “באגליל – שכנים” נפתח במעלות תרשיחא

אלמוגרביה ושולי רנד נתנו בראש ולא שכחו את החטופים בעזה * מוטי בן דוד: חגיגה המחברת בין כל חלקי העיר והאזור * האירועים עד ה-16 באוגוסט


 

היכל שלמה לתרבות ואומנויות הבמה היה אמש (10/8/25) מלא עד אפס מקום בערב הפתיחה של פסטיבל “באגליל – שכנים”, עם הופעה מרגשת של שולי רנד בליווי תזמורת אלמוגרביה, התזמורת האנדלוסית מעלות תרשיחא, בניצוחו של אוריין שוקרון.

 

כפרניק 1754898590052-scaled פסטיבל "באגליל – שכנים" נפתח במעלות תרשיחא
שולי רנד ואוריין שוקרון בפתיחת פסטיבל באגליל-שכנים במעלות תרשיחא

 

כפרניק f16fbad8-e05f-4067-873a-32db60553aa1-scaled פסטיבל "באגליל – שכנים" נפתח במעלות תרשיחא

 

רנד ושוקרון הזכירו את החטופים בעזה ואף הקדישו להם קטעי שירה ונגינה, בתפילה ובתקווה שישובו, כולם, במהרה.

קטע מיוחד בשם “אור” שהלחין נגן הקלרניט איתמר בלומנטל, זכה לתשואות מיוחדות; כמו גם שיר שהקדיש וביצע שוקרון לאשתו הטריה (מזל טוב!).

 

כפרניק 1754898590045-scaled פסטיבל "באגליל – שכנים" נפתח במעלות תרשיחא
הכליזמרים ברחבת היכל שלמה במעלות תרשיחא

 

כפרניק 1754898590064-scaled פסטיבל "באגליל – שכנים" נפתח במעלות תרשיחא
אירינה קלפין בהופעה במתנ”ס גרס במעלות

 

עוד קודם לכן נהנו המבקרים ברחבת ההיכל מיריד אמנים, מהצגה לכל המשפחה וממופע שמח במיוחד של תזמורת הכליזמר הישראלית, כולם בכניסה חופשית לקהל הרחב. במתנ”ס גרס נערכה הופעה של אירינה קלפין.

 



 

ראש העיר, מוטי בן דוד: “קשה לדמיין פתיחה מרגשת יותר לפסטיבל מאשר בערב כזה, ממש יום אחרי ט”ו באב – חג האהבה, האחדות והחיבור. יש לנו יותר מ־40 אירועים שונים, שבוע אחד שכולו חגיגה אמיתית שמחברת בין כל חלקי העיר והאזור, ופתוחה לכולם. אנחנו כאן כדי לבנות עתיד טוב יותר לעיר – דרך התרבות, דרך המוזיקה, ודרך הקשר בין אנשים.”

 

כפרניק 1754898590058-scaled פסטיבל "באגליל – שכנים" נפתח במעלות תרשיחא
מוטי בן דוד: בונים עתיד טוב למעלות תרשיחא דרך התרבות והמוזיקה

 

היום (ב’) יתקיים הערב הראשון של החגיגה הגדולה באגם מונפורט, עם הופעה של הפרויקט של רביבו ולאחריהם עדן בן זקן, לצד מתחמי פעילות לילדים ולנוער, מופעי קרקס ותיאטרון לכל המשפחה. הכניסה חופשית. מחר (ג’) תימשך החגיגה באגם עם מתחמי ילדים ונוער, הצגות והופעה של איתי לוי ומסיבת ענק עם DJ סקאזי, גם היא בכניסה חופשית.

 

 

 

עוד במהלך השבוע יתקיימו עשרות אירועים מיוחדים ברחבי העיר: “קונצרטיול” בתרשיחא עם תזמורת הקאמרטה ירושלים, ערב “שכנים שרים יחד” המפגיש חבורות זמר ומקהלות יהודיות וערביות, תערוכת וידאו-ארט “טבע האדם” המציגה סיפורי חיים של תושבים מקומיים, מופעי רחוב בסמטאות תרשיחא, קבלת שבת, קונצרט מול נוף נחל כזיב, הצגות, סדנאות אמנות, פרויקט “הבתים הפתוחים” ועוד שלל פעילויות רבות ומגוונות לכל הגילאים.

פסטיבל “באגליל – שכנים” יימשך עד 16 באוגוסט.

לחצו פרטים נוספים

 




השארת תגובה

[bws_google_captcha]
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן