הדרוזים בגליל בהפגנה בהר מירון: רשט”ג משתלטת על אדמתנו * הרשות: תעבירו תכנית במקום להלהיט את הרוחות
מאות מתושבי הכפרים הדרוזים והצ’רקסים הפגינו אתמול (שני, 4/8/20) בהר מירון, בשטחים הנקראים “אל זאבוד”, בטענה כי רשות הטבע והגנים משתלטת על הקרקעות של תושבי בית ג’אן. לדברי פורום ראשי הרשויות, מדובר באדמות פרטיות של תושבי הכפר וההשתלטות מבוצעת בניגוד לפסיקת בג”ץ בנושא. בהפגנה נכחו רבים מראשי הרשויות הדרוזיות, כמו גם אנשי דת, אנשי ציבור ותושבים רבים.
הרקע להפגנה הוא מאבק ממושך על הקרקעות, שהתפוצץ באירוע אלים לפני כשלושה שבועות, כאשר פקחי רשט”ג הותקפו באזור בעת שבאו להדביק צווי פינוי על מבנים ארעיים.
לדברי ראש מועצת בית ג’אן, ראדי נג’ם, מדובר בהמשך ישיר להפקעת הקרקעות הסיטונאית של שטחי הרשויות הדרוזיות. נציגי המפגינים אמרו כי כתוצאה מההכרזה על שמורות טבע מסביב לכפר, לא ניתן לחבר מאות מתושבי בית ג’אן לתשתיות ביוב. נג’ם תקף את מנכ”ל הרשות שאול גולדשטיין, ואמר: “נתייצב על השטח כולנו כאחד כדי לומר – די לקיפוח, די לאכיפה הבררנית ולחסימת הפיתוח שלנו בתירוצים עלובים”.
יו”ר פורום ראשי הרשויות הדרוזיות והצ’רקסיות, ג’בר חמוד, האשים את הרשט”ג וגולדשטיין באג’נדה פוליטית ואפליה.
לדברי המארגנים, ההפגנה עברה בסדר מופתי ונטעו בה עצי חורש כסמל לשמירת התושבים על הטבע.
מרשות הטבע והגנים נמסר כי השטח המדובר הנו שמורת טבע מוכרזת המונה כ-93,000 דונם ובתוכו יש שטחים פרטיים של 12,700 דונם אותם יכולים תושבי בית ג’אן לעבד בהתאם לתקנה 19. מדובר בשמורת טבע גדולה בצפון הארץ עם מיני צומח ייחודיים ונדירים כמו אדמונית החורש שגדלה במירון, שושן צחור, רצועית הגליל ועוד. לא חל שינוי ברגישות השטח במהלך השנים והוא תמיד היה שמורת טבע, לכן לא היה שינוי מבחינת תמ”א1 או התמ”מ.
במהלך השנים נגרעו מתחום השמורה כ-3,000 דונם לטובת היישובים הסובבים את השמורה, כאשר 1,400 דונם מתוכם נגרעו רק לפני כשנה לטובת תושבי בית ג’אן במסגרת תכנית ג/20099. תכנית זו נועדה להתוות את עקרונות ההתפתחות של הישוב בית ג’אן, תוך איזון בין סיפוק הצרכים הנובעים מצפי גידול האוכלוסייה לשנת 2040 – בנושא המגורים, השירותים הציבוריים והתעסוקה – ובין שימור ערכי הטבע והנוף של השמורה.
הרשות מאמינה ששימור השטח כשטח טבעי בו חיה חקלאות מסורתית הוא אינטרס גם של תושבי המקום. כל בינוי צריך לקבל היתר בניה מהמועצה כפי שקיים בכל מקום בארץ. וזה יכול לקרות אם המועצה תעביר תכנית במקום להלהיט את הרוחות.
טרם התקבלה תגובתו של נג’ם לדברים אלו של הרשות.
צילומים: באדיבות מ.מ. בית ג’אן ומדף הפייסבוק של מודי סעד
השארת תגובה