השבוע נערך בוועדה המקומית לתכנון ולבניה מעלה הגליל (מעונה) טקס חילופי היו”ר, כאשר שלמה בוחבוט נכנס לתפקידו במקומו של אבי אגניהו (עובד משרד הפנים: מנהל אגף בכיר לביקורת ברשויות המקומיות הממונה על החשבונות) שכיהן בתפקיד שנה פלוס.

ראשי הרשויות החברים בוועדה – גבי נעמן שלומי, מודי סעד ינוח-ג’ת, שמעון גואטה מעלה יוסף, יאסר גדבן כסרא-סמיע ואייל שמואלי כפר ורדים (איננו חבר בועדה) – הודו לאגניהו על ביצוע תפקידו והדגישו את החשיבות של פקידים בכירים מ”ירושלים” היוצאים לשטח.
שמואלי: “אני מקווה שעכשיו אבי יהיה השגריר שלנו בירושלים”.
אגניהו עצמו הודה לחברי הועדה וציין את הקשרים הטובים שהיו לו עם ראשי הרשויות ועובדי הועדה.
חברי הועדה גם ברכו את בוחבוט לרגל כניסתו לתפקיד וציינו שזהו מינוי מצוין שיכול לקדם מאוד את עבודת הועדה והאזור.
גדבאן וגואטה הדגישו את הצורך בקידום היתרים במהירות ושמואלי ציין כי הועדה היא “יחידה עסקית” היכולה לספק “הון חוזר” (היתרים מהירים) לרשויות.
טוביה ארז, חבר הועדה מטעם כפר ורדים, הדגיש את הצורך בקידום תכניות לבניה ירוקה, ובוחבוט השיב כי זהו נושא חשוב וישקול לערוך כנס או יום עיון בנושא.
בוחבוט אמר כי ביקש להיות יו”ר הועדה במטרה להמשיך בפעילות ציבורית לפיתוח הגליל המערבי. הוא ציין כי יש לו ניסיון רב וניתן למצוא פתרונות גם לבעיות סבוכות ולקשיים בירוקרטיים, כאשר הועדה תיתן שירות מיטבי לתושבים, כולל הוספת עוד יום לקבלת קהל, שעות מענה טלפוני ושיפור אתר הועדה לפעילות מקוונת. הוא הוסיף כי המטרות המרכזיות ששם לעצמו הן לקדם היתרי בניה במהירות (בדגש על מבני ציבור ותעסוקה) ולהקפיד על פיקוח ואכיפה. כן אמר כי ידרוש מהעובדים תפוקה גבוהה ומתן שירות איכותי.
הנושא הראשון שנדון בועדה היה בעניינה של שפרה בן דוד ממושב מעונה. לפני הדיון אמר בוחבוט כי הוא מכיר את בן דוד שנים ובשל ניגוד עניינים לא ידון בנושא ויצא מהחדר. מספר חברים צחקו שלבוחבוט כל-כך הרבה חברים ומכרים באזור, שייתכן ויאלץ להיעדר מדיונים רבים…
**
ואכן, עיריית מעלות-תרשיחא (שאיננה חברה בועדה) הגישה לאחרונה עתירה לבג”ץ כנגד מינויו של בוחבוט ליו”ר הועדה המקומית לתכנון ובניה אשר בתחום שיפוטה נמצאות הרשויות הבאות: כפר ורדים, שלומי, ינוח-ג’ת, מעלה יוסף, מגדל תפן וכסרא-סמיע.

בעתירה, המשתרעת על-פני 26 עמודים, מצוינים מספר ניגודי עניינים, לכאורה, בהם מצוי בוחבוט: עסקים רבים של בני משפחתו באזור כולל הבעלות של בתו (חגית בוחבוט) בקאנטרי כפר ורדים; סכסוך משפטי הנוגע לחתנו, עופר בורנשטיין, שניהל את פארק קורן שנים רבות; היותו יועץ לאשכול רשויות גליל מערבי; מחלוקות עבר הנוגעות לאגם המונפורט, ולפארק קורן הנמצאים בבעלות משותפת של עיריית מעלות-תרשיחא ומ.א. מעלה יוסף; החווה החקלאית (גינתיא) הנמצאת לכאורה על שטחי מעלה יוסף; שותפות של היזם רמו בן שושן (לו נכסים ועסקים רבים באזור) עם בנו של בוחבוט בחברת “אמירים” – ועוד.
יש לציין כי העתירה איננה מטילה כל דופי בבניו של בוחבוט או בן שושן! (ואף מציינת זאת באופן מפורש) – אלא מעלה את החשש לניגוד עניינים.
בנוסף לניגוד העניינים, מעלה העתירה עוד נימוקים רבים הנוגעים לאופן המינוי, לכישוריו וגילו של בוחבוט ולזיקותיו הפוליטיות.
בוחבוט לא מסר תגובה לעתירה.
תגובה אחת
השארת תגובה
הזדמנות גדולה להשלמת המהלך של סיון למסירת שלב ג ופארק התעשייה היחידי של הכפר למעלות