שיפוץ קשת, אמירים ומועדון הזהב


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
עודד שלומות

 

המועצה: הלוואה של 2 מיליון ₪ לשיפוץ בתי הספר, מועדון הגמלאים ועוד.

כפרניק IMG_1317_0 שיפוץ קשת, אמירים ומועדון הזהב

המועצה אישרה לקיחת הלוואה של 2 מיליון ש"ח לשיפוץ בתי הספר ומועדון הגמלאים, חממה טכנולוגית, תחזוקה, כיבוי אש, בית עלמין ותכנון פארק קהילתי ופרוגרמה ירוקה.

 

 

פיתוח עתידי: מתחם נוער וצופים ליד המארג, השמשת בית תומר כמתנ"ס חוגים והגיל הרך, הכשרת מקום לאירועים קהילתיים, ריבוד כבישים בשלב ב' והחלפת בלוני הספורט.

 

 

בישיבת מליאת מועצת כפר ורדים שנערכה בתחילת השבוע הוחלט פה אחד על לקיחת הלוואה של 2 מיליון ₪ לצורך שיפוצים ופיתוח פרויקטים נוספים בטווח הקצר והארוך.

 

להלן הפרויקטים 2014-2016

 

מחלקת הנדסה ותשתיות: רכישת טרקטורון חדש, החלפת 3 רכבים תפעוליים, קירוי גן שעשועים ליד כיכר 9 והחלפת מערכות השקיה ישנות.

סה"כ – 700 אלף ₪.

**

בית הספר קשת הוקם לפני כ-30 שנה והיה המבנה הציבורי הראשון בכפר ורדים. כיום בית הספר נמצא במצב תחזוקתי ירוד ויש צורך לבצע בו שיפוץ כולל ודחוף לטובת תלמידי בית הספר. השיפוץ יתבצע על פי הפירוט הנ"ל:

א. שער הכניסה + גגון הכניסה למבנה.

ב. לובי בית הספר + החלפת גופי התאורה.

ג. יחידת המינהלה – שיפוץ חדר המנהלת, חדר סגנית המנהלת, מבואת המזכירות, חדר המורים לרבות השירותים.

ד. מבואת כיתות א' וב' כמרחב למידה (עיצוב הקירות וריהוט המבואה).

ה. החלפת תריסים בסיפריה.

ו. שיפוץ חיפוי חדר המדרגות ותיקון המעקות.

ז. ריהוט חלקי בכיתות א', ב' ו-ג'.

ח. שיפוץ 2 המגרשים – ציפוי ספורטקורט.

סה"כ – 750 אלף ₪.

 

**

בית הספר אמירים הוקם לפני בשנות ה-90 כחטיבת ביניים ובשנתיים האחרונות נוספה לו חטיבה עליונה – תיכון צומח. בעקבות השינויים המבניים והפדגוגיים של בית הספר יש צורך לבצע באגף המשמש כיום את כיתות ז'-ח' שיפוץ קל לרבות, שינויים והתאמות בחצר בית הספר.

סה"כ – 200 אלף ₪.

**

 

שיפוץ מועדון הזהב.

מועדון גיל הזהב שהוקם על ידי מפעל הפיס משמש את אוכלוסיית האזרחים הותיקים, גדוש בפעילויות מגוונות והוא נמצא כיום בתפוסה מלאה. ועד המועדון פנה למועצה בבקשה להרחיב את המבנה ו/או להקים מבנה חדש, גדול והולם יותר אשר יוכל להכיל את שלל הפעילויות והתכנים המוצעים ביישוב.

ההצעה שהוכנה על ידי המעצבת טלי ורנר מכפר ורדים הינה שינוי החללים הפנימיים במבנה כך שהוא פונקציונאלי יותר ויוכל להתאים לפעילויות רבות יותר.

סה"כ – 500 אלף ₪.

**

 

הקמת חממה טכנולוגית.

עיריית מעלות תרשיחא ומועצה מקומית תעשייתית מגדל תפן מעוניינות להקים מאיץ טכנולוגי ייחודי בשיתוף המועצה המקומית כפר ורדים. בחממה תופעל תוכנית לתמיכה ביזמים אשר תסייע להם לפתח את הרעיונות למוצרים או לטכנולוגיות שיהיו ברי השקעה או מכירה ללקוחות. החממה תסייע למתג את האזור כאזור חדשני המהווה כר פורה ליזמות טכנולוגית שונה ותעודד יצירת מקומות תעסוקה רלוונטיים.

(לדיווח קודם בו הוצגה החממה ע"י עו"ד רויטל שנקאי)

150 אלף ₪ (בשלב ראשון. סה"כ כל רשות נדרשת להשקיעה כחצי מיליון ₪)

**

תכנון פארק קהילתי.

מטרת הפארק הקהילתי הינו לאפשר לתושבי הכפר, בני כל הגילאים, לקיים פעילות גופנית וספורטיבית מהנה במתקני ספורט מגוונים ואיכותיים בסביבה מזמינה, נאה ובטוחה ולהיות מוקד לפעילות קהילתית ענפה ואירועים בעלי אופי קהילתי פתוח.

פונקציות העוגן של המתחם: מסולו ריצה/הליכה היקפי, מתקני ספורט וכושר, יציאות לשבילי רכיבה על אופניים, הליכה וריצה, מתקן גלגיליות, גן משחקים נושאי, מגרש כדורגל, רחבה מרכזית, אמפיתיאטרון וחנייה.

75 אלף ₪.

**

פיתוח חלקה נוספת בבית העלמין עבור 100 מקומות קבורה נוספים – 250 אלף ₪.

**

מערכות גילוי וכיבוי אש במוסדות חינוך/ציבור – 300 אלף ₪.

**

פרוגראמה ירוקה – 100 אלף ₪.

 

במסגרת הדיון על התכנית אמר ראש המועצה, סיון יחיאלי, כי בשנים האחרונות קטן מאוד עומס המלוות על המועצה. אמנם באופק נמצאים כספים אשר יועברו למועצה משיווק המגרשים החדשים. אלא שלא ברור מתי יכנסו וחלקם "צבועים" לפיתוח נקודתי בשכונות – ולכן ההלוואה תוכל לקדם את הפיתוח הנדרש באופן מהיר. הוא הצביע על הערך המוסף הקהילתי והספורטיבי של אולם ההתעמלות בקשת (במקום הבלון) ואמר כי חבל שלא נעשה קודם, אפילו באמצעות הלוואות.

טוביה ארז, חבר התנועה הירוקה, ביקש שהשיפוצים יערכו בליווי "יועץ ירוק".

טובה שייט, אסתי פלסיוס ודינה להב (ממועדון זהב) אמרו כי יש לקדם לאלתר את שיפוץ המועדון. "אל תשכחו שגם אתם תגיעו לגיל הזה", אמרה להב.

מאיר גרינפלד שאל מדוע לא לבנות קומה שניה?

יחיאלי השיב כי ישנן בעיות סטטוטוריות קשות בכל המתחם של המרכז המסחרי והשטחים המשיקים אליו, עד כדי חוסר התאמה עם התב"ע וערבוב של שטחים ציבוריים ופרטיים. לדבריו, נעשה כבר מספר שנים מאמץ להכשיר את הפלונטר התכנוני שנעשה בעבר, אבל עד שלא ייפתר, אי אפשר יהיה לבנות. לכן שיפוץ מועדון הזהב יעשה במסגרת המבנה הקיים, תוך ניצול נכון ויעיל יותר של השטח. עוד הוסיף, כי תיבחן האפשרות להכשיר את אזור הפרגולה החיצונית וכן לצרף את הצריף של הגיל הרך והצריף שבשטח הבריכה – לפעילות המועדון. יחיאלי הבטיח כי כל פעילות מרובת משתתפים תוכל להיעשות, בתאום, באולם המארג.

 

מאיר גרינפלד ביקש לדעת האם שיפוץ אמירים כולל גם את הכשרת האודיטוריום. יחיאלי השיב כי מדובר בכ-2 מיליון ₪ והוגשה בקשה נפרדת לתרומה דרך "קרן היסוד".

 

גרינפלד גם ביקש בתחילה שלא לממן את החממה טכנולוגית, שתועלתה לכפר מוטלת  בספק ("מי שייהנו אלו מפעלי תפן, ועליהם לממן את החממה"). לאחר שיחיאלי הבהיר את החשיבות של מעורבות הכפר במיזם, סוכם על מימון של 150 אלף ₪ והמשך מימון ע"פ הצורך ובאישור המועצה.

 

כאמור, ההלוואה והפרויקטים אושרה פה אחד.

**

 

עוד בישיבה הוצגו מספר פרויקטים ארוכי טווח:

* הקמת מבנה נוער וצופים חדש אשר ישמש גם את פעילות הצופים באזור המארג.

הערכת הבניה: 6000 ₪ למ"ר. עלות בנייה כוללת X 500מ"ר = 3 מיליון ₪.

 

* לאחר השלמת הבנייה לבית הנוער ולצופים באזור המארג ניתן יהיה להעתיק את המרכז לגיל הרך לבית תומר ולהשמיש את המקום כמרכז לכל המשפחה. המבנה ישמש גם כמרכז חוגים.

יש צורך לבצע התאמות ושיפוץ קוסמטי קל על מנת להשמישו לייעודו החדש בעלות של כ-100,000 ₪.

 

* בכפר ורדים חסר מקום לאירועים קהילתיים רבי משתתפים, לטקסים ועצרות שונות. ניתן להשמיש את האזור הסמוך לקנטרי ולבנות 3 טרסות באורך אשר ישמשו מקום ישיבה קבוע עבור 600 איש בעלות של 200,000 ש"ח. תא השטח מאפשר להוסיף טרסות נוספות בהתאם לתקציב שיאושר לפרויקט (עד כ- 15 טרסות).

כמו כן, יש לבצע התאמות נוספות בבמה הקיימת במקום בעלות של 50,000 ₪.

 

* החלפת בלוני הספורט בבלונים או בקונסטרוקציית קירוי מתאימה אחרת.

הפרויקט מוערך: 1.5 – 3 מיליון ₪.

 

* ריבוד כבישים בשלב ב' (תבור, לוטם, ארבל, כרמל, הדס, חצב ומירון) בעלות של מעל 5 מיליון ₪.

 

יחיאלי התייחס בקצרה גם להמלצות ועדת ברן הנוגעות לסדרי עדיפות של מבני ציבור, ואמר כי במשך הזמן יש לבחון אותן מחדש.

 

 

כפרניק IMG_1304 שיפוץ קשת, אמירים ומועדון הזהב

 

עוד בישיבה:

 

המועצה אישרה (7 בעד. סיעת אופק נמנעה) התקשרות עם משרד הלוביסטים גורן-עמיר בנושא הטבות המס, בעלות של 13,500 ₪ לחודש עד סוף השנה. גם מ.א. מטה אשר תשתתף בסכום דומה בפעילות הלובינג.

ביום רביעי, 14/5 20:00 – אספת תושבים במארג לעדכונים בנושא המאבק על הטבות המס.

 

**

בפתח הישיבה הציג גלי רז, מנכ"ל עמותת התיירות גליל מערבי, את פעילות העמותה והציע לכפר ורדים לחבור לפעילות (בתשלום שנתי של 20,000 ₪ לעמותה). חברי המועצה שאלו מדוע הפעילות איננה במסגרת אשכול גליל מערבי. רז השיב כי עכו, המהווה עוגן מרכזי בעמותה, איננה שייכת לאשכול. יחיאלי הוסיף כי האשכול עוסק יותר בתשתיות ופחות בשיווק.

בשל חילוקי דעות בהנהלת המועצה על סוגיה זו – לא נערכה הצבעה.

 

 

 

 

הודעות ראש המועצה:

אירועי יום השואה והגבורה, וימי הזיכרון והעצמאות עברו בהצלחה ובהשתתפות גבוהה מאוד של התושבים שהצביעו ברגליים. יחיאלי הודה לכל העושים במלאכה.

תוכנית הקיץ של משרד החינוך תופעל גם בכפר ורדים. יחיאלי סיפר כי בתחילה התנגד, משום שמדובר בתוכנית "פחות מבינונית" המפלה בתשלומים בין ישובים באשכולות סוציואקונומיים שונים – אולם בסופו של דבר תמיכת משרד החינוך בתכנית הכריעה את הכף. ורד אמר, מנהלת מחלקת החינוך, עובדת על תוכנית קיץ מושקעת לכל הגילאים.

יחיאלי הזמין את חברי המועצה והתושבים להשתתף בצעדת כפר ורדים בסימן 30 לכפר שתיערך בשבת הקרובה (17/5).  ביום א' (18/5) הציבור מוזמן לערב ל"ג בעומר בסמוך לשכונת מעלה השמורה (בדרך לבית העלמין).

האפליקציה של הכפר כבר נמצאת על הסמרטפונים של עובדי המועצה ונמצאת בהרצה. גם תושבים יכולים להורידה.

**

לכתבה קודמת על הישיבה בה דחתה ההנהלה את הצעתו של מאיר גרינפלד לאחד את המאבק על הטבות המס עם המאבק לצירוף תפן לכפר ורדים; ובקשתו שחגיגות ה-30 יהיו רק על ידי כוחות מקומיים וללא אמן אורח (ולסקר בנושא זה!!!).

 

 

 

 


0 תגובות

  1. אנונימי הגב

    חסכון
    אולי במקום לקחת הלוואות לפרויקטים בכפר יתחילו לחסוך במועצה עצמה? לדוגמא לקצץ בכל ה-“כיבודים” בישיבות המועצה המיותרים שבסופו של דבר זוריקם לפח בגלל שלא נאכל….

  2. יוסף הגב

    כמה שאלות

    1 – איפה בדיוק יהיה הפארק?
    2 – לא נאמר דבר לגבי ההלוואה. לכמה זמן? מה מקורות ההחזר?
    3 – איפה ניתן להוריד את האפליקציה המדוברת?

  3. יעל -פלד כספי הגב

    כמבקרת קבועה לצערי בבית
    כמבקרת קבועה לצערי בבית הקברות אשמח מאד אם במסגרת הרחבת בית הקברות יורחב גם הכביש הצר לבית הקברות ויהיה יותר בטיחותי לאנשים נכים וכן תהיה נגישות בכניסה לבית הקברות לעגלות נכים וקלנועיות.הנושא הועלה מספר פעמים אך עד היום אין באפשרותי להגיע בתור נכה לחלקת הקבר של בעלי ואימי ז”ל

  4. מורי הגב

    1,2,3 וכל העכברים יוצאים מהחורים ומקטרים
    לכו לעבוד או להתנדב

  5. CAPTCHA הגב

    למורי (3)

    לא ראיתי שום קיטור מצד אף אחד מהמגיבים שציינת.
    ולמען האמת, תחילת התגובות מצטיינת בעדינות לא כל כך אופיינית לאתר הזה…
    אולי תקרא בעיון לפני שאתה מגיב בחריפות כזו?
    לא עכברים, לא מקטרים , ולא נעליים.

  6. יולי הגב

    יש סיכוי שבמסגרת ריבוד שלב ב
    יש סיכוי שבמסגרת ריבוד שלב ב ירובד הכביש הראשי מכיכר5 עד כיכר 8 לכיסוי הבורות הפעורים והנסיעה בביטחה?

  7. הלל גלזמן הגב

    לפרוגרמה הירוקה
    משמח להיווכח שהמועצה נוקטת “קו ירוק” בתכנון פרוגרמות עתידיות לבינוי, תשתיות, חזות הכפר וכו’. יש הרבה מה לשפר בקיים, וכמובן חשוב ביותר המבט לעתיד!! ברכות ליואב ניצב, חבר המועצה מטעם סיעת הירוקים בכפר – על הכנסת משב הרוח הירוק סביב שולחן המועצה!

  8. מ. הגב

    שינוי סדר העדיפויות למבני ציבור
    ציטטה מלמעלה:”יחיאלי התייחס בקצרה גם להמלצות ועדת ברן הנוגעות לסדרי עדיפות של מבני ציבור, ואמר כי במשך הזמן יש לבחון אותן מחדש.”
    האם הוא מכין אותנו לאפשרות שמבנה ציבור הנמצא בתחתית הרשימה (מקווה טהרה?) יועלה למקום טוב למעלה, ויבנה לפני מבני ציבור שהכפר משווע וזקוק להם?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן