שירת העשבים


טיול אוכל במועדון הזהב
עליזה כ”ץ

 

טיול בטעם אחר

כפרניק 2מועדון הזהב בסיור צמחים שירת העשבים

טיול בטעם אחר

 

"דע לך, שכל עשב ועשב, יש לו שירה מיוחדת משלו…. " / נעמי שמר ור' נחמן מברסלב

חלפו כבר כמה ימים מאז טיול לקט צמחי בר למאכל ביער בית קשת, במסגרת מועדון הזהב, ואני עדיין מבושמת ונרגשת ממראה המרבד הירוק שקיבל את פנינו ומחדוות היצירה המשותפת של ארוחה בשטח מעשבים טריים.

המראה של צמחים ירוקים, נמוכים ומרובי עלים נראו בתחילה דומים. ורק לאחר זיהוי, לימוד והסבר קולח מהמומחה לצמחי בר למאכל ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, נגלה לפנינו הטבע בגיוונו. במהלך הטיול הרחנו, מיששנו וטעמנו עלים רבים: נצרים רכים של אספרג החורש, עלי גדילן צעירים חסרי קוצים, סרפדים, חלמיות, חרציות, עלי חרדל, חרחבינה תכולה, עלים מאורכים של שום משולש ועוד.

לקטנו את העלים מבלי לפגוע בסביבה והשתמשנו בהם להכנת מנות אוכל מזינות וייחודיות מן הטבע. ארוחת הצהרים הוכנה בשטח בתנאי שדה. אורי דאג להצטייד במטבח נייד שכלל: מחבתות, קערות, מגשים, סירי פויקה, סכו"מים ואש בוערת ממדורות קטנות. אנחנו הפשלנו שרוולים וכמו ב"צופים" ונרתמנו לעבודה. קבוצה אחת מיינה את העלים: הסרפד- למרק, האספרג והגדילן- לחביתת ירק, עלי החוביזה והחרדל- לסלט. קבוצה אחרת קוששה עצים למדורה. אחרים חתכו ירקות שאורי הביא עמו לסלט ולתבשילים והנותרים טמנו ידם בקערת הבצק שהוכן מקמח מלא ושאור ושטחו אותו על גבי הסאג' להכנת פיתות טעימות.

התפריט היה עשיר ומגוון:

מגש ניגובים של חצילים קלויים, טחינה גולמית, ממרח פלפלים חריפים, זעתר, לימון ושמן זית. ערמה של פיתות טעימות.

סלט ירוק ענק מעשבי לקט מתובל בסומק, לימון ושמן זית.

חביתת ירק מפוארת מ-36 ביצים אורגניות.

שני תבשילי קדרה עם ירקות שורש, עדשים מונבטות, חומוס מונבט, שקדים ועלי סרפד. ולקינוח תה צמחים.

נשאר לנו להודות ל"אמא אדמה" ולאורי מאיר צ'יזיק על שירת העשבים שמילאה את ליבנו ועל החוויה שהעשירה אותנו והסעירה את כל החושים.

 

כתבה ונהנתה: עליזה כ"ץ

 

(תודה לאביבה זוהר שעזרה בשיום הצמחים)

 

צילום: צבי בליץ.

 


0 תגובות

  1. עליזה כ"ץ הגב

    שירת העשבים
    תודה לך, איריס על התגובה.
    תגובה, לא צריכה להיות רק “נגד”. אפשר גם להיות “בעד” . וטוב שתהיה התייחסות גם לכתבות על אירועים יפים

  2. יואל הגב

    תודה לועד של מועדון 50+
    השתתפתי בסדרה של ההרצאות על המזון. ההרצאות גרמו לחשוב פעמיים על האוכל שאנחנו שמים בפה ומה שמוכרים לנו בסופר. בכפרניק יש 3 או יותר כתבות על מועדון 50+ . רק דברים טובים קורים שמה.תודה לועד שכל כך טורח ועושה למען התושבים בכפר.אני עוד בתקופת העבודה ויכולתי לבוא להרצאות של יום שישי.כל הכבוד לועד.לא רק מדבר אלא עושה.תמשיכו.

השארת תגובה ל-יואל

ביטול

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן