קונצרטיול


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
חגית פרידלנדר

 

מוזיקה, יין, אוכל, היסטוריה וגשם
כפרניק 018 קונצרטיול

 

"אני רוצה לנסוע לקונצרטיול בגוש חלב בשבת של ה-14.5.11! ..מי מצטרפת?" כך כתבתי לארבע מחברותי בכפר ורדים.
כולן השיבו בחיוב! כמובן!
נרשמנו לטיול שנשמע מבטיח, שנערך במסגרת פסטיבל "בשביל היין", אחת מהיוזמות הברוכות של הרשות לפתוח הגליל.
השבת המיוחלת הגיעה מעוננת ורטובה נעדרת שמש מחויכת ואכן צרור שאלות לא אחר לבוא: "נוסעים?… ברצינות? … בגשם? …את בטוחה?…"
 
נוסעים. ברצינות. בגשם. אני בטוחה. וכך היה.
 
לחיזוק ההחלטה הגיעה בהמשך היום השאלה הרטורית של אמנון גופר שהדריך את הקבוצה שלנו: "ואם היינו בפראג? לא היינו מטיילים?" חמושים במעילים ובמטריות נתקבצנו לנו בפתח כנסיית בוטרוס (פטרוס) בגוש חלב.
הכנסיה היוונית-הקתולית נבנתה על/או בסמוך לבית כנסת יהודי מתקופת בית שני, אבל זה לא הפריע כלל ליהנות מקונצרט של אנסמבל בארוק שצלילי חליל הצד, הצ’לו והצ’מבלו מגשרים בציר הזמן על פני דתות ולאומים. הנגנים שהיו עטויים בפאות ולבושים בהתאם לרוח התקופה, סיפקו לנו תחושה אותנטית. גם הגשם לא הפריע לחלילן להמשיך ולתת עוד קטע נגינה ברחבה שמחוץ לכנסייה תחת חופה של מטריות.
 
כפרניק 017 קונצרטיול
מכאן אמנון גופר הוביל את הקבוצה בסמטאות הכפר. שמענו מעט על המרונים, נוצרים דוברי ערבית ממשיכי דרכו של הנזיר הארמי מרון ומהווים יותר מחמישים אחוז של תושבי גוש חלב. המשכנו לכיוון המוזוליאום, אתר הקבורה אליו הגענו בדרך לא דרך ונמצא בתוך מבנה נטוש. בקומה העליונה של המבנה ניתן היה לראות סרקופג כפול. ירדנו במדרגות עד לפתח מערה שנתגלתה מתחתיו. בפתח הקשת הבנויה מעל המערה נמצאת דלת אבן כבדה שעדיין סובבת על צירה. בתוך המערה נמצאים כוכי הקבורה אליהם נהגו להעביר את השלדים וכל המנחות שנקברו למעלה בשלב הראשון. שכבות של היסטוריה וחיים אחרים שידע המקום.
 
שם גם שמענו את סיפורם של עקורי בירעם שפונו במלחמת השחרור עם הבטחה שזה רק למשך שבועיים ואחריהם יוכלו לשוב לבתיהם, דבר שלא קרה. אחרי יותר מארבע שנים נהרסו הבתים ואדמותיהם הופקעו. הגשם קיצר לנו במעט את הסיור ולא הגענו ל "פסלי הגעגוע" ו"גבעת הבכי" – זיכרונות של עוד פצע כואב בהיסטוריה של המלחמה על העצמאות.
 
מסביב לכפר הירוק ירוק מתמיד בזכות הגשם המבורך, בין מסך של עננים פזורים בין הגבעות שעוטרות סביב הרבה קברי צדיקים. שם הכפר ניתן לו כנראה בשל גבעות הקירטון הלבנות מסביב. ג’יש (גוש חלב) הינו שמו העברי הקדום של הישוב ויפה לראות איך ששמות ישובים יהודיים נשמרים למרות הכל.
 
מטעימות אלה בגוש חלב עברנו לטעימות ביקב בוטיק משפחתי "ג’סקלה" שאירח אותנו בחום. מתחת לעלוות עץ הפיסטוק המלבלב קיבלנו טעימות לחיך של סוגי יין שונים. 
 
כמובן שבתום הסיור… הגשם פסק, השמש קרצה לנו בין העננים… מצחקקת לה, אבל מה איכפת… אצלנו השמש זרחה בלב!
 
נפרדנו עם טעם של עוד, רצון לעוד טיולים וסיפורים על האיזור בו אנו גרים.
תודה ולהתראות בטיול הבא!
 
 
(נ.ב. ממליצה על מסעדת "בלדנא" בה התפנקנו בארוחת צהריים טעימה, טריה, נקיה ולא יקרה)
 

0 תגובות

  1. אורח/ת קיוט הגב

    אירופה כאן אצלנו
    כמו תמיד כיף לקרוא את החוויה שלך והפעם בהחלט הכנסת אותי לאווירה ארופאית כאן אצלנו מזג אוויר סגרירי עם נוף מדהים ומוסקיה ברקע , כתיבתך מקסימה עשית לי חשק להצטרף לטיול הבא .

  2. אורח/ת רז הגב

    טיול בגשם
    אני לא יודע לשיר אבל הכתבה של חגית על טיול כמעט שגרתי הופכת תחת עיטה של חגית לשיר המרומם לך את הלב משובב את הנפש ומפעיל כמעט את כל החושים . אפשר ממש לשמוע את הנגינה אפשר כמעט להריח את הריח המיוחד והטעם המיוחד של היין הגלילי . בקיצור חגית המשיכי לטייל ואל תרפי מתיאורים הנפלאים של נושאי הטיול.

  3. אורח/ת יעל הגב

    קןנצרט טיול
    אכן טיול מדהים בגשם שוטף אבל עם חברה מתאימה מדריך מדהים ונוף פסטורלי – חוויה אמיתית.תודה לך יקירתי על יום מדהים כן ירבו.

  4. טלי הגב

    קונצרטיול בגשם
    היינו שם, חוויה מיוחדת, גם המוסיקה וגם אמנון גופר המרתק, מקוים שיהיו קונצרטיולים נוספים.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן