תקשיבו לנו

לוחמי החופש בגליל: בטפחות ובחנתון * מיכל שילה לשר אופיר כץ: אני אחות שכולה ולא ישנה בלילה


 

אתמול (חמישי 6/7/23) – במסגרת פעילות ארצית של “ליל המשת”פים” – נערכו גם מחאות והפגנות של לוחמי החופש והדמוקרטיה גם בגליל: מול ביתו של השר אופיר סופר בטפחות ומול ביתו של השר עמיתי שיקלי בחנתון.

 

כפרניק MISO-scaled תקשיבו לנו
מיכל שילה (כפר ורדים) לשר אופיר סופר: אני לא ישנה בלילה

 

 

אלו הדברים שאמרה מיכל שילה מכפר ורדים (אחות שכולה) לשר סופר:

 

 

 

 

 

 

 

 

כפרניק 66656446466-scaled תקשיבו לנו

 

כפרניק 66654545467-scaled תקשיבו לנו

 

 

כך מסכם איתמר ברגר, מפעילי המחאה בגליל המערבי, את ההפגנה בטפחות:

קפצנו לביקור בטפחות. בוויקיפדיה מספרים דברים שלא ידעתי אודות המקום. שזה הכול, למען האמת.
“טְפָחוֹת הוא מושב ישראלי דתי הממוקם כמה מאות מטרים מדרום למע’אר ושייך למועצה אזורית מרום הגליל.” מושב דתי, אי-שם בלב הגליל. 57.21% מתושביו הצביעו בבחירות האחרונות לרשימה שכוללת אנשים מסוגם של איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ’ ואבי מעוז. באנו מכיוון שביישוב מתגורר אופיר סופר. שהוא שר העלייה והקליטה. כמו גם ח”כ מטעם מפלגת הציונות הדתית. אופיר היה בעברו לוחם מעוטר, שפרש מצה”ל בדרגת רב-סרן.
רבים מהתושבים קיבלו אותנו בכבוד ובאדיבות. כבוד הרב קיבל מאתנו את המיקרופון ונשא דברים. לא על הכול חייבים להסכים. מעריכים את עצם ההתייחסות אל כולנו כאל שותפים לביחד כלשהו. גורל אחד שם אותנו יחד. את הנכונות לקחת את הפרח ולנהוג בנו הכנסת אורחים לה זכאי כל אדם שבא בצל קורת הזולת. ניסינו להציע פרחים ועוגיות לכלל התושבים שנאספו סביבנו. כמה מאתנו ניגשו וניהלו שיחות. רבות מהן התפתחו מתוך מקום של כבוד הדדי. מפעים, לראות במושב של הציונות הדתית דגלי ישראל מתנופפים לצד דגלי גאווה, דגל משיח ודגלי העדה הדרוזית.
כן, היו גם ברכות וקריאות ביניים. אין לי כוונה לחזור על בחירת המילים. ייתכן ונכון לא לבוא בטענות אל ילדים-נערים. שאפשר וטרם עמדו על דעתם. מגברים בשנות העשרים לחייהם, בכנות מצפה ליותר בגרות, אחריות, ושיקול דעת. דרך ארץ קדמה לתורה!
לקראת חשיכה, נכנס השר ליישוב. ניגש אלינו ושוחח אתנו ארוכות. אי אפשר לא להוקיר נבחר ציבור, שאחרי יום ארוך דוחה את חזרתו לביתו ומקדיש זמן ומחשבה לאנשים זרים. לאזרחים שספק רב אם אי-פעם ישקלו הצבעה למפלגתו. בגדול, הייתי אומר שהתמודד בכובד ראש וברצינות עם השאלות. הגם שכפוליטיקאי די מיומן, הקפיד לא לספק אף תשובה שתחרוג מדף המסרים המפלגתי והקואליציוני. בחודשים החולפים ניסינו להיפגש עם בערך כל פוליטיקאי מכהן מהגוש שממיט עלינו הפיכה משטרית. רוב-רובם חומקים מפנינו כמו עכברים במחילה. מזדחלים לכנסים דרך דלתות צדדיות. מבטלים השתתפות באירועים שנוכחותנו צפויה בהם. כלומר, כמעט כל אירוע שחורג מהבועה בתוכה יעטפו אותם כמו אתרוג.
השורה התחתונה מתחילה ונגמרת בלילה שבין שני לשלישי הקרובים. השר סופר בפירוש עלול להצביע בעד מהלכים, שמשמעותם בפועל היא כינון צעדים דרמטיים בדרך לדיקטטורה. אופיר, עדיין לא מאוחר. עדיין יש לך הזדמנות לגלות אחריות, שיקול דעת, תבונה ומנהיגות. להתחבר מחדש לערכים לאורם נלחמת וסיכנת את חייך. במידה וחלילה תקריב את מורשת התנועה הציונית וערכי מגילת העצמאות, תהפוך האדיבות שדרשת מעצמך הערב לחסרת כל משמעות. גם שמך יירשם לדיראון עולם בספרי ההיסטוריה. ביכולתך להיות נאמן למורשת המפד”ל ותנועת המזרחי. משנה סדורה, שאין לה דבר וחצי דבר עם הדורסנות האנטי-יהודית שמקדמת הממשלה בה אתה חבר. דורות של ילדים יהודים יוכלו לגדול על הדוגמה האישית שבכוחך להפגין. על סיפור של גבורה ושיעור קומה. אופיר, הנערים המתלהמים מהמושב שלך, אכן יתקשו להבין את ההכרעה האמיצה שתקבל. בדברי ימי עם ישראל, יש לך הזדמנות להיצרב בתודעה לצד גדולי האומה. כשחילצת נפגעים תחת אש מקבר יוסף, לא הגנת בגופך על חבורת עבריינים נמלטים.
נֵצַח יִשְׂרָאֵל, לֹא יְשַׁקֵּר וְלֹא יִנָּחֵם
יש יותר מדרך אחת להבין את האתגרים הניצבים לפתחנו.
עשה את הדבר הנכון!

**

 

ההפגנה בחנתון:

 

כפרניק 66644566-scaled תקשיבו לנו

 

 

 



 

 

כפרניק 00660108-9933-47ce-8ab9-e79bc73fe1fd-scaled תקשיבו לנו

 

כפרניק 7fb31aca-356e-4320-8c85-5eeaad398a6d-scaled תקשיבו לנו

 

כפרניק 566767c4-753b-40e4-9a20-e3b41ee486f7 תקשיבו לנו

 

כפרניק b8ffe4d0-77fb-44a6-86fd-64daaeea04c4-scaled תקשיבו לנו

 

 

כפרניק d740f906-000f-4105-bb3a-72242268c69f-scaled תקשיבו לנו

 

 




תגובה אחת

  1. אוי אוי אוי הגב

    המסיבה נגמרה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן