ת–נילי קרקר


נילי אלדר: תני לי קרקר
חגית פרידלנדר

כשחגית פגשה את נילי. סיפור על קרקרים ותאנים

כפרניק _של תמונה 005 ת–נילי קרקר

 

אתם מכירים את זה שהדרך למקום מסוים רצופה סימנים מוקדמים? ממש סימני דרך שהתחפשו לפנסים מיוחדים שלוחשים לנו ללכת, להיות, לחוות? אני לא יודעת בדיוק אם זו מקריות או יד הגורל או סתם תשומת לב לפרטים הקטנים. אפשר שסתם נוח לי להפוך משהו שולי להר גדול של מחשבות.
 
הכרתי את נילי אלדר דרך עיניה. נשביתי בקסם הפשטות, האמת והכנות שהן הביעו. לא הכרתי אותה לפני כן אבל אני נוהגת לקנות את הקרקרים שהיא מייצרת. זה קרה מהר ולגמרי במקרה כמו כל הדברים הטובים שקורים לנו בדרך מבלי שנתכנן אותם. ולמה אמרתי שהכרתי את נילי דרך עיניה? כי אתמול בחנות הספרים נילי קנתה בכלל משקפיים לבריכה. עיניה ממש סיפרו לי סיפור וכבר אחרי דקותיים החלפנו מספרי טלפון. באמת. היום כבר רצתי להתרשם מהמקום בו היא עובדת. כך זה עובד כשניצתת הסקרנות ו…גם כשמחפשים עבודה. עובדה.
ומה עם ה"סימנים"?
 
כמה ימים לפני היכרותי את נילי, נפגשתי עם חברה יקרה שאינה יודעת להיכנס לביתי בידיים ריקות, והפעם היא הגיעה עם קרקרים מיוחדים וכמובן שהיו אלה מעשה ידיה של … נילי.
מכל הקרקרים והפינוקים שבעולם דווקא את הקרקרים של נילי שאני כה אוהבת? אז אפילו לא ידעתי שנילי מהכפר שלנו. אני מכירה את מוצריה רק מהמדפים של הסופרמרקט. כמה נעים להכיר את מי שאחראי להנאותינו ועוד לגלות שהוא שכן שלנו… לא הכרתי את נילי אלדר, כמו שאיני מכירה עדיין רבים מתושבי הכפר (עד מתי אדם יתהלך בכפר עם תגית של "חדש"?…). בכל אופן המעגל נסגר וזכיתי להכיר את האישה שמאחורי הקרקרים "שלי".
 
כפרניק _005 ת–נילי קרקר
הגעתי לבית של נילי, ונו באמת… איך לא יקבל אותי עץ תאנה מרשים? הרי זה הפרי הכי אהוב עלי ובפרט השנה כשנולדה לי נכדה עסיסית ומתוקה העונה לשם תאנה (תגידו, איך אפשר שלא לראות את הפרטים האלה המרצפים את הדרך?).
 
נילי כבר מצטרפת ומיד משתפת ומספרת איך לפני שנתיים נולד הרעיון של המאפיה הקטנה שהקימה. שנים שהיא אפתה להנאת משפחתה ומקורביה וכשהחליטה לפרוש מההוראה, עם עידוד רב מבני משפחתה המפרגנים, שקלה את האפשרות לתרום גם את כשרונותיה אלו לטובת הקמת העסק.
היא מכינה את הבצקים, לשה, מתבלת, חותכת, אופה, אורזת, משווקת ומתרוצצת כדי להביא את מוצריה לכמה שיותר צרכנים מרוצים. כל זאת כמעט לבד ובקצב מסחרר עם חיוך בעיניים, נחישות, צניעות, חריצות והגינות.
 
כבר ברגעים הראשונים היא עוררה בי את התחושה והרצון להרתם ולעזור בשיווק המוצרים ולא רק במילים. היא הזכירה לי ימים רחוקים שלי כשהתרוצצתי בין רשתות שונות כדי לשווק צמחי בית שיימכרו בחנות כמו כל מוצר אחר וישולמו בקופות. ההתנהלות של העסק הקטן מול הרשת הגדולה זו שפה שקשה מאד לתאר למי שלא חווה. לי אישית היה קל מאד להזדהות עם נילי ולהבין את פרשת הדרכים בה נמצאת כרגע, ואכן השאלה אם להרחיב או לנטוש מעסיקה אותה בימים אלו.
 
לא תמיד מוצר מוצלח יכול לפרוץ שווקים ולההפך לצורך קיומי לאחר. יש הרבה מוצרים בשוק, סוגים דומים, איכויות שונות, מחירים שונים והתחרות גדולה כמו בכל תחום. היחס ליצרן הקטן לא ממש מכבד כשמכונת הרווח הכספי נכנסת לפעולה. הוצאות, בלאי ומוצרים שנפתחו כמובן חלות על היצרן הקטן, שלא לדבר על גבית התשלום שאינה דומה למסע תענוגות. אין הרבה סנטימנטים בעסקים וזה רק על קצה ה"מערוך"…

 

 
נפרדתי מנילי. אמנם עם סימני שאלה לגבי המשך דרכה, אולם לא לפני שציידתי את עצמי בקרקרים מקמח כוסמין בטעם טבעי ובקרקרים עם קינמון במתיקות עדינה. גיליתי שאפשר לקנות ישירות במאפיה כך שגם פער התיווך נחסך וכולם יוצאים נישכרים. מאד אשמח לדעת שהיא ממשיכה בדרך הטעימה והנעימה אותה פילסה לבטננו, והלוואי שמוצריה יככבו ברשתות, בחנויות הטבע, בצימרים, בחוות הבריאות, במסעדות. מגיע להם. מגיע לנו.
וכמובן שלקראת השנה החדשה המדפקת בפתח, אני מאחלת לנילי המקסימה מהכפר שלנו, שנה טובה פוריה ושתמשיך ל"קרקר" לנו במלוא התנופה. בהצלחה!

 


0 תגובות

  1. אורח/ת יעל הגב

    נילי קרקר
    כמובן שכתבה כזאת יכולה להיכתב רק על ידי חגית.איזה פתיחות איזה פרגון לאנשי הכפר וזאת בעקבות הכתבות על מצב העסקים בכפר שלנו. גם אני אוהבת את קרקר נילי וגם אני לא ידעתי שהיא תושבת כפרינו.עכשיו כנראה התאבון יגבר! ואורחים יקרים פרגנו ועל תקבלו כתבה זאת ככתבה שיווקית.נילי בהצלחה רבה!

  2. רז הגב

    תני לי קרקר
    לא בן הכפר אני אך נדמה לי שבאמצעות חגית אני מכיר את נילי לפני ולפנים הדור בו נוהגת חגית בשימוש במילים ותאורים והחרות שהיא נותנת לדמיונה ממש ראויים לכל שבח
    לא זכיתי לטעום מהקרקרים אך חגית כאילו האכילה אותי בהם ואני ממש חש אותם מגרים את כל בלוטות הטעם בפי
    יופי חי כולל התאנה שבמקרה זה היא גם וגם אני מאחל לתאנה – הנכדה שתשגה ותפרח כתאנה בחצרה של נילי

  3. אורח/ת רז הגב

    נילי קרקר
    נדמה לי שהצלחתי להכיר את נילי ופועלה באמצעות הכתבה הכל כך נעימה של חגית.
    כרגיל אינה חוסכת במילים ואינה בולמת את דמיונה שמפליג ודואה ונותן לנו תמונה כל כך אוטנטית ומחמיאה לפגישה פשוטה לכאורה בין שני בני אדם. בזכות הכתבה הרגשתי פתאום שקיקה עצומה לטעום את הקרקר מקמח הכוסמין ולמעשה חגית נתנה לי לטעום אותו באמצעות הכתבה וכל תאי הטעם שלי בפי החלו לחולל. פשוט נפלא

  4. אורח/ת הגב

    חבל למי שלא מכיר את נילי
    בניגוד למשתמע מהכתבה נילי לא חדשה בכפר אלא גרה כאן שנים. בהחלט אישה ראויה לשבח

  5. אורח/ת הגב

    חגית…
    מגיע לחגית מזל טוב..עם קרקר או בלי..כותבת ומרגשת בדרכה המיוחדת.. יום הולדת שמח למקסימה

  6. אורח/ת הגב

    זה לא היה
    צריך להיות
    קרקר נ קרקר?

  7. אורח/ת פנינה הגב

    תנילי קרקר
    קיבלתי “מתנה מפנקת”, 2 קופסאות ובהן קרקרים מחיטת כוסמין. האחת בשילוב בצל השנייה בשילוב קצח. אני אוכלת בעיקר מוצרי כוסמין וכוסמת וטעמתי כבר בחיי כל מיני מאפים, קרקרים ונשנושים למיניהם, אך אלה עולים מעל כולם!!!! תענוג לחיך ולנשמה. ממליצה בחום רב. הפכתי ללקוחה קבועה……..

השארת תגובה ל-אורח/ת רז

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן