שלושה, מבין עשרות מילואימניקים עובדי מחוז חיפה וגליל מערבי, משלבים את השירות הצבאי והאזרחי:
טומי אלון, רוקח קליני בבית מרקחת נהריה יוספטל ומנחה סדנאות לגמילה מעישון. בן 55, נשוי + 3 ומתגורר בנהריה
רב סרן מיל. טומי אלון נמצא במילואים בצפון מהשבת השחורה, בתפקיד אחראי כ”א וציוד רפואי: אחריות על תרופות, ציוד לטיפול ראשוני בפצועים ולתחזוקה והחלפה במידת הצורך.
ביחידה הרפואית בה משרת מטפלים בפצועים בשלב ראשוני ולרשותם שמונה אמבולנסים המוקפצים בעת הצורך. במשפחה של טומי, כמו במשפחות רבות אחרות הוא אינו היחיד שגויס למילואים: גם החתן שלו והבן זוג של בת נוספת גויסו.
כשטומי אלון חוזר הביתה בסוף השבוע ובהפוגות הוא הולך לעבוד בבית המרקחת בנהריה: “חשוב לי להמשיך לתת שרות בבית המרקחת, כשאתה עובד בארגון בריאות אתה עובדי חיוני בשגרה ובחרום.
“בשטח מרגישים כי ישנה ערבות הדדית גדולה, אנשים תורמים אוכל, ציוד רפואי מתקדם, הגיעו אומנים להופיע ולהעלות את המורל, זה מרגש לראות את זה.
“בזמן הפנוי בין בין המשימות אני מנצל את ההזדמנות ומעביר לחיילים סדנאות לגמילה מעישון ולאורח חיים בריא”.
שי מיינר, מנהל מחלקת אחזקה בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי, בן 39, נשוי + 3 (בני 6, 9 ו-12). בניהולו 20 עובדים הנותנים מענה לתקלות אחזקה במתקני המחוז, אחראים על שיפור נראות של המרפאות ומכינים אותן לשעת חירום.
רב סרן מיל. מיינר גויס למילואים בשבת השחורה לגבול הצפון, כמ”פ מפקדה של אוגדת מילואים (בשרות הסדיר שרת בחיל השריון). הפלוגה שלו מורכבת ממתנדבים לשירות מילואים מעל גיל 45, ותפקידם לתת מעטפת לוגיסטית לכוחות המתמרנים בצפון.
שי מינר: “הצוות אחראי על מגוון משימות לוגיסטיות, ביניהן, סידור מקומות לינה והתמקמות בשטח ושינוע ציוד ליחידות הקדמיות. המתנדבים שבחרו להגיע לכאן הגיעו עם הרבה רוח התנדבות ומוטיבציה לעשייה. מדובר באנשים שעזבו מקום עבודה, משפחות כדי להתנדב ולתרום.
“לא פשוט לשלב בין העבודה למילואים, אני חוזר כל שבת שנייה ומשתדל להיות זמין 24 שעות כדי לתת מענה לעובדים בכללית.”
ד”ר ליאור בן צבי, אורתופד כף רגל וקרסול במרכז רפואי זבולון של כללית ואורתופד בכיר בבית חולים כרמל מקבוצת כללית.
סרן מיל. ד”ר בן צבי בן 40 ומתגורר בחיפה. בשבת השחורה היה בביתו כשקיבל צו 8 ומיד התייצב למילואים. הוא רופא קרבי במילואים בחטיבה 261 הפועלת בצפון רצועת עזה ויחד עם פלוגת הרפואה מעניק טיפול רפואי ללוחמים הפצועים וביצוע פינוי משדה הקרב.
ד”ר בן צבי: “חשוב לנו שהלוחמים ידעו שאנחנו איתם כל הזמן ומוכנים לטפל בהם בכל מצב. מטבע הדברים, זירת הפעילות שלנו תחת איום וחשש תמידי, אך אני רואה בכך זכות ושליחות וגם החיילים רואים זאת כך. למשל, היה לנו מקרה של קצין שנפגע מרסיס שלא שאל על חומרת הפציעה שלו אלא רק מתי הוא יוכל לחזור להילחם עם חייליו.”
השארת תגובה