אסתטיקה
לא פחות חשוב
ולכן כייף לראות את השינוי והשדרוג שעברו פינות המיחזור הפזורות ברחבי הכפר. את פחי הפרדת ואיסוף הפסולת למיחזור מקיפה עכשיו, ביוזמת אגף שפ”ע במועצה, גדר מעוצבת לבנה שמסתירה ומטשטשת את המראה של הפחים. בכל עמדה גם נוספו עוד פחים על מנת להכיל את הפסולת המיועדת למיחזור.
כפר ורדים היתה חלוצה בתחום הפרדת האשפה והמיחזור והובילה את התחום במשך שנים. התשתיות שהעמידה המועצה וההתגייסות של התושבים, מתוך ראיית החשיבות הסביבתית לעניין, הפכו את כפר ורדים לשם נרדף לאחריות ומחויבות סביבתית.
היינו אלופים ואנחנו רוצים להגן על התואר
להפרדת הפסולת ולאיסוף המיחזור יש בנוסף לחשיבות האקולוגית גם ערך כלכלי. מבלי להכביר בפרטים, המועצה משלמת עבור משאיות האשפה שמפנות את המיחזור. כאשר אלו מגיעות לתחנת המיחזור בעפולה, נשקלת תכולתן ומופרדת למרכיביה: אריזות פלסטיק, קרטונים, נייר, זכוכית וכו’ ובהתאם מועבר תשלום למועצה עבור החומר שנאסף.
בצד הגזר יש גם מקל וכך, כאשר מגיעה פסולת מעורבת או כזו שאיננה שייכת (קלקר לדוגמא) – התשלום מצטמצם. באסה…
השדרוג של תחנות האיסוף בכפר הוא גם הזדמנות בשבילנו לשדרג את הטיפול בפסולת.
מה אפשר לעשות?
- להכניס – את הפסולת לתוך המיכלים ואם הם מלאים אז לגשת לעמדת איסוף אחרת, אבל לא להניח ליד הפחים. זה פשוט לא נראה טוב.
- אם הפחים מלאים, לדווח למוקד של המועצה באמצעות האפליקציה.
- להימנע מלהניח אריזות על המדרכה ובצד הכביש. כן, גם זה לא נראה טוב.
- להפריד – קנינו טלוויזיה חדשה? הקרטון לקרטוניה, השקית לפח הכתום והקלקר לפח הכללי, הטמון. זה קצת עבודה אבל התוצאה שווה את המאמץ.
- לקפל – בעיקר בקרטוניה. פעם, באחת החברות שאותן ליוויתי, היו זורקים קרטונים אחרי שימוש לקרטונייה. פעמיים בשבוע הקרטונייה היתה מתמלאת ומשאית הוזמנה לפנות אותה (כמה מאות שקלים לכל פעם). עשינו ניסיון וביקשנו מהעובדים לשטח / לקפל את הקרטונים לפני שזורקים לקרטונייה. תדירות הפינוי ירדה ל-5-6 פעמים בשנה!!
כן, גם זה קצת מאמץ, אבל באמת קצת. קטן עלינו.
נמשיך להפריד, למחזר ולשמור על הסביבה ונהנה מכפר מטופח ונקי.
תגובה אחת
השארת תגובה
המיחזור אכן חשוב. והאסתטיקה נעימה לעין. אבל העברית – מה יהא עליה? בן-יהודה והסבא רבא שלי, דוד יודילוביץ’, מתהפכים בקבריהם. במקום “אסתטיקה – לא פחות חשוב”, מן הראוי היה לכתוב: ” אסתטיקה – חשובה לא פחות”.