לקראת סיום / תחילת השנה האזרחית, פרסם אייל שמואלי, ראש המועצה המקומית כפר ורדים, עדכון מפורט בנוגע לסטטוס הטבות המס לתושבי כפר ורדים. יש לציין כי המחצית השניה של 2021, היא התקופה הראשונה בה לא קיבלו תושבי הכפר הטבות מס, וכולנו תקווה כי העיוות יתוקן במהרה.

בפתח דבריו מציין שמואלי כי עניין זה הוא מהחשובים ביותר הנמצאים על סדר היום, וכי המועצה משקיעה בנושא מאמץ מיוחד, כולל תקציב ייעודי ושכירת שירותיו של עו”ד ד”ר מתן גוטמן לטיפול בהטבות המס.
לאחר הארכת הוראת השעה פעמיים להמשך ההטבות, בין היתר בשל חוסר היציבות השלטונית בשנים האחרונות, נדרש פתרון קבע לתיקון העיוות בחוק משנת 2015 – כאשר כפר ורדים היתה הרשות היחידה (!) בארץ שתושביה הפסיקו לקבל את ההטבות. העיוות נוצר בעיקר בשל שני פרמטרים: המרחק של כפר ורדים מהגבול עומד על קצת יותר מ-9 ק”מ, והרשות באשכול סוציואקונמי 9. במטרה לתקן את העיוות, פועלת המועצה בשני מישורים:
שינוי גבולות היישוב
המועצות הקודמת והנוכחית, בשותפות עיריית מעלות-תרשיחא, החליטו לפנות בבקשה לשינוי הגבול המוניציפלי בין הרשויות, כך שהגבול המוניציפאלי של כפר ורדים יהיה פחות מ-9 ק”מ מהגבול. באותה הזדמנות בקשו הרשויות השכנות לערוך גם החלפת שטחים באזור התעסוקה המשותף על שם אריאל שרון (צפונית לשלב ג’ וסמוך לכביש 883 לעין יעקב). החלפת שטחים זו נועדה לכך שכל המתחם יהיה בשטח מעלות-תרשיחא, וכך היזמים יוכלו ליהנות מתקציבי פיתוח והקלות – כאשר ההכנסה מהארנונה תתחלק 50-50).
הוועדה הגאוגרפית שדנה בבקשה המליצה פה אחד בשנת 2019 לשר הפנים לתקן את הגבול המוניציפלי כפי שביקשו הרשויות. המלצתה של הוועדה הגיאוגרפית הועברה למנכ”ל משרד הפנים הקודם, שהתייעץ עם גורמי משרדו ומסר למועצה שקיימים “קשיים” בשינוי הגבולות המבוקש, וזאת נוכח התנגדות של מספר גורמים בממשלה. מנכ”ל משרד הפנים החזיר את הדיון לוועדה הגאוגרפית לדון ב”קשיים”. בחודשים האחרונים התקיימו דיונים חוזרים בוועדה הגיאוגרפית, והמועצה הציגה חוות דעת מקצועיות, כלכליות ומשפטיות מעמיקות בנושא שינוי הגבולות.
שמואלי מדווח כי לפני מספר שבועות, הוציאה הוועדה הגיאוגרפית דו”ח מעודכן המקבל את כל טיעוני המועצה, והומלץ פעם נוספת לשרת הפנים, פה-אחד, לאשר את תיקון הגבולות המוניציפאליים כפי שביקשה המועצה. כעת, המלצת הוועדה מונחת להחלטה סופית של שרת הפנים.
יש לציין כי בדו”ח המפורט של העודה הגיאוגרפית, יש גם “עז” הנוגעת לחלוקת ההכנסות העתידיות מאזור התעסוקה המשותף: 60% מעלות-תרשיחא ו-40% לכפר ורדים.
בעתיד, כאשר במעלות-תרשיחא יהיו 35,000 תושבים (כיום כ-22,000 ) תשתנה החלוקה ל-70% למעלות-תרשיחא (30% כפר ורדים).
בהסכם המקורי בין הרשויות סוכם על חולקה 50-50.
לדברי שמואלי, המועצה פועלת במרץ על-מנת להשלים את התהליך בזמן הקרוב ביותר, וככל ושרת הפנים תקבל את המלצת הוועדה הגיאוגרפית, יהיה תהליך תכנוני נוסף לשם קבלת הזכאות להטבות המס לפי החוק.
במקביל, פועלת המועצה לשינוי העיוות בחוק:
בהתאם לכך הועלתה הצעת חוק ע”י חברי הכנסת מיכל שיר סגמן, מאיר יצחק-הלוי, צבי האוזר ויעל רון בן משה לתיקון פקודת מס הכנסה לדיון בכנסת, והיא מצויה בתהליך של קידומה בפני ועדת השרים לחקיקה ושאר גורמי המקצוע בממשלה. התיקון בהצעת החוק הוא שינוי הגדרת הזכאות כך שלא תהיה הפליה לרשויות באשכול סוציואקונומי גבוה.
שמואלי גם מזמין את התושבים לעדכון בזום שיערך ב-16/1/22 בשעה 20:00
קישור לזום יועבר לתושבים לקראת האירוע:
7 תגובות
השארת תגובה
תודות ל:
סיון יחיאלי – מיצב את כפר ורדים כישוב קו עימות צמוד גדר.
מסירת שלב ג ופארק התעשייה למעלות תרשיחא.
אורנה שמחון – מחוז צפון- כפר ורדים חינוך מוטה עתיד חברתית וקיימות סביבתית.
חבר המועצה עופר כהן – הכנסת הפרויקט הסופר חשוב והיחידי בארץ פרויקט חברתי SBL בעלות 300 אשח עח משלם המיסים.
ראשי רשויות האיזור – שנותנים אימון בחינוך כפר ורדים ושולחים את ילדי הישובים להתחנך חינם בכפר.
ועד הורי תפן – מיישובי משגב והסביבה על עידוד המועצה להמשיך ולהשקיע בתפן על חשבון מוסדות החינוך של הכפר בשעה שהרשויות שמהם מגיעים הילדים לא משקיעות שקל.
לאימאם מתרשיחא – רמאדן כרים.
לתושבי תרשיחא שרכשו מגרשים בשלב ג – ברוכים הבאים.
למתווכי הנדל”ן – שמעלים את מחירי הדיור.
לקאנטרי כפר ורדים – על ההירתמות באיחוד וגיבוש הקהילה.
לצוות המנהלים ועובדי המועצה.
ולכל התושבים שיודעים מהי קהילה מכילה מוכלת ומוגנת.
לישון בי-ם עד שיהיו הטבות זה מה יש לעשות?
אין מה לחזור משם ללא הטבות.
צריך לדעתי להתחיל לחשוב על היום שאחרי העלמן של הטבות המס. הקמת חברה כלכלית לכפר ורדים, הוצאת הרכבים ממרכזי השכונות שיביא להעלמתן של אוכלוסיות חלשות ועוינות. שיפור הקהילתיות – ומעבר לעצמאות כלכלית ואנרגטית. כפר שמייצר לעצמו את החשמל, אוגר לעצמו את המים – ומסוגל לקיים עצמו כלכלית ללא תמיכת חוץ.
אין הצדקה שלשכונה בעיר תהיה מועצה עצמאית.
רק פירוק ואיחוד רשויות ישמור על הטבת מס ויקטין את תשלום הארנונה הגבוהה בארץ.
אייל,
איזו תמונה מלאה זחיחות ויהירות על שלוש שנים של אפס תפוקה ואפס ביצועיים.
וגם כל חברי המועצה חדלי האישיים בקדנציה מליאת רפיסות והתבטלות.
וניפרד ברוח הכפר החדשה “א-סלאם עליכום ורחמת אללה”.
את הזחיחות הוא למד בחפיפה עם סיון
אופיו של הכפר ,תחנת מעבר ומאוד חבל.
אם לא ידאגו היטב לאוכלוסיה.
חוגים לבני נוער -מחיר הגון
ארנונה-מחיר מופקע.
דאגה למתבגרים ולחיילים משוחררים.
הטבות מס.
כל הנל בעלויות דומות לשכנינו.
אחרת ימשיך להתחזק באוכלוסיה מעורבת ונטישת משפחות בכל חופשת קיץ.
כשמשפחה חדשה מגלה את המציאות דואגים לעזוב בהקדם האפשרי ומאוד חבל.