לפני מספר ימים התקיימה בגלריית הספרייה, פתיחת התערוכה “סיפור מסגרת”, במלאות 35 שנים להקמת ספריית כפר ורדים ע”ש מיכל נוי ז”ל.

הטקס המכובד והמרגש נערך בנוכחות בני משפחתה ותושבי כפר ורדים. ראש המועצה אייל שמואלי ומנהלת הספרייה נטע סט-אבלס הסירו את הלוט מעל השלט ותמונתה של מיכל בכניסה הראשית לספריה.

עידו נוי, בנה של מיכל ז”ל, ריגש בסיפור זיכרונותיו כילד שנכח באירוע פתיחת הספרייה. וליאת בלכר, מנהלת המרכז הקהילתי לשעבר, העלתה זיכרונות מימיה כתלמידתה של מיכל ז”ל בבית הספר התיכון בעכו. האירוע לווה בשירתה המופלאה של אפרת פלדמן, ונגינת הוויולה של יאיר בוקסבאום.

מיכל נוי לבית שרון, מראשוני המתיישבים בכפר ורדים, נפטרה בספטמבר 1986. ברוח אהבתה לחינוך והוראה, החליט ועד האגודה של כפר ורדים בשיתוף עם המשפחה, לקרוא לספריה על שמה. בטקס פתיחת הספרייה, בפברואר 1987, אמר אביה: “אני רוצה שידעו שהספרייה ע”ש מיכל נוי היא ספרייה על שם אישה שלמדה ולימדה. אישה שאהבה אדם…”.
למיכל ולחיים נוי נולדו ארבעה ילדים, ששלושה מהם בוגרי בצלאל ועוסקים באמנות ובעיצוב.
מדברי האוצרת, נגה מגדל: “בחרנו להציג בתערוכה, באופן ויזואלי, את סיפור חייה הקצר של מיכל נוי לבית שרון, ולקשור אותו לסיפור הקמתה של הספרייה בכפר ורדים. התערוכה מביאה יצירה רב דורית, ומציגה את עבודותיהם של הוריה של מיכל – גדעון ודינה שרון ז”ל ושל ילדיה – איתי, עידו והילי נוי. מיכל נוי לבית שרון, שראתה בחינוך והוראה את ייעודה בחיים, גדלה בבית אמנותי, אך לא זכתה לראות את ילדיה בוגרים ומשלבים הוראה, אסתטיקה, עיצוב ואמנות בחייהם”.


איתי נוי – מעצב שעונים, בוגר המחלקה לצורפות בבצלאל, ובוגר תואר שני לעיצוב תעשייתי באקדמיה לעיצוב באיינדהובן, הולנד. את שעוניו הוא מעצב בסטודיו שלו הנמצא ביפו העתיקה, הוא מלמד בבצלאל ומשתתף בתערוכות רבות בארץ ובעולם. מצד סבתו דינה, איתי הוא נצר למשפחה של שענים שחיו בעיר הלברשטדט, בגרמניה.
עידו נוי – בוגר המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, בעל תואר ד”ר מהחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית בירושלים, אוצר והיסטוריון המתמחה באמנות יהודית. עידו חבר למרכז לאמנות יהודית באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2012, במסגרתו הקים וניהל את פרויקט ״אסכולת בצלאל״, שהתמקד בתיעוד של תשמישי קדושה ותשמישי מצווה שהופקו בבצלאל. בשנת 2019 מונה לסמנכ״ל ואוצר ראשי של הביאנלה של ירושלים לאמנות יהודית עכשווית.
הילי נוי – מאיירת, אנימטורית ומעצבת, בוגרת המחלקה לאומנויות המסך בבצלאל. הילי מציגה בתערוכות עיצוב ואמנות בארץ ובעולם. יצירותיה הייחודיות נעות בין שילוב עבודות איור לבין טכניקות דפוס מסורתיות שהיא מבצעת בעצמה בסטודיו שבביתה.
אוצרת התערוכה: נוגה מגדל
שותפות: הגר שבתאי ונורית שניר.
הנכם מוזמנים לבקר בשעות הפתיחה של הספרייה לפי תקנות הקורונה המתפרסמות באתר הספרייה.
השארת תגובה