סיים בהצטיינות ק. קצינים: איתי רימון מכפר ורדים

עוד סיימו את קורס הקצינים: דניאל דיב מפקיעין וגיא טנא מכרמיאל


 

סג”מ איתי רימון בן 21 מכפר ורדים, סיים לאחרונה בהצטיינות קורס קצינים:

 

כפרניק KK1-scaled-e1730985355609 סיים בהצטיינות ק. קצינים: איתי רימון מכפר ורדים
איתי רימון מכפר ורדים, מצטיין בקורס קצינים

 

רימון החל את שירותו הצבאי בנובמבר 22 כלוחם בגדוד נחשון בכפיר. בהמשך יצא לקורס מ”כים ולקראת סוף הקורס, בשבעה באוקטובר, קפץ לעוטף עזה בשעות הלילה לכרם שלום.

לאחר מכן חזר ליחידה להתכונן לתמרון ונכנס בכניסה הקרקעית הראשונה במסגרת ביסל”ח לצפון הרצועה. במהלך הלחימה, ירו לכיוונם כוחות שריון שלנו (דו”ץ), ורימון נפצע ברגליו.

אחרי חודש של החלמה נלחם עם המ”פ שלו שייתן לו להיות מפקד בקורס מ”כ. חודש אחרי חזר להילחם לעזה, הפעם כמפקד כיתה. באזור חאן יונס עלו על מטען. שלושה חיילים נהרגו וכן היו מספר פצועים קשה ובינוני. אחרי האירוע הקשה היה בהחלמה ולאחר שיחה עם המג”ד החליט לצאת לקצונה. יצא לקצונה כי הוא רוצה לפקד על הלוחמים הבאים ולעזור לפקודיו.

רימון: ״לזכר חיילי גדוד נחשון, הכל בזכותכם ובזכות המשפחות.״

 

**

 

עוד מספר צוערים (עכשיו כבר קצינים) מהכפר והאזור סיימו את הקורס האחרון ולהלן אלו שהסכימו לשתף בקורות אותם:

 



 

סג”מ דניאל דיב בן 21 מפקיעין

 

כפרניק 6ae71e4a-8297-430c-ae0e-8ddfe6eeab35-scaled סיים בהצטיינות ק. קצינים: איתי רימון מכפר ורדים
סיים קורס קצינים: דניאל דיב מפקיעין

 

למד בתיכון מקיף בית ג׳אן והתגייס לחטיבת גולני, גדוד 12 במרץ 2022. בהמשך המסלול שירת כמ״כ הטירונים בחטיבה. בשבועיים הראשונים של המלחמה שהה בחוף זיקים ולאחר מכן נכנס לעזה לכחמישים יום לתמרון.

ההחלטה לצאת לקורס קצינים, נבעה מכך שחלומו היה מאז ומתמיד לפקד ולגדל לוחמים.

דיב: ״למדתי הרבה דברים על מקצועות החי”ר במיוחד ובתחום מפקד המחלקה. בקורס היו הרבה אתגרים מנטליים ופיזיים שתרמו לקדם אותנו להיות קצינים ראויים להוביל חיילים אחרינו בשדה הקרב ולנצח מלחמות״.

 

**



 

סג”מ גיא טנא בן 20 מכרמיאל

 

כפרניק KK-scaled סיים בהצטיינות ק. קצינים: איתי רימון מכפר ורדים
סיים קורס קצינים: גיא טנא מכרמיאל

 

התגייס לכפיר בגדוד שמשון בנובמבר 22, יצא לקורס מ״כ. בשבעה באוקטובר בבוקר קפץ לעוטף ונלחם תחת ביסל”ח עם צנחנים וסיירת נחל בכרם שלום, שם איבדו חבר יקר מהצוות.

אחר כך התכוננו לתמרון ונכנסו בנובמבר לצפון הרצועה. חזר כמפקד לתמרן בדרום הרצועה. אחר כך יצא לקצונה בעקבות אחיו, מ”פ במ״צ, שמהווה לו השראה וגם בגלל גודל השעה. הלחימה בעזה גרמה לו להבין את גודל השעה והחשיבות של קצינים איכותיים.

טנא: ״הקורס היה מלמד מאוד, עסקנו בלמידה ותרגול של כלל הלוחמות מנקודת מבט של מ״מ. במהלך הקורס ערכנו ניווטי בדד ארוכים ומסובכים שחיזקו אותנו מנטלית והקנו לנו יכולות חשובות מאוד לקרב.

“אסכם ואגיד שהאנשים שנמצאים בקורס הם העתיד של מדינת ישראל, אין אנשים איכותיים כאלו באף מקום, מגיעים מכל מקום כדי לתרום כמה שיותר למדינה, חברים לכל החיים״.

 

(צילומים: דובר צה”ל)

 




תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב

    גם ענבר עובדיה מכפר ורדים סיים קורס קצינים ואף נבחר לשאת את דבר הצוער בטקס.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן