מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב”רים

מליאת העירייה: עצמאות לתרשיחא * השבעת יוגב אפוטה * גירעון חציוני של 8.9 מלש"ח * 9 מלש"ח תב"רים


 

מליאת עיריית מעלות-תרשיחא התכנסה בשבוע שעבר. להלן עיקרי ההחלטות והדיון:

 

בתחילת הישיבה הושבע יוגב אפוטה כחבר מועצת העיר. הוא החליף את ארקדי פומרנץ שהתפטר מהעירייה.

כפרניק 99987878780000-scaled מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים
ארקדי פומרנץ: מתפטר ממועצת עיריית מעלות תרשיחא

 

 

אפוטה: ערב טוב לכולם, כבוד ראש העיר, חברי מועצת העיר.

כנציג האופוזיציה תפקידי הוא לשמש כקולו של הציבור, להצביע על ליקויים ולדרוש שיפור מתמיד.

בראשית דבריי אני רוצה להודות לבורא עולם על הזכות לשרת באמונה, ולהיות שליח ציבור.

אני כאן כדי לומר בקול צלול וברור. שליחות היא קודש !!! היא נמדדת במעשים ולא בדיבורים. אני שמח לעמוד בפניכם היום , בכוחות רעננים ומחודשים ולהבטיח: “בסוף העשיה מנצחת”.

 

כפרניק YOGEV-AFUTA-scaled מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים
יוגב אפוטה (משמאל): אפעל מהאופוזיציה לטובת תושבי מעלות תרשיחא

 

ככל שאראה שהעיר ומועצת העיר מקבלת החלטות לעשיה ולקידום העיר, אדחוף קדימה !!! אחרת: אעמוד כחומה בצורה !!

בהצלחה לכולנו אופוזיציה וקואליציה כאחד.

חורף בריא לכולם ועשיה מבורכת.

 



 

חציון 2024 הסתיים בגירעון של 8.9 מלש”ח:

גזברית העיריה, אירית מורן, הציגה את הנתונים. לדבריה, הגירעון בן 8.9 מלש”ח נובע, בין היתר, בשל המלחמה (קושי בגביית ארנונה) וכן בשל עליות השכר הגבוהות, בעיקר של הסייעות. גם עליית המדד השפיעה על הגירעון.

הילה בן אבו, חברת מועצת העיר, הגדירה את הגירעון כ”חוסר אחריות משווע” וציינה שהמלחמה דווקא הקטינה הוצאות בתחומים מסוימים.

דני חזן, חבר מליאת העיר, אמר כי כבר בדיון על התקציב, אמר שאיננו ריאלי.

ראש העיר, מוטי בן דוד, הבטיח להביא מיליונים רבים מתקציבי תוכניות שיקום הצפון. הוא הזכיר כי נכנס לתפקידו רק בחודש מרץ 2024 וקיבל עירייה במצב קשה מאוד.

חזן גם ביקש לבטל את המדידות החדשות של “אגרת שילוט” לעסקים. ראש העיר השיב כי פועל על-פי חוקי העזר.

 

כפרניק 99957857-scaled מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים
מוטי בן דוד (במרכז): נביא מיליונים למעלות תרשיחא מתכנית שיקום הצפון

 

 

העירייה אישרה, פה אחד, תב”רים בסך של כתשעה מיליון ₪.

חלק נכבד מהתקציבים מיועד לחירום, חוסן, ביטחון וכו’.

2.85 מלש”ח לשיפוץ גני שעשועים בעיר.

2 מלש”ח להקמת פאמפטרק  ( Pump track ) באזור מגדל המים – מסלול אתגרי לרכיבת אופניים.

ראש העיר: מקווה עד סוף השנה להביא עוד תב”רים בהיקף של 60 מיליון ₪.

בהקשר לתב”רים, ביקש אלברט אנדראוס, חבר מועצת העיר, לברר מצב ביצוע של תב”רים בכ-12 מלש”ח בתרשיחא – שכבר אושרו: תכנון בינוי בשטחי מערב תרשיחא, מגרש כדורגל וניקוז רחוב הכנסיות.

בן דוד: התב”רים בטיפול וביצוע.

 



 

מליאת העירייה אישרה בחינת מתן ניהול עצמי (אוטונומיה) לתרשיחא, וזאת לבקשת חבר מועצת העיר (אופוזיציה) אלברט אנדרואס:

 

כפרניק 9998678990 מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים
חבר מועצת העיר מעלות תרשיחא אלברט אנדראוס

 

אנדראוס: “מלמידתי את נושא השותפות עם מעלות, גיליתי שיש החלטה שהתקבלה על ידי הנהלת העיר הקודמת בראשותו ארקדי פומרנץ ביום 01.07.2020, לפיה הוחלט פה אחד על הקמת ועדה לבחינת נושא המנהלת (האוטונומיה) לתרשיחא.

 

כפרניק 9999787998-scaled מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים

 

“יש לציין כי ראש העיר הנוכחי מוטי בן דוד הצביע אז בעד ההחלטה; כאשר היה חבר באופוזיציה. לצערי, החלטה זו עדיין לא בוצעה ע”י הנהלת העיר.

“פניתי לאחרונה ובקשתי לכלול את הנושא הזה בסדר היום של ישיבת המועצה, והדגשתי את החשיבות לביצוע ההחלטה הזו, אשר במרכזה הקמת ועדה מקצועית לבחינת נושא ‘השיתוף’ עם מעלות, והבהרתי שהעניין חוצה כל פן פרסונלי ואינו נוגע לאדם כלשהו, ראש או סגניו, בעבר או בעתיד; אלא בשותפות ובמידת תועלתה לשני הישובים.

“אני מדגיש שוב שיש לדרוש נושאים מהותיים, והחשוב שבהם:

* קבלת כל מה שתרשיחא זכאית לו מבחינת תקציבים וניהולם בצורה ברורה וסדירה.

* קביעת נושא השותפות עם מעלות והסדרתו מול משרד הפנים.

* הבטחת ייצוג לתרשיחא במועצה העירונית בעתיד, תוך התחשבות בהתרחבות מעלות והגברת אוכלוסייתה”.

 

כפרניק 9998900-scaled מעלות-תרשיחא: אוטונומיה, אפוטה, גירעון ותב"רים

 

“ביקשתי להקים ועדה על ידי משרד הפנים לבחינת הנושא הזה עם אנשי מקצוע בתחום; זאת כדי להבטיח הצעות מתאימות שיתמכו בתרשיחא בכל התחומים והנושאים הקריטיים.

“בהתאם לבקשתי זו, החליטה המליאה להטיל על ההנהלה של העירייה לבחון את הנושא, ואישרו שלושת חברי הקואליציה מתרשיחא שיעשו את הכל ע”מ להביא פתרונות לסוגיה של השותפות. אני מחזק את ידיהם לעבוד על המיטב בנושא הזה, ואהיה מוכן לכל עזרה שתידרש ממני, כדי שנוציא את ההחלטה הזו לפועל”.

*

גם חבר מועצת העיר נחלה טנוס צידד במתן אוטונומיה לתרשיחא ואמר כי יש צורך דחוף לשנות את הגדרת מעלות-תרשיחא מ”עיר מעורבת” ל”עיר משותפת”, באופן שתרשיחא תוכל ליהנות מתקציבים ייעודים עבור המגזר הערבי.

 




השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן