טיול בטעם אחר
טיול בטעם אחר
"דע לך, שכל עשב ועשב, יש לו שירה מיוחדת משלו…. " / נעמי שמר ור' נחמן מברסלב
חלפו כבר כמה ימים מאז טיול לקט צמחי בר למאכל ביער בית קשת, במסגרת מועדון הזהב, ואני עדיין מבושמת ונרגשת ממראה המרבד הירוק שקיבל את פנינו ומחדוות היצירה המשותפת של ארוחה בשטח מעשבים טריים.
המראה של צמחים ירוקים, נמוכים ומרובי עלים נראו בתחילה דומים. ורק לאחר זיהוי, לימוד והסבר קולח מהמומחה לצמחי בר למאכל ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, נגלה לפנינו הטבע בגיוונו. במהלך הטיול הרחנו, מיששנו וטעמנו עלים רבים: נצרים רכים של אספרג החורש, עלי גדילן צעירים חסרי קוצים, סרפדים, חלמיות, חרציות, עלי חרדל, חרחבינה תכולה, עלים מאורכים של שום משולש ועוד.
לקטנו את העלים מבלי לפגוע בסביבה והשתמשנו בהם להכנת מנות אוכל מזינות וייחודיות מן הטבע. ארוחת הצהרים הוכנה בשטח בתנאי שדה. אורי דאג להצטייד במטבח נייד שכלל: מחבתות, קערות, מגשים, סירי פויקה, סכו"מים ואש בוערת ממדורות קטנות. אנחנו הפשלנו שרוולים וכמו ב"צופים" ונרתמנו לעבודה. קבוצה אחת מיינה את העלים: הסרפד- למרק, האספרג והגדילן- לחביתת ירק, עלי החוביזה והחרדל- לסלט. קבוצה אחרת קוששה עצים למדורה. אחרים חתכו ירקות שאורי הביא עמו לסלט ולתבשילים והנותרים טמנו ידם בקערת הבצק שהוכן מקמח מלא ושאור ושטחו אותו על גבי הסאג' להכנת פיתות טעימות.
שירת העשבים
תודה לך, איריס על התגובה.
תגובה, לא צריכה להיות רק “נגד”. אפשר גם להיות “בעד” . וטוב שתהיה התייחסות גם לכתבות על אירועים יפים
תודה לועד של מועדון 50+
השתתפתי בסדרה של ההרצאות על המזון. ההרצאות גרמו לחשוב פעמיים על האוכל שאנחנו שמים בפה ומה שמוכרים לנו בסופר. בכפרניק יש 3 או יותר כתבות על מועדון 50+ . רק דברים טובים קורים שמה.תודה לועד שכל כך טורח ועושה למען התושבים בכפר.אני עוד בתקופת העבודה ויכולתי לבוא להרצאות של יום שישי.כל הכבוד לועד.לא רק מדבר אלא עושה.תמשיכו.