חגיגה במחלוקת


כפרניק אתר אינטרנט קהילתי כפר ורדים גליל מערבי
מערכת כפרניק

חגיגות ה-70 לישראל בעלות 100 אלף ₪ בהפקת תמיר קמחי. פאניה גרינשפון: איך תהליך הבחירה? המועצה: אין חובת מכרז

כפרניק 7070 חגיגה במחלוקת

החלו ההכנות לחגיגות ה-70 לישראל שבמרכזן מופע קהילתי בעלות של כ-100 אלף ₪

 

ההתקשרות עם תושב הדרום הציפה שאלות על התנהלות המועצה ואי מתן עדיפות לתושבי כפר ורדים

 

 

פאניה גרינשפון: למה לא היה מכרז ומדוע לא פנו אלי?

 

המועצה: אין חובת מכרז. למרות הפרסום, תמיר קמחי איננו "במאי" אלא מפיק ומנהל מוזיקאלי

**

 

מי שעקב אחרי תקציב מועצת כפר ורדים, אולי ציפה למופע הקהילתי הגדול המתוכנן לרגל חגיגות השבעים למדינת ישראל באביב הקרוב. אלא שרבים הופתעו, חלק בשמחה ואחרים דווקא בתוגה, לנוכח פרסומי המועצה המזמינים את התושבים, זמרים, שחקנים ורקדנים "למפגש היכרות עם הבמאי וקבלת פרטים נוספים" ב-4 בינואר בשעה 18:00 במארג.

לדברי פאניה גרינשפון –  תושבת כפר ורדים, מורה לתיאטרון (רכזת מגמות תאטרון בתיכון אמירים ובאורט מעלות) ובימאית שעבודות רבות שלה הועלו על בימות בכפר ובאזור – היא הופתעה מאוד מהפרסום וקיבלה עשרות פניות עם השאלה: איך קרה שאיננה מביימת את המופע ומדוע לא פנו אליה? לדבריה, היא עוסקת שנים בהפקות קהילתיות ובעלת התאמה גדולה לתפקיד.

דבריה הכואבים והנוקבים של גרינשפון, ביחד עם התלהמות האופיינית לרשתות החברתיות, גרמו לסערה ציבורית בביצה המקומית והציפו שאלות הנוגעות לתהליכי קבלת ההחלטות בעניין זה, כמו גם בנושאים אחרים הנוגעים לעבודת המועצה בכלל, ובפרט עם גורמים חיצוניים ומתן ( או אי מתן) עדיפות לתושבי המקום.

לזכותה של גרינשפון גם יאמר כי לאחר הסערה ו"דרישה" של חלק מהתושבים לשנות את ההחלטה המקורית ולהזמינה לביים את המופע, אמרה שאחד מעקרונותיה, זה לא לפגוע בפרנסה של קולגות, ולכן גם אילו הייתה לה עכשיו הזדמנות להפוך הכל ולביים במקום הבמאי החיצוני – אין סיכוי שהייתה עושה זאת.

 

 

כפרניק 7070-001 חגיגה במחלוקת

 

 

בכל אופן, מיד כשנודע דבר הסערה שאלנו את המועצה מספר שאלות וגם קיבלנו תשובות, לעניות דעתנו בלתי מספקות.

להלן השאלות והתשובות, לאחר מקצה שיפורים שלנו ושל המועצה:

 

מי קבע את אופי והיקף החגיגות בכפר?

היקף החגיגות נקבע ע"י המועצה בדרך של קביעת מסגרת התקציב לחגיגות ואירועים. אופי הפעילות נקבע, השנה ובכל שנה, ע"י צוות המועצה, מתנדבים והשנה שותפו גם כל מנהלי מוסדות החינוך והרכזים החברתיים.

 

האם פועלת בכפר ועדת תרבות? אם כן, מי היו"ר והחברים?

וועדת תרבות בוטלה פה אחד בהחלטת מועצה בישיבה מס' 15/16 לאחר המלצת המבקרת בדווח 1/16. עם זאת מתנדבים המשמשים כדירקטורים במרכז הקהילתי היו שותפים להליך לכל ארכו.

 

מדוע אירוע השבעים איננו מאורגן על ידי המתנ"ס? האם אירועים קהילתיים אינם חלק ממשימות המתנ"ס?

המרכז הקהילתי מארגן אירועים קהילתיים בכל עת וגם באירוע זה יהיה שותף פעיל. עם זאת, האירועים הישוביים הגדולים אורגנו בעבר בהצלחה רבה ע"י המועצה. מכל מקום אין זה משנה אם יד ימין או יד שמאל מנהלת את האירוע. המרכז הקהילתי הינו זרוע ביצועית של המועצה והוא שותף.

 

מה עלות החגיגות בכלל, ובפרט המופע המרכזי? מה המקורות התקציביים?

כלל תקציב אירועים וחגים הוא ע"ס 300 אש"ח, והשנה הוספנו 100 אש"ח לטובת חגיגות שנת ה-70 למדינת ישראל. תקציב זה מיועד לימי זיכרון, יום עצמאות וחג היישוב.  זוהי מסגרת התקציב לטובת אירועים. התקציב הסופי של האירוע נקבע רק לאחר תכנון פרטני ועליו לקחת בחשבון את שאר האירועים כאמור.

 

מי הבמאי/ מפיק שנבחר לביים את המופע? מי בחר אותו ולפי אילו קריטריונים? היכן מתגורר? מה היה תהליך הבחירה ומדוע לא היה מכרז?

לאחר קבלת המלצות פנתה המועצה למספר מפיקים לטובת הפקה וניהול אמנותי של מופע העצמאות. המציעים התבקשו להתייחס לכתיבה, בימוי, ניהול אמנותי, הפקה מוסיקלית, כוראוגרפיה, בניית מפרטים טכניים, הפקת וידאו קליפים ותאום ותפעול מול ספקים.

בהתאם לנוהל הצעות מחיר, נבחרה ההצעה הזולה ביותר של מר תמיר קמחי – בימוי, ניהול אמנותי, הפקה. (הערת המערכת: ע"פ דף הפיסבוק של תמיר קמחי הוא מתגורר באור הנר שבנגב המערבי)

כאמור, הבחירה בוצעה ע"פ נוהל הצעות מחיר, לאחר קבלת המלצות, הסכום נמוך מהסכום הדורש מכרז זוטא ובכל מקרה בחירת מנהל אמנותי בהליך מעין זה פטורה ממכרז.

מי מלווה את הפרויקט מטעם המועצה?

ורד אמר המנכ"לית הנכנסת, תושיה סוחריאנו קב"ט המועצה, ליאת בלכר מנהלת המרכז הקהילתי, יחד עם כל שאר הצוות, כל אחד בתחומו.

 

האם המועצה לא נותנת עדיפות לתושבי המקום ו/או האזור ברכישת שירותים שונים, כגון בימוי/הפקת המופע? (ובכלל שירותים שונים ואחרים!)

ככל שמתאפשר, המועצה נותנת קדימות לתושב המקום והאזור וזאת ע"פ כללי המנהל התקין ותוך שמירה על הקופה הציבורית.

**

בתגובה לשאלתנו, מסר תמיר קמחי כי עוסק למעלה מ-20 שנה בתחום הבידור והמופעים, החל מעבודה עם ילדים, נוער ועד מבוגרים וקשישים. ביצע פרויקטים בבתי ספר, מתנסים, רשויות, אירועים עסקיים וגם מופעי ענק המוניים של זמרים בהיכלי תרבות, קיסריה והיכל מנורה. עשה גם אירועים קהילתיים בגבעת חן, ראש העין, ת"א, רמת חן, אשקלון ואחרים. לדבריו, בעל ניסיון רב בעבודה מול קהילה, יכולת ניהול אמנותי ותפעול הון תרבותי מקומי שמתאגד למופע מרהיב וכמובן ניסיון רב גם בצד הטכני המשרת מופע כמין זה. קמחי נבחר ע"י הרשות בכפר ורדים לאחר הגשת הצעת מחיר מסודרת, בצמוד לקורות חיים ופגישה מקדימה.

**

בהצלחה לתמיר ולכל הצוות!

 


0 תגובות

  1. מ.ג הגב

    בדיקה

    האם המועצה בררה אם יש תמיכה כספית של משרד הספורט והתרבות. 

  2. גלילי הגב

    מנהל תקין ? איפה?

    אתה היחידי שחושב כך? אם עוד חברי מועצה חושבים שאין מנהל תקין שיתפסו אומץ ויתפטרו.זה נוגע לכל כיס של התושבים. למה אתה ממשיך לבוא לישיבות ולא מפגין  במרכז. אם אתה חושבת שהמועצה לא בסדר..קל מאוד לשבת מול המחשב ולתקתק תגובה.

  3. חבר מהקהילה של פעם הגב

    בושה

    ניהול כושל בניהולו של סיון
    איש לא קיים בקהילה
    אין קהילה
    ואין מתנדבים הכל חברים ואנשים מטעם
    ואהבתי את השופר של עליזה פרידמן

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן